Kültür ve sanatın nabzı Babıali'de attı

İstanbul'da kültür ve sanat faaliyetlerini yönetenler, Bâbıâli'de bir araya gelip meselelerini konuştular.

Kültür ve sanatın nabzı Babıali'de attı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Çok yararlı geçen toplantının sonunda, kültürel çalışma yapanların sık sık bir araya gelmesi ve istişarelerde bulunması konusunda mutabakata varıldı. Kültür müdürleri, mahalli değerlerin öne çıkarılması gerektiğinin üzerinde duruldu.

Cağaloğlu dün akşam tamamen İstanbul'daki kültür sanat faaliyetlerinin konuşulduğu bir toplantıya mekân oldu. İstanbul'da kültüre yön verenler Bâbıâli'de bir araya gelip meselelerini konuştular. Çok yararlı geçen toplantının sonunda, kültürel çalışma yapanların sık sık bir araya gelmesi konusunda mutabakata varıldı.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) Bâbıâli Sohbetleri'nin 80'ncisinde İstanbul'daki belediyelerin kültür müdürlerini bir araya getirdi. Toplantıya katılan yöneticiler, düzenledikleri faaliyetleri ve karşılaştıkları meseleleri anlattılar, önümüzdeki dönem içinde yapmayı plânladıkları faaliyetleri dile getirdi.

Sohbet programına konuşmacı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Aydın, Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü Recai Çalışkan, Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Mazak, Pendik Belediyesi Kültür Müdürü Nuri Sincanlı, Güngören Belediyesi adına Mustafa Doğru, Bağcılar Belediyesi Kültür Şefi Bünyamin Gün katıldı.

İlçelerde Kültür Rüzgarı
İlçe belediyeleri kültür müdürleri ile yetkilileri de görüşlerini dile getirdiler.

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü Recai Çalışkan da Üsküdar'da yapılan çalışmalarla ilgili olarak, ''Belediye olarak geleneksel bazı faaliyetleri devam ettiriyoruz. Üsküdar Kâtibim Şenlikleri ve Üsküdar Sempozyumları böyledir. Ayrıca yarışmalar düzenliyor, gençlere yönelik örgütlerle kültür ve sanat faaliyetleri tertipliyoruz. Onların projelerine destek oluyoruz. Faaliyetlerimizi takip eden yaklaşık 30 bin üyemiz var.'' dedi.

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü Recai Çalışkan da Üsküdar'da yapılan kültür sanat çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler verdi

Kamu İhale Kanunu'nun meydana getirdiğini sıkıntılar
Toplantıda neredeyse her konuşmacı, Kamu İhale Kanunu'ndan bahsetti ve meydana getirdiğini sıkıntılara temas etti. Bu ortak bir rahatsızlıktı. Genel olarak kamu ihale kanunun kırtasiyeciliği artırması, denetim korkusuyla kültürel faaliyetlerin çok sık dokunarak yapılması, bunun neticesinde firmaların yetersiz kalitede faaliyetler düzenleyebilmesi problemleri dile getirildi. Bu kanunun faaliyetleri düzenleyen kurumların elini kolunu bağladığı niteliği gereği ihaleye uygun olmayan etkinliklerin yapılmasını çoğu zaman yavaşlattığı bazen engellediği ileri sürüldü.

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü Recai Çalışkan da Üsküdar'da yapılan kültür sanat çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler verdi

Konuşmacıların fikir birliği içinde savundukları yerellik belli ki gündemlerinin ve misyonlarının ana maddelerindendi. Recai Çalışkan da mahalli unsur olarak düzenledikleri ve markalaşmış bulunan ''Üsküdar Belediyesi Kâtibim Şenlikleri''ni örnek olarak gösterdi. Hülya Saygı'nın başarıyla yönettiği program, konuşmacılara ve dinleyicilere verilen kitap armağanları ile hâtıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü Recai Çalışkan da Üsküdar'da yapılan kültür sanat çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler verdi



Sanatalemi.net



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir