Hamdullah Paşa yalısı hakimevi oldu

Çengelköy'de bulunan Hamdullah Paşa yalısı hâkimevi olarak kullanılacak

Hamdullah Paşa yalısı hakimevi oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'da buluna Hamdullah Paşa yalısı hâkimevi olarak kullanılmak üzere 49 yıl süreyle Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı lehine irtifak hakkı tesis edildi.

Üsküdar, Çengelköy Mahallesi, Çengeldere mevkiinde bulunan Hamdullah Paşa Yalısının restore edilerek, hâkimevi olarak kullanılmak üzere 49 yıl süreyle Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı lehine irtifak hakkı tesis edildiğini bildirdi.

2007'de Restorasyonuna Başlandı
Taşınmaz üzerinde bulunan Hamdullahpaşa Yalısının 2007 yılında alınan karar gereğince restorasyonuna başlanıldığını belirten Adalet Bakanı, tahsisi yapılan yalının yıkık, metruk bir şekilde iken aslına uygun olarak restore edilerek, bu tarihi yapının tarih ve kültürümüze kazandırıldığını ifade etti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vakıf Yönetim Kurulunca alınan karar gereği, söz konusu yalının irtifak sözleşmesinde belirtilen amaç ve şartlar dahilinde 'hâkimevi' olarak işletilmek üzere, 2011 yılı 9. ayından itibaren kiraya verildiğini; yapılan sözleşme çerçevesinde hâkimevi olarak işletilecek bu müessesede konaklama hizmeti verilmeyecek olup, restaurant ve kafe olarak işletileceğini, hâkim, savcı ve aileleri için öncelikli yararlanma hakkı olan Çengelköy Hâkimevinde yargı mensuplarına belirli oranda indirim uygulanacağını söyledi.

Personel için Dört Tesis Bulunuyor
Adalet Bakanı, yargı mensupları ve adalet personelinin konaklaması için Vakfa ait İstanbul Eğitim ve Dinlenme Tesisi (hâkimevi), Ankara Eğitim ve Yurt Binası (hâkimevi) İşletme Müdürlüğü, Kızılcahamam Eğitim ve Dinlenme Tesisi (hâkimevi) ve Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi olmak üzere dört tesis bulunduğunu bildirdi.

Vakıf lehine 25 yıllık irtifak hakkı tesis edilmiş olan Beypazarı Abbaszade Konağının Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulunca Uygulama Oteli olarak işletilmekte olduğunu ve mensuplarına indirimli olarak hizmet verdiğini kaydeden Bakan Ergin, tüm tesislerdeki toplam oda sayısının 367, toplam yatak sayısının ise 1102 olduğunu kaydetti.

Adalet Bakanı, Vakıf tarafından son 9 yıl içinde sadece 2005 yılında 31 oda kapasiteli Kızılcahamam Hâkimevinin açıldığını söyledi.

Adalet Bakanı, İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından işletilen 68 oda, 272 yatak kapasitesi Gökçeada Eğitim ve Dinlenme Tesisi ile ülke genelinde 88 mahalde,ortalama 4 yatak kapasiteli olmak üzere toplam 358 yatak kapasiteli misafirhane mevcut olduğunu ifade etti.


risalehaber.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir