Şehir Tiyatroları Mart Ayı'nda 42 Oyun Sergileyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mart ayında 1'i yeni 42 Oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

Şehir Tiyatroları Mart Ayı'nda 42 Oyun Sergileyecek
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Carlo Collodi'nin yazdığı Hakan Yavaş'ın yönettiği Pinokyo adlı yeni çocuk oyununun yanı sıra Mart ayında sahnelenecek oyunlar şöyle; Şark Dişçisi, Kargaşa (16+), Tehlikeli İlişkiler, Otobüs, Zırhlı Kurt (Kösem Sultan ile Avcı Mehmed), Yüzleşme, Ufak Bir Hata, Çığ, Aşk Halleri, Doğum Günü Partisi, Tarla Kuşuydu Juliet, Lüküs Hayat, İstanbul Efendisi, Arka Bahçe, Ateşli Sabır (Postacı), Günlük Müstehcen Sırlar (16+), Dullar, İntiharın Genel Provası, İstanbul Hatırası, Buluşma Yeri, Düşüş, Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum, Perşembenin Hanımları, Kadınlar, Şavaş, Komedi, Mutfak Söyleşileri (16+), Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, Sevgili Doktor, Toros Canavarı, Kabare, Karagöz Balıkçı, Denizkızı, Benim Arkadaşım Yok, Cambazhane, Pırtlatan Bal, Çiçek Prenses, Uğur böceği, Boncuk, Boya Benek, Şahmeran, Fareli Köyün Kavalcısı...

İstanbul Hatırası'nda bir martının kanadında, bir dalganın kıvrımında İstanbul'da yaşanmış kırık bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Tarık Şerbetçioğlu'nun yazıp yönettiği oyunda, mekân İstanbul, zaman yüzyıl, aşk her yerde... Meddah hikâyesini anlatmaya başladığında artık sadece söz vardır. Söz, Ali Amca'nın hikâyesine dönüşür. Zamanın imbiğinden süzülür. Gözlerimizin önüne serilir. 20. yüzyılın başlarında İstanbul'dayızdır artık. Yüzyılın başlangıç telaşı, dönüşümün eşiğinde bir imparatorluk, savaşlar, acılar, neşeler... Hepsi iç içe geçiyor.

Yürekler heyecanla çarpıyor, heyecanlar Direklerarası'nda alkışlara karışıyor. 1-4 Mart 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak müzikli oyunda; Toron Karacaoğlu, İbrahim Şirin, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Ergun Üğlü, Binnur Şerbetçioğlu, Rahmi Elhan, Selma Kutluğ, İskender Bağcılar, Gökhan Eğilmezbaş rol alıyor.

Buluşma Yeri... M. Nurullah Tuncer'in, Duşan Kovaçeviç oyunlarından üçleme projesindeki ilk oyunu ''İntiharın Genel Provası'' geçen sezon seyircimizle buluştu. Gerçeğin yaşarken ne olduğunu bilemeyiz.

O ölümlü olanda gizlidir, mesajını veren projenin ikinci oyunu ''Buluşma Yeri''. Yönetmenin üçleme projesindeki son oyunu ise, yazarın 2010 yılında yazdığı, ''Dar Ayakkabıyla Yaşamak''... Oyundaki şehrin insanları, öldükten sonra gittikleri ''Buluşma Yeri''nde, hayattaki yakınlarının küçük hesapların peşinden koştuklarını görürler. Yaşarken gerçekleştiremedikleri hayallerini, burada gerçekleştirmeye çalışırlar.

Gerçeği ve hayatı anlamak için ölmek mi gerekir sorusunu sorduran bu oyun, Buluşma Yeri'ndekiler tarafından cevaplanır: ''Burada her şeyi anladık, her şeyi ama çok geç...''Duşan Kovaçeviç'in yazdığı M. Nurullah Tuncer'in yönettiği oyunda; Sezai Aydın, Zümrüt Erkin, İbrahim Can, Müge Akyamaç, Selçuk Soğukçay, Bennu Yıldırımlar, U. Arda Aydın, Volkan Ayhan, Yalçın Gören, Hülya Arslan, Özge Kırış, Gürol Güngör, Bora Seçkin, Tankut Yıldız, İlhan Kilimci, Nihat Alpteki rol alıyor. Oyun 7-11 Mart 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde...

Düşüş, ülkemiz tarihinde önemli bir sürece damgasını vuran İttihat ve Terakki'nin, 1908 yılından sonra yaşama ve yönetime egemen oluşunun sonuçlarını anlatırken, insanın toplumsal değişimler karşısındaki duruşunu eleştirel bir gözle, çok yönlü biçimde ele alıyor.

Nahid Sırrı Örik'in ''Sultan Hamid Düşerken'' adlı romanından Kemal Bekir'in yazdığı, Engin Gürmen'in yönettiği oyunda; Engin Gürmen, Haşmet Zeybek, Defne Gürmen Üstün, Toron Karacaoğlu, Oya Palay, Melike Altınbaran, Ali Karagöz, Erkan Sever, Rahmi Elhan, Yavuz Şeker, Murat Derya Kılıç, Özgür Dağ, Caner Çandarlı, Gökhan Eğilmezbaş, Samet Hafızoğlu, Engin Coşkun, Zeki Yıldırım, Emre Narcı, Ergun Üğlü, Murat Taşkent, Selçuk Soğukçay, Hakan Güner rol alıyor. Düşüş, 21-25 Mart 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyredilebilir.

Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'da; Libby Tucker, on altı yıldır görmediği babasının yanına geldiğinde nasıl karşılanacağını bilmiyordur. Hollywood'da senaryo yazarı olan babası Herbert Tucker, onun sinema artisti olma hayallerine yardım edecek midir? Bu karşılaşmayla başlayan geçmişin sorgulanmasına, babasının kız arkadaşı Steffy ile arasındaki sorunlar da eklenince gerilim artar. Genç bir kızın hayalleriyle, hayattan düş kırıklıklarından yorulmuş bir adamın birbirlerini nasıl etkilediğine ve birbirlerine nasıl ihtiyaç duyduklarına tanık olacaksınız.

Bu baba kız hikâyesinde içten içe sessiz sinemadan başlayarak sinemanın gelişimi, sorunları, insandaki yansımaları da işlenmekte. Oyun, 27-31 Mart-1 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde... Neil Simon'un yazdığı S. Bora Seçkin'in yönettiği oyunda; Bestem Türen, Derya Çetinel, Erhan Yazıcıoğlu rol alıyor.

Perşembe'nin Hanımları'nda geçmişlerinin gölgesinden kurtulamamış ve birlikte büyümüş üç kadının her Perşembe toplandıkları çay saatinde pişmanlıkları, geçmiş aşkları, yitirdikleri ve özlemleri anlatılıyor. 1-4 Mart 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sahnelenecek oyunu Loleh Bellon yazdı, Engin Gürmen yönetti. Oyunda; Ayşe Kökçü, Enes Mazak, Vildan Gürelman, Oya Palay, Cem Uras rol alıyor.

Kadınlar. Şavaş. Komedi'de, savaş sırasında kendisi gibi çamaşırhanede çalışan arkadaşı Klara ile birlikte, cepheye nişanlısını aramaya giden Rosa, askerler tarafından tacize uğramış ve en yakın arkadaşı tarafından bile ''ahlaksız'' ilan edilmesine neden olacak seçimler yapmıştır.

Zaman değişse de, kurallar değişmeyecek ve savaştan yıllar sonra; başka bir zamanda, başka bir hayatı süren iki çamaşırcı kadının hikâyesi Rosa ve Klara ile kesişecektir. Thomas Brasch'ın yazdığı oyun, ekip çalışması olarak yönetildi. Berna Adıgüzel ve Selin Türkmen'in rol aldığı oyun 7-11 Mart 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde...

Mutfak Söyleşileri (16+)... ''Gerçeküstü feminizm''in önde gelen eserlerini vermiş olan İzlandalı yazar Svava Jakobsdottir'ın (1930-2004) beş kısa öyküsünden, Vala Thorsdottir tarafından oluşturulmuş oyun, beş kadının hikâyesini anlatıyor.

Sıradan kadınların; sıradan saydıkları hayatlarının, aslında son derece sıra dışı olan öykülerini, kendine özgü bir mizahla dile getiren oyun, ana teması kadın olan absürd bir tiyatro klasiği... Vala Thorsdottir'in yazdığı Yeşim Koçak'ın yönettiği oyunda Aslıhan Kandemir, Buket Yanmaz Kubilay, Mert Tanık, Seda Fettahoğlu, Yasemin Güvenç, Yeşim Koçak rol alıyor. Oyun 14-18 Mart 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde...

Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Ziya Osman Saba'nın 1940'lı yıllarda farklı zamanlarda yazılmış öykülerinin bir araya getirildiği ''Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi'' adlı kitabından aynı adla sahneye aktarıldı. Hilmi Zafer Şahin'in kolaj yaklaşımıyla sahneye aktardığı oyun, Can Doğan'ın rejisiyle, Ziya Osman Saba'nın İstanbul'a duyduğu özlemi, sevgiyi, daha ötesi saygıyı sahneye taşıyor.

Oyunda 1952 yılında Varlık Yayınları'ndan yayımlanan öyküler yazarın yazdıklarına sadık kalınarak ekleme yapılmaksızın sahneye aktarılırken diğer yanıyla da 60 yıl öncesinden geçmiş ve o günler bağlamında İstanbul, kaybolan ve yaşayan değerler yönünden anlatılıyor. Uğur Arda Aydın, Can Doğan-Samet Hafızoğlu'nun rol aldığı oyun, 21-25 Mart 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde...

Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, ölümünün 101. yılında, Batılı anlayışla figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi'nin kurucusu Osman Hamdi Bey'in hayatını sahneye taşıyor; ünlü ressamın hayatından önemli kesitler sunarken, onun hiç bilinmeyen yönlerini, sanatçı kişiliğini, aile yaşantısını, arkadaşlık ilişkilerini ve aşklarını anlatıyor.

Gülsün Siren Kınal'ın yazdığı, Engin Gürmen'in yönettiği oyun, 27-31 Mart-1 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Aslı Narcı, Ayşen Çetiner, Tolga Yeter, Engin Gürmen, Vildan Gürelman, Emre Narcı, Enes Mazak, Nurseli Tırışkan, Cem Uras, Ceysu Aygen, Özgür Dağ, Yağız Pala rol alıyor.

Mart Ayında Çocuk Oyunları
İBB Şehir Tiyatroları Mart ayında yeni bir çocuk oyununu repertuarına katıyor. Carlo Collodi'nin yazdığı Hakan Yavaş'ın yönettiği Pinokyo adlı oyun 10-11 Mart 2012 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde...

Seza Güneş'in yazıp yönettiği Cambazhane, 3-4 Mart 2012 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde; 10-11-17-18-24-25 Mart 2012 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde;

Gökçe Okay Delagrange'ın yazdığı Ece Okay'ın yönettiği Boya Benek, 13-19-20 Mart 2012 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde...

Adrian C. Mitchell'in yazdığı, Gülsün Siren Kınal'ın oyunlaştırdığı ve Cem Karakaya'nın yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı, 3-4 Mart 2012 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde...

Gülşah Gülebenzer'in yazdığı, Semah Tuğsel'in yönettiği Şahmeran, 31 Mart-1 Nisan 2012 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyredilebilir.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir