Üsküdar Belediyesi, Ocak 2010 Kültürel Etkinlikler...

Üsküdar Belediyesi, Ocak 2010 "Kültür Etkinlikleri Programı" belli oldu...

Üsküdar Belediyesi, Ocak 2010 Kültürel Etkinlikler...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar, İstanbul'un sahne aldığı 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri bünyesinde başrol oyuncusu olmaya oldukça kararlı gözüküyor. Üsküdar Belediyesi de Üsküdar'ın başrole çıkacağı 2010 yılının ilk ayında kültürel etkinlikler kapsamında hazırlıklarını tamamladı.

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Üsküdarlıların kültürel ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda çalışmalarını Altunizade Kültür Merkezi, Burhaniye Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi, 75. Yıl Ünalan Kültür Merkezi, Yavuztürk Niyazi Sayın Kültür Merkezi ve Çengelköy Ahmet Yüksel Özemre Kültür Merkezi'nde devam ediyor.

Üsküdar Belediyesi Ocak ayı Kültürel Faaliyetler Programı için tıklayınız.

Aşağıda bu etkinlikler arasında seçmiş olduğumuz birkaç faaliyeti paylaşmak istiyoruz.

Kültür Sanat Konuşmaları
Beşir Ayvazoğlu, pek çok ödül sahibi bir edebiyatçı, şair, yazar ve gazetecidir. Tercüman, Türkiye, Zaman ve Yeni Ufuk gazeteleriyle Aksiyon dergisinde köşe yazarlığı ve yöneticiliği yapmış olan ünlü gazeteci daha pek çok niteliği ile de basın dünyasında önemli bir yere sahiptir. Usta gazeteci Beşir Ayvazoğlu, 16 Ocak Cumartesi günü Altunizade Kültür Merkezi'nde Kültür ve Sanat üzerine bir konferans vererek bilgi hazinesinin bir kısmını dinleyicileriyle paylaşacak. Konferans, bilhassa kültür ve sanata ilgi duyan ve gönlünü verenler için çok önemli bir dönemeç olacak.

Tuhaf İkili: Süheyl & Behzat Uygur
Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu, Neil Simon'un ''The Odd Couple'' adlı komedi oyununu sergiliyor. Eşlerinden ayrıldıktan sonra zorunlu sebeplerle aynı evde yaşamaya başlayan iki yakın arkadaştan biri son derece titiz ve simetri hastası, diğeri ise onun tam aksine dağınık ve olağanüstü pis!.. Temizliğin gerçekten pislik yarattığı Tuhaf İkili'yi izlerken zaman zaman kahkahalara boğulacak, zaman zaman da gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

Evliler, evlenmeyi düşünenler ve eşlerinden ayrılanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği bu komedide aynı zamanda çiftlerin birbirine tahammülünü de sorgulayacaksınız.

Yönetmenliğini Nedim Doğan ile birlikte Behzat Uygur'un yaptığı, dekorda Barış Dinçel'in, müziklerinde Behzat Gerçeker'in, kostümünde Yasemin Öztürk'ün imzasını taşıyan oyunun çevirisi ise Murat Somay tarafından yapıldı.

Osmanlı'dan Günümüze Aile Hayatı
Ünlü yazar, tarihçi, gazeteci ve radyo programcısı olan Yavuz Bahadıroğlu, ''Osmanlı'dan Günümüze Aile Hayatı'' isimli konferansı ile Üsküdarlıların huzuruna çıkıyor. İlk romanı olan ''Sunguroğlu'' ve ardından yazdığı ''Buhara Yanıyor'' romanı ülkenin en çok satan romanlarından olan Yavuz Bahadıroğlu, genelde Osmanlı'nın çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın romana sahiptir. Bahadıroğlu, yurt içi ve dışında çeşitli konularda binlerce konferans vermiş olup birçok ödül de almıştır. Yazarın iki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanmıştır.

''Osmanlı'dan Günümüze Aile Hayatı'' konulu konferans 13 Ocak Çarşamba günü saat 14:00'de Niyazi Sayın Kültür Merkezi'nde gerçekleşecektir.

Emre Ermiş ile Tasavvuftan Damlalar
Tasavvuf musikisi enstrümanlarının yanı sıra batı enstrümanlarının da yer aldığı orkestrası ve Galata Mevlevihanesi'nden semazenlerin eşliğinde gösterilecek eşsiz bir performans sizleri bekliyor. Her kesimden, her yaştan dinleyicinin keyif alacağı ve coşku ile eşlik edebileceği seçkin bir dinleti, Emre Ermiş'in inanılmaz yorumuyla Burhaniye Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi'nde 23 Ocak Cumartesi günü saat 19:00'da sahne alıyor.

Çarşamba Konserleri
Çarşamba günleri yine müziğin ve eğlencenin günü oluyor. 13. Sezonunda artık bir gelenek haline gelen ve müzikseverlerin de yoğun ilgi ile takip ettiği Çarşamba Konserleri bu ay da seçkin konuklarla doyasıya müzik ziyafeti sunuyor.

Bu ay, müziğimizin güzide seslerinden Aylin Şengün Taşcı, Nusret Yılmaz, Ezgi Köker ve Uğur Altınok sizlerle buluşuyor. Klasik müziğin güçlü sesi Aylin Şengün Taşcı, ölmeyen şarkılara o güçlü sesiyle hayat veren Nusret Yılmaz, Anadolu'nun ezgilerini yorumlayan Ezgi Köker ve akıllarda kalacak sesiyle Uğur Altınok bu ay tüm musiki severler için seçtiğimiz nadide isimler.

Çarşamba Konserleri'nin ilki 13 Ocak Çarşamba günü saat 20:00'de Altunizade Kültür Merkezi'nde düzenlenecek!

Mevlana ile Şems-i Tebrizi
''Gel, gel, ne olursan ol yine gel!...'' diyen dünyaca ünlü İslam ve tasavvuf alimi Mevlana Celaleddin Rumi ayrıca şair, düşünce adamı ve Mevlevi yolunun öncüsüdür. Hala dünyanın dört bir tarafından sevilen ve rahmetle anılan bir isimdir. Ancak o Mevlana ki gün gelir Şems-i Tebrizi ile tanışır. İki düşünce ve tasavvuf adamı günlerce baş başa vererek konuşur, düşüncelerini paylaşırlar. Şems-i Tebrizi bir gün Konya'dan ayrılır ve Mevlana içine kapanır. Kimseyle görüşmez olur, dört bir yana haber duyurup Şems-i Tebrizi'yi aramaya koyulur. Peki Şems-i Tebrizi nereye gitmiştir? Mevlana'yı tebaasından kopardığı için öfkeli tebaası mı düşünce adamının hayatına kast etmiştir? Yoksa Şems-i Tebrizi gönlündeki Allah sevgisiyle Mevlana gibi birini halkından alıkoymamak için mi ayrılmıştır?

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarından saygıdeğer Doç. Dr. Emin Işık bu tarihi kişilikleri anlatıyor. Onların hayat görüşleri ve yaşanan tarihi olaylar ile ilgili katılımcıları bilgilendiriyor. Doç. Dr. Emin Işık'ın anlatımıyla Mevlana ile Şems-i Tebrizi gerçeği 08 Ocak Cuma günü saat 20:00'de Altunizade Kültür Merkezi'nde aydınlanıyor.


Üsküdar34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir