Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi tanıtıldı

Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi, düzenlenen bir gala gecesiyle tanıtıldı.

Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi tanıtıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bir Şehrin Kültür Anatomisi: Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi
Tarih ve kültürüyle tanınan Üsküdar sanatın unutulmaz isimlerini ölümsüzleştirmek amacıyla Üsküdar Belediyesi'nin hazırlamış olduğu Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi, düzenlenen bir gala gecesiyle tanıtıldı.

Mustafa Kara Üsküdarlı meşhurları tanıtıyor.

Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Alim Kahraman'ın yaptığı ve Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Abdülkadir Özcan, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Beşir Ayvazoğlu, Alpaslan Babaoğlu gibi isimlerin de katıldığı gecede bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, şehirlerin medeniyetlerin aynası olduğunu, medeniyetin kadim değerlerinin şehirlerde yaşadığını,  Üsküdar'ın da her bir karışı Türk?İslam medeniyetinin zengin ve görkemli eserleriyle süslenmiş, kültür ve sanatta, estetik ve zarafette zirveye ulaşmış, İstanbul'un fethine tanıklık etmiş kutlu bir şehir, dingin ve mutena bir belde olduğunu ifade etti.

Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi, düzenlenen bir gala gecesiyle tanıtıldı.

''Üsküdar; külliyeleri, çeşmeleri, kasır ve saraylarıyla Valide Sultanların Şehridir'' diye konuşan Mustafa Kara,  ''Tarih ve Kültür Şehri Üsküdar'ın, geçmişi geleceğe taşıyan göz kamaştırıcı bir sembol olduğunu, bu sembole ve ülkemize emeği geçmiş değerli şahsiyetlerin hem bir envanterini çıkarmak hem de onların hizmetlerini yeni nesillerin bilgisine sunmak amacıyla Mehmet Âkif Ersoy'dan, Münevver Ayaşlı'ya, Ahmet Yüksel Özemre'den Cemil Meriç'e, Necip Fazıl'dan Adile Naşit'e kadar Türk tarih, medeniyet, kültür ve sanatına büyük emekleri geçmiş 400 kişiyi anlatan Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi'ni çıkarmaktan büyük mutluluk duyduklarını, bu eserin kültür dünyamızda önemli bir boşluğu dolduracağı inancını taşıdığını ifade etti.

Alanında İlk...
Bu çalışma bugüne dek bu alanda yapılmış en kapsamlı çalışma unvanına sahip. Konusunda uzman akademisyenlerin geniş çaptaki araştırmalarından faydalanılarak bir yılı aşkın bir sürede hazırlanan ansiklopedi hem bilimsel, hem de kültürel bir kaynak olma özelliği taşıyor. Bu kitabı diğer ansiklopedilerden ayıran nokta ise Üsküdar'ın anlatılan şahsiyetlerin yaşamlarında önemli bir yere sahip olması.

Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi, düzenlenen bir gala gecesiyle tanıtıldı.

Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi aynı zamanda bir ahde vefa çalışması özelliği gösterirken, tarihi şahsiyetleri yad etme, Üsküdar'ın daimi sakinlerini hatırlama ve hatırlatma projesi olarak da dikkat çekiyor.

Üsküdarlı olmanın; Üsküdar'da doğmak, bu şehirle beraber anılmak; sonradan Üsküdar'a gelip yerleşmek, belli bir süre burada yaşamak, Üsküdar hakkında önemli bir eser bırakmak ve Üsküdar'da medfun olmak anlamına geldiğinin belirtildiği kitap, bizleri bu tarihi şehrin meşhurlarıyla buluşmaya davet ediyor.

Ansiklopedi, adeta Üsküdar'ın tarihi sokakları niteliğinde... Eserde, tasavvuf ehlinden, sanat ve bilim dünyasına, edebiyattan mimariye mümtaz şahsiyetler yer alıyor. Bunların yanı sıra daha birçok alanda tarihe iz bırakmış zevatın da hiçbir ötekileştirme yapılmadan, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin hayat hikâyelerinin anlatıldığı bu kitapta, şehrin kültürel harmonisi bir kez daha gün yüzüne çıkarılıyor.

Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi, düzenlenen bir gala gecesiyle tanıtıldı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir