Kuzguncuk'da anlamlı buluşma

Üsküdar Kuzguncuk Musevi Cemaati'nin 19. Geleneksel İftar Yemeği gerçekleştirildi.

Kuzguncuk'da anlamlı buluşma
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
3 semavi dinin yan yana barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşadığı Kuzguncuk, anlamlı bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Kuzguncuk Musevi Cemaati'nin 19. Geleneksel İftar Yemeği, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve 23. Dönem AK Parti Milletvekili Edibe Sözen, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve 3 semavi dinin temsilcilerinin katılımıyla Beth Yaakov Sinagogu'nda gerçekleştirildi.

İftar yemeğine ayrıca Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Kuzguncuk Musevi Vakfı Başkanı Beto Adato, Üsküdar Müftü Vekili Mehmet Efendioğlu, Ermeni Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Edvart Ayvazyan, Bet Din Üyesi Rav Yevda Adani, Rum Kilisesi'ni temsilen Mahir Safkan ve 3 semavi dini temsilen çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, bütün dinlerin temsilcilerinin birbirlerine kuzen olduklarını ve bu yakınlığın insanların din, dil, ırk farkı gözetmeksizin bir arada kardeşçe yaşamasını gerektirdiğini ifade etti. Toplumların ahlaki kurallara uyması durumunda insanların hangi dine mensup olduğunun önemi kalmayacağını dile getiren İsmet Uçma, Allahın verdiği kutsal çeşmenin başında sahte Rablerin bulunduğunu söylerken bu sahte Rabler nedeniyle ülkelerin ve insanın sömürüldüğünü ve Somali'deki gibi yüz binlerce insanın açlık ve ölümle karşı karşıya bulunduğunu belirtti. Yeryüzünde hiç kimsenin ötekinden daha insan olmadığının altını çizen Uçma, Kuzguncuk'un bütün dinlerin temsilcilerinin bir arada, kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşandığını göstermesi açısından önemli bir misyona sahip olduğunu ifade etti.


Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise iftar yemeği nedeniyle yaptığı konuşmada, 1453 yılından bu yana İstanbul'un fethini gören Üsküdar'da 3 semavi dinin temsilcilerinin hep bir arada dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde yaşadığını dile getirirken Kuzguncuk'un bu anlamda önemli bir misyonu yerine getirdiğini ifade etti.

Mustafa Kara'nın ardından iftar yemeğine ev sahipliği yapan Musevi Cemaati adına bir konuşma yapan  Kuzguncuk Musevi Vakfı Başkanı Beto Adato ise Kuzguncuk'un 3 semavi dine mensup insanların büyük bir aile gibi yaşadığı, kardeşlerin bir arada aşlarını paylaştığı dünyaya örnek temsil eden bir yer olduğunu belirtti. İspanya'dan kaçan Musevilere Osmanlıların 520 yıl önce kucak açtığını ve kendilerine sahip çıktığını dile getiren Adato, sözlerini ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' diyerek bitirdi.

Protokol konuşmalarının ardından yenilen iftar yemeği sonrası Kuzguncuk Cami Hocası Aydın Vatan kürsüye çıkarak iftar yemeğine katılan davetlilere Şükür Duası ettirdi.

Musevi cemaatinden Somali'ye yardım eli
Yemek süresince Sinagog bahçesindeki samimiyet ve neşe ortamı gözlerden kaçmazken Musevi Cemaati'nin Somali'ye ulaştırılmak üzere Diyanet İşleri'ne teslim edilmek üzere Kaymakam Süleyman Erdoğan'a teslim ettiği yardım çeki yemeğe katılan davetlileri bir hayli duygulandırdı.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir