İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Etkinlikleri

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliğinin koordinasyonundaki 'Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği'nde, Avrupa'dan 8, Türkiye'den 15 üniversite tiyatro topluluğu, hafta boyunca, sanatseverler için sahne alacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Etkinlikleri
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliğinin koordinasyonundaki 'Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği'nde, Avrupa'dan 8, Türkiye'den 15 üniversite tiyatro topluluğu, hafta boyunca, sanatseverler için sahne alacak.

Etkinlik çerçevesinde, İstanbul Üniversitesi Psikoloji oyuncularının, ''Asiye Nasıl Kurtulur'' isimli oyunu, Rüştü Uzel Sahnesi'nde; Gaziantep Üniversitesi Tiyatro Topluluğunun, ''Ziyaretçi'' adlı gösterisi, Üsküdar Stüdyo'da; Estonya'dan katılan Drama School of Estonian Academy of Music and Theatre Topluluğunun ''The Ghost in The Machıne'' isimli oyunu da Üsküdar Tekel Sahnesi'nde bugün izlenebilecek.

Atatürk Üniversitesi Deneme Sahnesi Topluluğunun, ''İlk Ateşi Yaksınlar'' adlı oyunu, Üsküdar Stüdyo'da; Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Oyunculuk Bölümü öğrencilerinin sergilediği, ''Ben Anadolu'' isimli gösteri, Rüştü Uzel Sahnesi'nde; Avusturya'dan katılan University of Vienna Theater Topluluğunun, ''Yarın Seni Ararım!'' adlı eseri ise Üsküdar Tekel Sahnesi'nde yarın tiyatroseverlerle buluşacak.

Portekiz'den katılan Universidade da Beira Interior Teatr'UBI Gurubunun, Rui Pires'in yazdığı ve yönettiği, ''Marca'Dor'' isimli gösterisi, Üsküdar Stüdyo'da; Maltepe Üniversitesi Oyunculuk Bölümü öğrencilerinin, ''Bildirim'' adlı oyunu, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı öğrencilerinin, ''Kral Ölüyor'' adlı eseri de Cevahir 2 Sahnesi'nde 7 Mayıs Cuma günü gösterilecek.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünün hazırladığı ''Hayvan Çiftliği'' isimli oyun, Üsküdar Stüdyo'da; Bulgaristan'dan katılan Filibe Paisii Hilendarski Üniversitesi Tiyatro Topluluğunun hazırladığı, Ivan Vazov'un yazıp, Nadezda Seykova'nın yönettiği ''Duel'' adlı eser, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde; Almanya'dan katılan Ruhr Universitat Bochum Studiobühne Tiyatro Topluluğunun, ''Blaubart? Hoffnung Der Frauen'' isimli oyunu, Cevahir 2 Sahnesi'nde 8 Mayıs Cumartesi günü seyredilebilecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Timis oyuncularının, Gogol'un yazdığı ''Ölü Canlar'' isimli gösterisi, Üsküdar Stüdyo'da; Marmara Üniversitesi Ada Dans Tiyatrosu Topluluğunun, ''Kesitler'' adlı oyunu, Rüştü Uzel Sahnesi'nde; ODTÜ oyuncularının, ''Kafkas Tebeşir Dairesi'' isimli eseri, Cevahir 2 Sahnesi'nde; Hollanda'dan katılan Amsterdamse Hogeschool Voor de Kunsten Tiyatro Topluluğunun, ''Wacht Even!'' adlı oyunu, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 9 Mayıs Pazar günü izleyiciyle buluşacak.

Fırat Üniversitesi Tiyatro Kulübünün ''Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'' isimli oyunu, Küçük Sahne'de; Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğunun, ''Büyük Romulus'' adlı gösterisi, Rüştü Uzel Sahnesi'nde; İsviçre'den katılan Universite de Neuchatel Groupe de Theatre Antique (GTA) Topluluğunun ''Orestes'' isimli oyunu, Garajistanbul'da, 10 Mayıs Pazartesi günü sahnelenecek.

Erciyes Üniversitesi Etak Deneme Sahnesinin, ''Titanik Orkestrası'' isimli gösterisi, Küçük Sahne'de; Anadolu Üniversitesi Özdüşüm Oyuncu Atölyesinin, Moliere'nin eseri ''Cimri'' adlı gösterisi, Rüştü Uzel Sahnesi'nde; Sırbistan'dan katılan University of Arts Belgrade Department of Acting, Faculty of Dramatic Arts Tiyatro Topluluğunun, ''Three In One'' adlı oyunu, Cevahir 2 Sahnesi'nde; İstanbul Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğunun, ''Fil Adam'' adlı oyunu, Garajistanbul'da 11 Mayıs Salı günü sanatseverlerle buluşacak.

KONSERLER

''Chopin Piyano Haftaları'' kapsamında ''Emre Şen Piyano Resitali'', 5 Mayıs Çarşamba günü Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde; ''Emre Elivar Piyano Resitali'' ise 9 Mayıs Pazar günü Notre Dame de Sion Lisesinde müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Müzik ve Opera Yönetmenliğinin desteğiyle, Türk Musiki Vakfının, ''Eyüp ve Zekai Dede'' konseri, 7 Mayıs Cuma günü İstanbul Mimarisinin Müziği Tarihi Feshane İdari Binasında gerçekleşecek.

Fransız müziğinin son döneminin güçlü seslerinden Dany Brillant, bir yıl aradan sonra 10 Mayıs Pazartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde yeniden İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. ''Altın Boynuz'' Haliç'e karşı şarkılarını seslendirecek olan Fransız sanatçı, müzikseverlere renkli dakikalar yaşatacak.

SERGİLER

Aysun Öner'in ''İstanbul Baskısı'' isimli fotoğraf sergisi, 7 Mayıs Cuma günü Kadırga Sanat Üretim Merkezi'nde sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

Dünyaca ünlü moda tasarımcıları, Türk tekstil ve hazır giyim üreticileri, perakendeci, ulusal ve uluslararası marka temsilcileri ile diğer ilgili sektör, kurum ve kuruluş temsilcileri, ''İstanbul Moda, Tekstil ve Hazır Giyim Konferansı ve Sergisi'' başlıklı etkinlikle, yarın, Hilton Convention Center'da sanatseverlerle buluşacak.

Akdeniz Sanat Okulları öğrencilerinin, ''Sonuç'' adlı atölye çalışmaları sergisi, 7 Mayıs Cuma günü Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi'nde gezilebilecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında yer alan ''Fotoğraf Geçidi'' projelerinin bir diğer sergisi olan ''Sahne Senin İstanbul'', 8 Mayıs Cumartesi günü Fototrek Fotoğraf Merkezi'nde ziyaretçilere açılacak.

Sanat yönetmenliğini ve küratörlüğünü Gültekin Çizgen'in yaptığı sergi, 4 Haziran tarihine kadar açık olacak.


Sondakika.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir