'Dost Şehirler' Üsküdar'ın dost ışıklarıyla buluştu

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde açılan ''Dost Şehirler Âşina Yüzler'' adlı sergide 22 ülkeden 70 fotoğraf yer alıyor.

'Dost Şehirler' Üsküdar'ın dost ışıklarıyla buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde açılan ''Dost Şehirler Âşina Yüzler'' adlı sergide 22 ülkeden 70 fotoğraf yer alıyor. Sergi, Doğu'ya yapılmış yolculukların hikâyesini anlatıyor.

Önce Anadolu'nun köylerini kasabalarını, göçer Yörüklerin kıl çadırlarını dolaştı. Barak Türkmenlerinin sazına kulak verip son kağnıların gıcırtılarını dinledi. Daha sonra komşu ülkelerin kapısını çalarak seyahatlerini zenginleştirdi Ülkü Özel Akagündüz. Gezip gördüklerini kendisine saklamadı, gazete ve dergi yazılarında, kitaplarında okurlarıyla paylaştı. Akagündüz, şimdi de 'Dost Şehirler Âşina Yüzler' adlı kitabıyla aynı adı taşıyan fotoğraf sergisiyle seyahat izlenimlerini görünür kılıyor. Sergide bize çok yakın olup da bîhaber olduğumuz güzellikleri fark ettiren, uzaklarda olup da bilmediğimiz hikâyeleri dillendiren Akagündüz, ''Fotoğraf makinem kol çantamın içinde, komşu evine gider gibi gittim uzak diyarlara.'' diyor.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde açılan ''Dost Şehirler Âşina Yüzler'' adlı sergide 22 ülkeden 70 fotoğraf yer alıyor.

Zaman Gazetesi'nde gazeteciliğe başlayan ve halen Aksiyon dergisinde çalışan Ülkü Özel Akagündüz, bize en uzak görünen insanlarla bile ortak paydalarımız olduğunu söylüyor. ''Mesela, anneler çocuklarını aynı şekilde seviyordu.'' diyor ve ekliyor: ''Çocukların ağlamaları da, gülümsemeleri de bizim çocuklarımız gibiydi. Suriye'de bir Dürzi köyüne nedense biraz tedirgin yol alırken fark ettiğimiz gibi, kızının başını okşayan bir anneden kim neden tedirgin olsun ki!'' Gittiği hiçbir yerde kendini yabancı hissetmediğini dillendiriyor Akagündüz. Ona göre işin sırrı iyi niyet ve merhamet hissiyle yola çıkmakta. Öyle olunca ''Bulunduğunuz ülkelerdeki insanlar sizi seviyor. Siz de onları seviyorsunuz''.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde önceki akşam açılan sergide 22 ülkeden 70 fotoğraf yer alıyor. Üsküdar Belediyesi'nin himayesinde gerçekleşen serginin açılışına Zaman'ın Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, yazar Ahmet Turan Alkan ve çok sayıda sanatsever katıldı. Mehmet Kamış, ''Bu dünyada bizim küçük dünyamızın dışında da hayatlar var. Üstelik de bize yakın, bize akraba hayatlar. Ev ve iş arasında gelip geçen hayatımızda sadece televizyonların müsaade ettiği yerlerden haberdar olabiliyoruz. Ama bu sergiden anlıyoruz ki Karakum'da, Tur-i Sina'da, Halep'te, Saraybosna'da da bize çok aşina hayatlar var.'' dedi. Bülent Korucu, televizyoncuların suya, gazetecilerin ise buza yazan insanlar olduğunu, çekilen karelerin, yazılan satırların yıllara direnebilmesinin yolunun kitap ve biraz da sergilerden geçtiğini söyledi. Ahmet Turan Alkan ise ''Ülkü Hanım, gezdiği yerleri çok iyi görmüş, çok iyi fotoğraflamış, çok iyi hikâyeler toplamış. Ülkü 'özel' bir gazeteci, özel bir haberci ve özel bir fotoğrafçı.'' ifadelerini kullandı. Doğu coğrafyasının sıcak görüntüleri, soğuk ve karlı bir İstanbul akşamında, Yahya Kemal gibi söylersek, ''Üsküdar'ın dost ışıkları''yla buluşmuş oldu.

''Farklı coğrafyalardan hikâye ve şehir izlenimler içeren sergi daha çok Doğu'nun hikayesini anlatıyor. Afrika ve Ortadoğu fotoğrafları ağırlıkta. Akagündüz'ün fotoğraflarıyla bize yaklaştırdığı ülkeler arasında Mısır, Bosna-Hersek, Suriye, Kenya, Lübnan, Afganistan, Moğolistan, Nijerya, Rusya var. Sergi, 12 Şubat'a kadar meraklılarını bekleyecek.


Zaman



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir