Mart ayı 'Kültür Etkinlikleri Programı'...

Üsküdar Belediyesi, Mart ayı ''Kültür Etkinlikleri Programı'' belli oldu...

Mart ayı 'Kültür Etkinlikleri Programı'...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul etkinlikleri kapsamında başrol oyuncusu Üsküdar'da, Altunizade Kültür Merkezi, Burhaniye Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi, 75. Yıl Ünalan Kültür Merkezi, Yavuztürk Niyazi Sayın Kültür Merkezi ve Çengelköy Ahmet Yüksel Özemre Kültür Merkezleri'nde gerçekleşecek Mart ayı kültürel etkinlikleri belli oldu.

Mart ayında ilk olarak on binlerce Mehmetçiğin şehit olduğu ve Türk tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Savaşı'nın yıldönümünde 75. Yıl Ünalan Kültür Merkezi anma programına ev sahipliği yapacak. Programda Ramazan Balcı, o günlerin gerçeklerine ışık tutacak ve milletimizin vefakar ruhları ile dünya tarihinde nasıl bir çığır açtığını anlatacak. Serap Elbir ve Kamil Güngör ağıtlar ve türkülerle o acı zamanların hissiyatini yüreklerimize taşıyacaklar. Karavan Tiyatrosu da kahramanların doğduğu o zamanı bizler için sahnede yeniden canlandıracak.

Sözlerini Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı, bestesini Zeki Üngör'ün yaptığı İstiklal Marşımızı 12 Mart 1921 tarihinden beri gururla söylüyoruz. Türk Kurtuluş Savaşı'nın en çetin döneminde, bir milli marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alan Milli Eğitim Bakanlığı, 1921 yılında bunun için bir şiir yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Kazanacak şiire para ödülü konduğu için başlangıçta Mehmet Akif katılmak istemedi. Ama Millî Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi'nin (TANRIÖVER) ısrarı üzerine, ödülsüz olmak şartıyla o da şiirini gönderdi. Yapılan seçim sonunda, Mehmet Akif'in 20 Şubat 1921'de yazdığı şiiri 12 Mart 1921 günü büyük çoğunlukla TBMM'nce İstiklâl Marşı kabul edildi. İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümünde Eğitimci Yazar Selahattin Yaşar sahnemize konuk oluyor. Söyleşinin yanı sıra özel olarak hazırlanmış sunum ve sergi de katılımcıların huzurunda olacak.

Coşku ve eğlence dolu saatler 8 Mart ''Dünya Kadınlar Günü''nde Üsküdarlı kadınları bekliyor. Tüm kültür merkezlerimizde 8 Mart günü Kadınlar Matinesi sahne alıyor. Kadınlar Matinesi'nde sahne alacak olan Başak Tatlıbal ve Serap Elbir, Kadınlar Matinesi'nde konuklara eğlenceli zamanlar yaşatacaklar. Kadınlar Matinesi'nin bir diğer konuk sanatçısı olan Dilek Türkan, önde gelen kadın bestecilerimizden Neveser Kökdeş'in şarkılarının ağırlıkta olacağı bir repertuar ile sizlerle olacak. Sanatçıya günümüzün önde gelen kadın sazendelerinden kemençede Mahinur Özüstün, kanunda Safinaz Rizeli, tamburda Pelin Değirmenci, viyolonselde Dilek Yüzlüer, ritimde Filiz Gökoğlu refakat ediyor. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü mezunları olan Seher Dalbastı ve Neveser Gerginok da Kadınlar Matinesi'ni renklendirecek diğer isimler.

Elbette Üsküdarlı çocuklarımız için de tiyatro ve sinema gösterimleri hiç şüphesiz büyükleri de oldukça eğlendirecek.

Üsküdar Belediyesi Mart ayı Kültürel Faaliyetler Programı için tıklayınız.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir