Gençlikte Bir Köprübaşı; İsmail Kahraman

Üsküdar Belediyesi ve İHL Sözlük işbirliği ile Refah-Yol Hükümetinin Kültür Bakanı ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Eski Başkanı, Birlik Vakfı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı kurucucusu İsmail Kahraman için bir vefa programı düzenlendi.

Gençlikte Bir Köprübaşı; İsmail Kahraman
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Gençlikte Bir Köprübaşı; İsmail Kahraman Vefa Gecesi
Refah-Yol Hükümetinin Kültür Bakanı ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Eski Başkanı, Birlik Vakfı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı kurucucusu İsmail Kahraman için bir vefa programı düzenlendi. Üsküdar Belediyesi ve İHL Sözlük işbirliği ile gerçekleştirilen geceye çok sayıda siyasetçi, STK temsilcisi ve yöneticinin yanı sıra halk da yoğun ilgi gösterdi.

Ev sahibi olarak Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yaptığı selamlama konuşmasında ''bu ülkenin geleceği olan gençlik, öncü ve örnek bir büyüğümüz,  ağabeyimiz olan ''Vakıf insanı İsmail Kahraman''a vefa borcunu ödemek istiyor. Şanlı mazimizin izinde, hasar görmüş olan kültür ve medeniyet bilincimizin yeniden inşası için ömrünü vakfeden, gece gündüz demeden çalışan Kahraman ağabeyimizin izinde olduklarını; onun dalgalandırdığı bayrağı yere düşürmediklerini ve düşürmeyeceklerini söylemek istiyorlar'' dedi.

Herkesin Abisi, Herkesin Hocası
Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise; tarihe iz bırakmış bir büyüğümüzü yaşarken hatırlamış olmak son derece manidardır, bu organizasyon tam bir kadirşinaslık örneğidir. Benim ilk gittiğim miting 6-7 yaşlarındayken MTTB mitingi idi. MTTB bir nesil yetiştirdi. Bu noktaya kolay gelinmedi'' diye konuştu.

Milletvekilleri adına konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ''zor şartlarda okuduk, büyüdük, ayakkabımız zekat ayakkabısı, gömleğimiz zekat gömleğiydi. Bu en zor zamanlarımızda bize İsmail Kahraman ağabeylik etti'' dedi.

Ak Parti'nin isim babası O'ydu...
İsmail Kahraman için hazırlanan ve ilk kez gecede gösterilen 90 dakikalık belgeselde İsmail Kahraman'ın Türk siyasi ve tarihi geçmişinde gerçekleştirdiği ilkler oldukça dikkat çekti.  Ayasofya'da MTTB'deki arkadaşları ile birlikte ilk namaz kılan kişi olması, bakanlığı döneminde Topkapı Sarayı'nda kutsal emanetler kısmında gün boyu Kuran okunma geleneğini yeniden başlatması ile dönüm noktalarının öncülüğünü yapan Kahraman'ın Ak Parti'nin isim babalığını yapması da belgesel de ayrıntılı bir şekilde yer aldı. 28 Şubat döneminin hedefindeki kültür bakanı olmasının yanısıra Taksim'de yapılması gündemde olan camiye ilişkin değerlendirmelerin de anlatıldığı belgeselde Kahraman'ın mücadelesini anlatanlar arasında, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Abdülkadir Aksu, ve Salih Kapusuz dışında kapatılan Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan gibi isimler yer aldı.

Geceye; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bahattin Cebeci, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Eski Devlet Bakanı Hasan Aksay, Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, AK Parti milletvekilleri İsmet Uçma, Metin Külünk, İdris Güllüce, Yaşar Karayel, Erol Kaya, Feyzullah Kıyıklık, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve Kahraman'ın birlikte görev yaptığı dava arkadaşları da katıldı.

Gecenin sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İsmail Kahraman'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek bir plaket takdim etti.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir