İBB Şehir Tiyatroları'nda 3'ü Yeni 39 Oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nisan ayında 3'ü yeni 39 Oyunla izleyicilerin karşısına çıkıyor.

İBB Şehir Tiyatroları'nda 3'ü Yeni 39 Oyun
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Jean Paul Sartre'ın yazdığı Ergün Işıldar'ın yönettiği Nekrassov, Henrik Ibsen'in yazdığı Emre Koyuncuoğlu'nun yönettiği Hedda Gabler, Alexandros Adamopoulos'un yazdığı Ece Okay'ın yönettiği İrmik Oğlan adlı çocuk oyununun yanı sıra Nisan ayında sahnelenecek oyunlar şunlar; İstanbul Hatırası, Şark Dişçisi, Lüküs Hayat, Otobüs, Aşk Halleri, Zırhlı Kurt (Kösem Sultan ile Avcı Mehmed), Kadın Hayattır Memattır Kadın, Ufak Bir Hata, Perşembenin Hanımları, Buluşma Yeri, Günlük Müstehcen Sırlar (16+), Tarla Kuşuydu Juliet, Toros Canavarı, Ateşli Sabır (Postacı), Kargaşa (16+), Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum, Dullar, Dünyanın Ortasında Bir Yer, Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, Çığ, Binali ile Temir, Arzunun Onda Dokuzu, İntiharın Genel Provası, İstanbul Efendisi, Pinokyo, Pırtlatan Bal, Çiçek Prenses, Benim Arkadaşım Yok, Boya Benek, Uğur Böceği, Boncuk, Karagöz Balıkçı, Deniz Kızı, Cambazhane, Fareli Köyün Kavalcısı, Şahmeran...

İBB Şehir Tiyatroları Nisan ayında ayrıca 27. Çocuk Şenliği'ni kutluyor. İBB Şehir Tiyatroları'nın 8 sahnesinde 23-30 Nisan 2012 tarihleri arasında bütün çocuk oyunları ve gösterileri seyirciyle ücretsiz buluşacak.

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Hedda Gabler... Burjuva hayatının garantilerine sığınarak yaşayan Hedda Gabler, bu nedenle hayatında çok büyük ödünler vermiş, istikrarı seçmiş, aşkı yaşamayı ve üretkenliği reddetmiştir. Sevgiden değil sıkıntıdan evlenmiştir. Kocası güvenilir bir insandır ama bir bilgin olarak parlak değildir. Bir gün ortaya büyük bir tutku yaşadığı ve risklerle dolu hayatı olduğu için reddettiği eski sevgilisi çıkar.

Hem de lisede saçlarını çekip durduğu, basit bulduğu bir kız arkadaşının desteğiyle kocasını yerinden sarsacak müthiş bir kitap yayınlamak üzeredir... Henrik Ibsen'in yazdığı Emre Koyuncuoğlu'nun yönettiği oyun, 18-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Sahnesi'nde. Oyunda, Ertuğrul Postoğlu, Şebnem Köstem, Alev Oraloğlu, Meriç Benlioğlu, Eraslam Sağlam, Mert Tanık, Elçin Atamgüç rol alıyor.

Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'da; Libby Tucker, on altı yıldır görmediği babasının yanına geldiğinde nasıl karşılanacağını bilmiyordur. Hollywood'da senaryo yazarı olan babası Herbert Tucker, onun sinema artisti olma hayallerine yardım edecek midir? Bu karşılaşmayla başlayan geçmişin sorgulanmasına, babasının kız arkadaşı Steffy ile arasındaki sorunlar da eklenince gerilim artar. Genç bir kızın hayalleriyle, hayattan düş kırıklıklarından yorulmuş bir adamın birbirlerini nasıl etkilediğine ve birbirlerine nasıl ihtiyaç duyduklarına tanık olacaksınız.

Bu baba kız hikâyesinde içten içe sessiz sinemadan başlayarak sinemanın gelişimi, sorunları, insandaki yansımaları da işlenmekte. Oyun, 1 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde... Neil Simon'un yazdığı S. Bora Seçkin'in yönettiği oyunda; Bestem Türen, Derya Çetinel, Erhan Yazıcıoğlu rol alıyor.

Dullar, tüm hüznü ve neşesiyle dulluk durumunu ele alan, farklı yaşlarda dul kalan kadınlar hakkında komik ve grotesk, ama aynı zamanda trajik sahnelerle dolu bir revü. Alman yazar Fitzgerald Kusz'un 2004 yılında kaleme aldığı oyun, yüzyıllardır dramatik biçimde ele alınan dulluk durumunu, farklı bir açıdan mizahi bir bakışla sahneye taşıyor.

Gencinden yaşlısına kocasını yitiren kadınların yeni bir hayat kurma mücadelesindeki farklı tutumlarını hüzünlü ve komik biçimde sunuyor. Güzin Özyağcılar, Hale Akınlı, Süeda Çil, Neslihan Ayşe Öztürk, Hülya Karakaş'ın rol aldığı oyunu Hülya Karakaş yönetiyor. Oyun, 4-8 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyredilebilir.

Dünyanın Ortasında Bir Yer, erkeklerin koşullarını belirlediği bir dünyada sıkışmış kadınların öykülerini konu ediniyor. Özen Yula'nın yazdığı M. Nurullah Tuncer'in yönettiği oyun, törelerin, söylencelerin, toprağa dayalı gücün egemen olduğu yörelerin öyküsünü kadınların yaşadıkları üzerinden anlatıyor ve bireylerin ilişkilerindeki öç kavramına dayalı çatışmaları sunuyor.

11-15 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak oyunda; Esra Ronabar, Hüseyin Köroğlu, Eraslan Sağlam, Melahat Abbasova, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Tomris İncer, Ümran İnceoğlu, Yonca İnal Eğilmezbaş, Ezgim Kılınç, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Burcu Çoban, Pınar Aygün rol alıyor.

Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, ölümünün 101. yılında, Batılı anlayışla figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi'nin kurucusu Osman Hamdi Bey'in hayatını sahneye taşıyor; ünlü ressamın hayatından önemli kesitler sunarken, onun hiç bilinmeyen yönlerini, sanatçı kişiliğini, aile yaşantısını, arkadaşlık ilişkilerini ve aşklarını anlatıyor.

Gülsün Siren Kınal'ın yazdığı, Engin Gürmen'in yönettiği oyun, 1 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Aslı Narcı, Ayşen Çetiner, Tolga Yeter, Engin Gürmen, Vildan Gürelman, Emre Narcı, Enes Mazak, Nurseli Tırışkan, Cem Uras, Ceysu Aygen, Özgür Dağ, Yağız Pala rol alıyor.

Çığ, yalnızca bir doğa olayının anlatımına dayanmadığı gibi; adeta bir yaşam biçimine dönüşmüş sessizliğin etrafında gelişen, güçlü bir gerçeklik ile temelleniyor. Çevresi dağlarla çevrili bir yerde yaşayan insanlar yüksek sesle konuşamasalar, gönüllerince kahkaha atamasalar da sessizlik içinde esir oldukları yaşamlarını sürdürmeye çabalarlar.

Hayatın tüm coşkusunu hissedebilmeleri ve yaşayabilmeleri için sadece üç ayları vardır... Tuncer Cücenoğlu oyunun önsözünde ''yalnızca bir doğa olayı değildir Çığ; belki de biz yarattık bu korkuyu beyinlerimizde'' diyerek evrensele giden yolda özgür düşüncenin gücünü sorguluyor.

Kemal Başar'ın, Tuncer Cücenoğlu'nun 40. sanat yılında sahneye koyduğu oyunda; Erhan Abir, Alev Oraloğlu, Sevtap Çapan, Caner Çandarlı, Orhan Hızlı, Nergis Çorakçı, Berrin Akdeniz Kortidis, Zeki Yıldırım, Vildan Türkbaş, Hüsnü Demiralay, Göksel Arslan rol alıyor. Oyun, 4-8 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde...

Binali ile Temir, insanlardan uzak bir dağda yaşanan hesaplaşmanın hikâyesi. Çoban Temir'in ormanda yaralı olarak bulduğu namlı bir eşkıya olan Binali, yaralı haliyle kendine yardım eden Temir'e buyruk vermeye kalkışır. Ancak bu tavır buyruk almayı bilmeyen Temir'in hiddetiyle karşılanır. Ne namlı bir eşkıya olmasının ne de gücün korkusunu taşımayan Temir, Binali'ye karşı bir cengi başlatır. İyileşmeyi bekleyen Binali'nin de cenk sırası gelecektir.

Silahları erkeklik, cesaret, güç ya da sevgi olan ''cenk''i kazananı aslında ruhu en az yaralı olanın gücü belirleyecektir. Murathan Mungan'ın yazdığı, Yıldırım Fikret Urağ'ın uyarlayıp yönettiği oyunda; Haldun Ergüvenç, Yıldırım Fikret Urağ, Gün Koper, Uskan Çelebi rol alıyor. Oyun, 11-15 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Arzunun Onda Dokuzu, işgal edilen topraklarda kültürün, hayatın, bedenin, ruhun zorla ele geçirilmesi karşısında kadınların yaşadığı çıkmazları ve ölüm kalım savaşındaki dokuz kadını anlatıyor. Heather Raffo'nun yazdığı oyunu Arif Akkaya yönetiyor. 18-22 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde oynanacak Arzunun Onda Dokuzu'nda; Hikmet Körmükçü, Hasibe Eren, Bensu Orhunöz, Cihan Kurtaran rol alıyor.

İntiharın Genel Provası'nda, intihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. ''Sanatsal bir ölüm'' hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular. İntihar Eden Adam, köprüden tam atlayacağı sırada Balıkçı feryat edip onu durdurur: Köprü altına ağ yerleştirdiğinden adam buradan atlamamalıdır. Derken adamın sevgilisi Kadın belirir, intihara engel olmaya çalışır. İntihar Eden Adam tam atlayacakken Kadın ile Balıkçı dans etmeye başlar.

Bu sırada beyaz üniformasıyla Kaptan belirir. İntiharda kararlı olan adamın mesleğini öğrenince ona bir iş teklifi yapar. Duşan Kovaçeviç'in yazdığı oyunu M. Nurullah Tuncer yönetiyor. Bora Seçkin, Serhat Mustafa Kılıç, İbrahim Can, Bennu Yıldırımlar'ın rol aldığı oyun, 1 Nisan 2012 tarihinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde; 25-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sahnelenecek.

Nisan Ayında Çocuk Oyunları
Gülşah Gülebenzer'in yazdığı, Semah Tuğsel'in yönettiği Şahmeran, 1 Nisan 2012 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde;

Hasan Erkek'in yazdığı Ece Okay'ın yönettiği Çiçek Prenses, 1-7-8-21-22 Nisan 2012 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde;

Gökçe Okay Delagrange'ın yazdığı Ece Okay'ın yönettiği Boya Benek, 14-15 Nisan 2012 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde;

Seza Güneş'in yazıp yönettiği Cambazhane 7-8 Nisan 2012 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyredilebilir.


Haberler.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir