Başkan Kara'dan Haydarpaşa Port açıklaması

Haydarpaşa Port özel mimarlık firmasının planı basına sızdırılmasıyla kamuoyunda olumsuz bir imaj yaşatıldı.

Başkan Kara'dan Haydarpaşa Port açıklaması
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
2007 yılında, silüeti bozacak iddiasıyla yürütmesi durdurulan Haydarpaşa Port projesi için düğmeye basılıyor.

Tarihi Haydarpaşa Garı ve Harem Otogarı'nın bulunduğu alanı turizm ve ticaret merkezi haline getirecek olan proje için düğmeye basılıyor. İstanbul'un en prestijli projelerinden biri sayılan Haydarpaşa Port projesi Koruma Kurulu onayından geçerek Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oyçokluğuyla kabul edildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Taraf'a yaptığı açıklamada, ''Haydarpaşa Port aslında Türkiye'nin vizyonu olacak bir proje fakat özel mimarlık firmasının planı basına sızdırılmasıyla kamuoyunda olumsuz bir imaj yaşatıldı. Yeni projede yapıların çatı yüksekliği dört kat ile sınırlandırıldı. Siluet problemi olmayacak'' diye konuştu. Galataport ve Haydarpaşa gibi büyük projeleri kapsayan plan için 2007 yılında, şehircilik ilkelerine ve planlama tekniklerine aykırılık taşıdığı gerekçeleriyle yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Galataport ve Haydarpaşa gibi büyük projeleri kapsayan plan için 2007 yılında, şehircilik ilkelerine ve planlama tekniklerine aykınlık taşıdığı gerekçeleriyle yürütmeyi durdurma karan verilmişti. Yeni proje Koruma Kurulu tarafından önceki gün kabul edildi. Haydarpaşa Gar, Liman ve Geri Sahasını Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na ilişkin değerlendirmelerini tamamlayan Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, plan düzenlemesinin Üsküdar ve Kadıköy olarak iki parça halinde yapılmasına karar verdi.

Haydarpaşa gar binasının giriş katının gar hizmeti olarak, zemin ve üst katların ise müze, konser, sergi, kültürel tesis ve konaklama amaçlı kullanan projenin 2007 yılında iptaline ilişkin Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Kamuoyunda olumsuz imaj yaratıldı'' dedi.

Süreç başlamadan iptal edilmişti
2007 yılında Haydarpaşa olarak bilinen ve şehircilik ilkelerine aykınlık sebebiyle yürütmesi durdurulan proje hakkında kamuoyunda olumsuz imaj yaratıldığını söyleyen Kara, ''Proje daha plan aşamasındayken bir mimarlık ofisi, Selimiye ve Marmara Üniversitesi'nin siluetini kapatan bir planı basma sızdırdı. Daha süreç başlamadan, ihale edilmeden mahkeme iptal etti. 70- 80 katlardan bahsediliyordu, oysa eski plan da beş kat ile sınırlıydı şimdi dörde indi, bazı yerlerde bu tek kat olacak.

Siluetlerin kapanması gibi bir durum söz konusu değil, Marmara Üniversitesi olarak bilinen eski Haydarpaşa Lisesi ve Numune Hastanesi'nin siluetleri etkilenmeyecek. Projede bunun dışında temel değişiklik yok. Turizm, ticaret ve kongre alanları yine olacak'' diye konuştu.

Ortak komisyon oluşturuldu
Kara, Haydarpaşa Tren Garı'nın da içerisinde bulunduğu, Harem, Salacak sahillerini ve Kadıköy ve Üsküdar'ı da kaplayan proje için İBB ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ortak bir komisyon oluşturulduğunu söyledi.


Taraf



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir