Çamlıca ''radyasyon tepesi'' oldu

Aksiyon dergisi Çamlıca örneğinden yola çıkarak elektromanyetik kirliliği kapağına taşıdı.

Çamlıca ''radyasyon tepesi'' oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Aksiyon dergisi Çamlıca örneğinden yola çıkarak elektromanyetik kirliliği kapağına taşıdı. TV verici tarlasına dönen tepedeki vahameti Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara şöyle özetliyor: Elektromanyetik kirlilik ölçümü yaptıran yabancı şirketler, bölgede ofis ve ev tutmaktan vazgeçiyor.

İstanbul'un şiirlere, şarkılara ilham veren tepesi Çamlıca Tepesi, televizyon vericilerinin adeta istilasına uğramış durumda. Çamlıca civarında oturanlar uykusuzluk, baş ağrısı, yorgunluk ve sinir bozukluğundan şikâyetçi. Ama daha da önemlisi, kanser vakalarının muhitte artmış olması endişeleri artırıyor. Çamlıca'daki radyo ve televizyon vericilerinden kaynaklanan elektromanyetik radyasyon, sağlığa zarar verdiği bilinen sınırların onlarca katına ulaşıyor. Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutu ve önde gelen holdinglerin merkezleri bu bölgede yer alıyor. Bölgede 150 bine yakın kişi ikamet ediyor. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, elektromanyetik kirlilik ölçümü yaptıran yabancı şirketlerin ve yöneticilerinin bölgede ofis ve ev tutmaktan vazgeçtiklerini belirterek, ''Ne yazık ki Başbakan'ımız ve Türkiye'de ilk üçe giren şirketler burada.'' şeklinde hayıflanıyor. Aksiyon dergisinin kapağa taşıdığı ve Gürhan Savgı imzalı haberde Çamlıca'da yaşananlar anlatılıyor. Onlarca televizyon vericisi bulunan, adeta birer verici tepesine dönüşmüş olan Çamlıca'da oturanlar pek mutlu değil. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Hilmi Sabuncu, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker bölgedeki elektro manyetik alan yüksekliğine dikkat çekiyor. Sabuncu, ''Bu, son derece zararlı bir durumdur. Çamlıca ve Kınalıada'da sinyal yoğunluğu ve kanser olguları hakkında araştırma yapılması gerekir.'' diyor.

Aksiyon dergisi Çamlıca örneğinden yola çıkarak elektromanyetik kirliliği kapağına taşıdı.

Nasıl tedbir alabiliriz?

  • Yeni binalar, çocuk yuvaları ve okullar, yüksek gerilim hatlarından ve trafolardan en az 120 metre uzaklıkta inşa edilmeli. Halojen ve floresan lambalar, okuma lambası olarak kullanılmamalı.
  • Yatak odalarında TV ya da bilgisayar bulundurulmamalı.
  • Saç kurutma makinelerini sık kullanmayın.
  • Bebek telsizleri bebek yataklarından en az 1 metre uzağa yerleştirilmeli.
  • Dizüstü bilgisayarlar şarj edilirken kullanılmamalı.
  • Evlerde kullanılan kablosuz telefonlar, kablosuz modemler yatak odası dışına yerleştirilmeli.
  • SAR değeri düşük modeller tercih edilmeli.
  • Ulaşım araçlarında daha fazla radyasyona maruz kalmamak için konuşulmamalı.


Zaman


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir