Muhsin Ertuğrul Sahnesi açıldı...

Yenilenen Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Harbiye'de düzenlenen ve Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi açıldı...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et


Yenilenen Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Harbiye'de düzenlenen ve Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Bundan sonra bütün sanatçılarla el ele vererek, tiyatroyu daha ileriye götürmek için çalışacağız'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yenilenen Harbiye'deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yapılış öyküsünün konu edildiği filmin gösterildiği törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra merhum Muhsin Ertuğrul'un eşi Handan Ertuğrul ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, iş dünyasından Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Erdoğan Demirören, Zeynel Abidin Erdem, Ahmet Nazif Zorlu'nun da aralarında isimler, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, Zihni Göktay, Ayla Algan, Tekin Akmansoy, Haldun Dormen, Gülriz Sururi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tiyatro sanatçısı katıldı.

Törende konuşan Topbaş, sanatçı ve sanatseverlerin Türk tiyatrosunun önemli sahnelerinden biri olan Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin açılmasını sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, sahneyi görünce de sabretmeye değer olduğunun görüldüğünü söyledi.

Türk tiyatrosunun, diğer ülkelerde olduğu gibi geçmişten fazlaca nasibini almamasına rağmen Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük mirası devraldıklarını belirten Topbaş, kentteki kültür merkezi, tiyatro ve sergi salonu sayısının her geçen gün arttığını kaydetti.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin 3 gün sonra perdelerini Keşanlı Ali Destanı ile yeniden açacağını anımsatan Topbaş, yapımına İstanbul Kongre Merkezi ile başlanan sahnenin şehre ve tiyatroya layık bir eser olduğu inancını taşıdığını dile getirdi.

''Yola çıkarken daha iyisini yapacağımızı söyledik ve geçmişte de sözlerimizi tutarak güvene layık olduğumuzu gösterdik'' diyen Topbaş, bugün sahneyi, özlemi duyulan teknik donanımla sanatseverlerle buluşturduklarını belirtti. Kadir Topbaş, ''Bundan sonra bütün sanatçılarla el ele vererek, tiyatroyu daha ileriye götürmek için çalışacağız'' diye konuştu.

HANDAN ERTUĞRUL'UN KONUŞMASI
Merhum Muhsin Ertuğrul'un eşi Handan Ertuğrul, tiyatroya 50 yılını veren bir sanatçı olarak tiyatro sahnelerini açanlara teşekkür ederek, Muhsin Ertuğrul'un ülkenin kültürel kalkınması için küçük yaşlarından ölünceye kadar elinden geleni yaptığını anlattı.

Kendisinin de emekli oluncaya kadar tiyatroya hizmet ettiğini kaydeden Handan Ertuğrul, ''Babamın öldüğü gün 2 temsil oynadım. Kırık kolla bir hafta devam ettim, eserin kapanmaması için. Tiyatro gerçekten bir aşktır ve bu aşk insanın kendisinden de fedakarlık etmesini ısrarla bekler. Biz bunları yapanlar, ayaktayız ve durmuyoruz. Eğer tiyatro bizi çalıştırmazsa başka hayırlı işler yapmaya çalışıyoruz. Benim için mühim olan milletim, vatanım'' dedi.

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ HAKKINDA
600 kişilik seyirci kapasitesine sahip Harbiye'deki 5 katlı Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yapımı 17 milyon TL'ye mal oldu.

Döner sahne ve orkestra çukuruna sahip sahnede, akustik özellikli ahşap kaplamalar, özel ses, ışık ve görüntü sistemleri, ayrıca özel mekanik sistemler bulunuyor. 11 adet idari, 6 adet sanatçı odası bulunan tiyatronun odalarında, makyaj bankoları, tuvalet ve duşlar da yer alıyor.

Salonda kurulan seslendirme sistemi de salonda yapılacak her türlü etkinliğe cevap verebilecek şekilde tasarlandı. Salonda canlı müzik, opera ve tiyatro gösterileri, ''dolby dijital'' sinema gösterimleri, seminer, kongre ve her türlü toplantı etkinlikleri yapılabilecek.

Yenilenen Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, yatay ve düşey hareket yeteneğine sahip döner platform, aşağı yukarı hareket edebilen orkestra çukuru ile ses ve ışık köprüleri de yer alıyor. Binada sanatçı odalarının yanı sıra fuaye ve kafeterya ile ayrıca tiyatro ihtisas kütüphanesi bulunuyor. Sahne, akustik özellikli ahşap kaplamalar, özel ses, ışık ve görüntü sistemleri ile donatıldı.

Binanın girişine özürlüler için iki rampa ve seyirci bölümüne de 8 bedensel engelli koltuğu yerleştirildi.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi, perdelerini kapattığı ''Keşanlı Ali Destanı'' adlı oyunla 20 Ocaktan itibaren İstanbullularla buluşacak.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tören sonunda ''İntiharın Genel Provası'' adlı oyunu izlerken, sahnenin dışında, Erdoğan'ın makam aracının önünde yaklaşık 20 metre ötede bulunan bir araç sahibi bulunamayınca emniyet güçlerince çekildi.


Gerçek Gündem


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir