Karla mücadele aralıksız sürüyor

Üsküdar'da, belediye tarafından yürütülen kar ve buzlanmayla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

Karla mücadele aralıksız sürüyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Şehri etkisi altına alan soğuk hava dalgasından en çok etkilenen ilçelerden Üsküdar'da, belediye tarafından yürütülen kar ve buzlanmayla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

Özellikle son yıllarda kış mevsimin soğuk ve sert geçmesi, Üsküdar'ın coğrafi yapısının dik ve meyilli oluşu ile hakim kuzey rüzgarlarının etkisi de düşünüldüğünde kar ve özellikle buzlanma ilçede büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu tehdidin boyutları ise 29-30-31 Ocak tarihinde hem İstanbul hem de başta Çamlıca gibi yüksek mevkiler başta olmak üzere Üsküdar genelinde yağan şiddetli kar yağışı ile bir kez daha ortaya çıktı.

Üsküdar Belediyesi, vatandaşların şiddetli kış koşulları altında evlerinden işlerine, işlerinden de evlerine gidebilmeleri ve sosyal yaşam koşullarından maksimum derecede faydalanabilmeleri adına çalışmalarını 7 gün 24 saat devam ettiriyor. Özellikle ocak ayının son günlerinde İstanbul genelinde etkili olan şiddetli kar yağışı ve buzlanma olaylarına karşı Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü tüm personeliyle aralıksız çalışıyor.

Üsküdar'da, belediye tarafından yürütülen kar ve buzlanmayla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.
Bahçelievler Mahallesi sırtlarından bir görüntü

Şikayetler Anında Değerlendiriliyor
Çalışmalar kapsamında gerekli enformasyonun sağlanması adına bölge sorumlularına ait telefonlara, mahalle muhtarlıklarına, Üsküdar Belediye Başkanlığı santraline, belediyenin Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sayfalarına, Başkanlık Özel Kalem Müdürlüğüne ve Zabıta Merkez Birimi'ne vatandaşlardan gelen şikayetler anında değerlendirilerek Kriz Masası'na ulaştırılıyor. Kriz Masası'ndan yapılan yönlendirmeler sonucu, Üsküdar genelinde toplam bin 320 sokakta kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriliyor.

Yapılan çalışmalar dahilinde şu ana kadar toplam olarak 2 bin 200 ton tuz ve 150 ton solüsyon, 13 makine ve 36 görevli araç tarafından sokakların açılması için kullanılırken, 250'ye yakın personel 24 saat boyunca görev yapıyor. Çalışmalar özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı hastaneler, sağlık ocakları, alışveriş merkezleri, mezarlık çevreleri, ibadethaneler ve üniversitelerin çevresinde yoğunlaştırıldı. Yapılan çalışmalar esnasında, esnafa da gerektiğinde kullanmaları için çok sayıda tuz poşeti bırakıldı.

Hızla gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Üsküdar genelinde şiddetli yağışın etkili olmasına karşın ana arterlerde hiçbir sorun yaşanmazken, ara sokakların da tamamına yakını temizleniyor.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir