İstanbul'da Kültür Sanat...

İstanbullu sanatseverler, kültür ve sanat etkinlikleriyle dolu bir hafta geçirecek.

İstanbul'da Kültür Sanat...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Sanat severler, bu hafta, iki "anma" konserini dinleme fırsatı bulacak. İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın vereceği konserle, Sanat Güneşi Zeki Müren de düzenlenecek gecede şarkılarıyla anılacak.

Çetin Sarıkartal'ın yönettiği Ayşe Bayramoğlu'nun Edibe Ayşen Kutlugilin'in eserinden uyarladığı, "Hakiki Gala" adlı oyun, bugünden itibaren hafta boyunca Kumbaracı 50'de izleyiciyle buluşacak.  

Ayşe Selen ve Şehsuvar Aktaş'ın rol aldığı oyunda, Müesser Hanım ve Lütfi Bey adlı iki kişinin bir Hıdrellez gecesi birbirlerinden habersiz, gerçekleşememiş hayallerini düşünerek uykuya dalmalarıyla gelişen olaylar ele alınıyor.  

Oktay Şenol'un hem yazıp hem yönettiği "Tiyatro Alkış Aralık Oyunları" adlı eser, 5-9 Aralık tarihlerinde Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür merkezi'nde sahnelenecek. 

Oktay Şenol'un müziğini yaptığı oyunda, Ezgi Bozan, Burcu Saraçoğlu, Başak İleri, Berk Balcı, Bülent Aksu, Taylan Erler, Tan Güneşi ve Taylan Erler rol alıyor. İnsana benzeyen sevimli yaratıkların yaşadığı dünyanın bilinmeyen bir yerinde bulunan bir ormanda, bir gün bu yaratıklardan ikisinin bir kolye bulmalarıyla başlayan maceranın anlatıldığı eserde, cadı, insan ve üç sevimli yaratık arasında gelişen çelişki?macera?iletişim gibi unsurlar anlatılıyor. 

Metin Zakoğlu'nun hem yazıp hem yönettiği "Karım Şov Yapıyor" adlı eser ise 6-9 Aralık tarihlerinde Kulis Oda Sahnesi Caddebostan'da izlenebilecek. Metin Zakoğlu ve Merve Yavuzcan'ın rol aldığı oyunda, evlilik üzerine ele alınan konular yer alıyor.  

Değişik ülkelerde annelerin, babaların çocuklarına anlattıkları ortak masallardan oluşan eserde, çocuklara "Bilge" olmanın yolları gösteriliyor. Oyunda, Serkan Keskin, Bülent Çolak, Banu Çiçek, Nadir Sarıbacak, Elif Akşar, Ahmet Kaynak, Öyküm Elif Erdoğan, Güliz Gençoğlu, Özlem Durmaz, Yavuz Pekman ve İrem Erkaya rol alıyor.  

Yiğit Sertdemir'in yazdığı, Y. Ömer Erzurumlu'nun yönettiği "444" adlı oyun da 7-9 Aralık tarihlerinde Kumbaracı 50'de sahnelenecek. 

Yazarın, "2008 yılı Afife Jale Tiyatro Ödüllleri-Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü", "İlk Kez O Yıl Sahnelenmiş Olan En Başarılı Yerli Oyunun Yazarı", "33. Ulusal İsmet Kuntay Tiyatro Ödülleri", "En İyi Oyun Yazarı" ve "Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri 2008-Yılın Oyun Yazarı" ödüllerine layık görüldüğü eserde, Gülhan Kadim ve Yiğit Sertdemir oynuyor. Oyunda, bir çağrı merkezinin "Hatırlatma Merkezi"nin şikayet bölümünde geçen olaylar anlatılıyor.  

Yiğit Sertdemir'in hem yazıp hem yönettiği "O.B.E.B.(Ortak Bölenlerin En Büyüğü)" adlı oyun, 7-9 Aralık tarihlerinde Kumbaracı 50'de izlenebilecek. Erkan Kortan, Yiğit Sertdemir, Seda Yürük, Aslı Can Kortan, Gülhan Kadim ve Ebru Gözdaşoğlu'nun rol aldığı 2 perdelik mizahi eserde, birbirinden farklı dört kadının başından geçen olaylar ele alınıyor.  

Sanatseverler hafta boyunca özel tiyatrolarda ise "Quintet-Bir Dönüşün Beşlemesi" adlı oyunu Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde, "Pornografi" adlı oyunu Dotmarsta'da, "Aşk Her Yerde" adlı oyunu Duru Tiyatro'da, "72. Koğuş" adlı oyunu Megaplex Tiyatro'da, "Gazino Bülbülü" adlı oyunu Profilo Kültür Merkezi-Salon 2'de, "Caveman-Mağara Adamı" adlı oyunu Beşiktaş Kültür Merkezi'nde, "Kaygan Zemin" adlı oyunu Beşiktaş Kültür Merkezi'nde, "Onlar Ermiş Muradına" adlı oyunu İBB Şehir Tiyatroları Ümraniye Sahnesi'nde, "Pazar Günkü Cinayet" adlı oyunu Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, "Şahmeran" adlı oyunu İBB Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Figaro'nun Düğünü" adlı oyunu TİM Fettah Aytaç Salonu'nda, "Adalet Pantolonun Kemeridir" adlı oyunu ise Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda izleyebilecek. 

ŞEHİR VE DEVLET TİYATROLARI
Ragıp Yavuz'un "Dede Korkut Masalları"ndan sahneye uyarladığı, Erol Keskin'in yönettiği "Mecbur Adam" adlı oyun, 9 Aralık Çarşamba günü saat 20.30'da Üsküdar Kerem Yılmazer Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak.  

Ali Mert Yavuzcan, Burak Davutoğlu, Erhan Abir, Ersin Sanver, Gül Akelli, Metin Çoban, Özge Borak Şakrak ve Yeliz Gerçek Yanar'ın oynadığı eserde, Dede Korkut'un zengin mirası arasında yer alan "Deli Dumrul" hikayesi farklı bir bakışla işleniyor.  

Devlet Tiyatrolarında da bu hafta, Civan Canova'nın yazdığı "Ful Yaprakları" AKM Oda Tiyatrosu'nda, Turgut Özakman'ın yazdığı Şakir Gürzumar'ın yönettiği "Töre" Küçükçekmece CKSM'de, Yasmina Reza'nın yazdığı Celal Kadri Kınoğlu'nun yönettiği "Vahşet Tanrısı" Cevahir Salon 1'de, Stefan Tsanev'in yazdığı "Sokrates' in Son Gecesi" Cevahir Salon 1'de, Güngör Dilmen'in yazdığı "Kuzguncuk Türküsü" Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, Mürsel Yaylalı'nın yazdığı "Kod Adı Kongo" Kartal Bülent Ecevit Sahnesi'nde, Serpilhan Kanıbol'un yazdığı "Yağmur Ağacı" adlı eser ise Cevahir Salon 2'de tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek. 

ÇOCUK TİYATROLARI
Turgut Denizer'in yazıp yönettiği "Benim Arkadaşım Yok" adlı oyun, bugün ve yarın Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi'nde izlenebilecek. Ceren Hacımuratoğlu ve Seza Güneş'in rol aldığı eserde, doğum gününü tek başına kutlamak zorunda kalan küçük bir çocuğun, kendine arkadaş bulmaya çalışırken yaşadıkları anlatılıyor.  

Erdal Cindoruk'un yönettiği, Duygu Cindoruk'un uyarladığı "Çizmeli Kedi" müzikli çocuk oyunu ise 5-6 Aralık tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde sahnelenecek.  

Murat Altınok'un hem yazıp hem yönettiği "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı eser de 6-9 Aralık tarihlerinde TİM Fettah Aytaç Salonu'nda sahnelenecek. Murat Altınok, Berke Yüksel, Direnç Dedeoğlu, Tuğçe Altuğ, Su Olgaç, Önder Keskin, Onur Öztürk, Fatih Ermiş, Ece Bozkaya, Müge Bayramoğlu, Tuba Özoğlu, Ezgi Serdaroğlu, Müge Bora, Sezer Arıçay, ve 6 kişilik dans kadrosunun yer aldığı müzikalde, Alaaddin ve onun yaramaz maymunu Abu'nun, güzel prenses Yasemin'i kötü yürekli Cafer'den kurtarmak için verdiği savaş anlatılıyor.  

Emre Önbayraktar'ın yönettği, Murat Altınok'un uyarladığı, "Dans Eden Prensesler" adlı eser ise hafta boyunca TİM Fettah Aytaç Salonu'nda sahnelenecek.  

Minüetin'in yaş gününde hediye olarak gelen kitapların, dileklerin gerçeğe dönüştüğü şaşırtıcı ve sihirli bir dünyanın kapılarını açarak bir sürpriz ile karşılaşıldığı oyunda, Murat Altınok, Melek Şahin, Neslihan Dönmez, Berke Yüksel, Ece Bozkaya, Onur Öztürk, Müge Bayramoğlu ve Melis Özbek oynuyor.  

Serdar Eğitim'in hem yazıp hem yönettiği "İsimsiz Oyuncular-Sizi Seviyoruz Çocuklar" adlı oyun da 5 Aralık Cumartesi günü Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Eserde, mizansenler ve şarkılar eşliğinde iyi-kötü, doğru-yanlış, sevgi ve saygı çocukların dilinde, onların dünyasında anlatılıyor.

 SERGİ
"Contemporary İstanbul", 3-6 Aralık tarihlerinde dördüncü kez sanatseverler ve uluslararası çağdaş sanat ortamıyla buluşuyor. Akbank Private Banking ana sponsorluğunda İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sarayı Rumeli Salonları'nda gerçekleşecek olan etkinlik, yurt içi ve yurt dışından çağdaş sanat galerilerini, sanatçıları ve yapıtlarını bir araya getirecek.  

Sanatçı ve yapıt çeşitliliğinin arttığı Contemporary Istanbul'da, daha fazla galerinin yanı sıra, aralarında Sabancı Müzesi, Akbank Sanat, İstanbul Modern Müzesi, İKSV ve Doğançay Müzesi'nin de bulunduğu 11 sanat kurumu sanatseverler ile buluşma şansı yakalıyor. Türkiye'de yapılan sanat etkinliklerine farklı bir boyut getiren sergi, bir yandan dünya çağdaş sanat ortamını İstanbul'da ağırlarken, diğer yandan da İstanbul'un kültür ve sanat yaşamını dünyaya tanıtıyor.  

Yedi yıllık bir aradan sonra Selçuk Demirel "Yüzde Yüz" adı altında topladığı desenlerini yarından itibaren İstanbul Galeri Nev'in Mısır Apartmanı'ndaki mekanında sergiliyor. Elliden fazla deseninin sergilendiği ve birbirinden farklı temaları bir araya getirerek bir bütün oluşturduğu ve sanatçının neredeyse bütün sanat yaşamı boyunca sorguladığı ve kendisinin "hayati şeyler" diye adlandırdığı, konuların ve soruların etrafında oluşturduğu sergide, hayatın trajik duygusu üzerine derin bir düşünme ve siyasi düşünceye çağrıda bulunuluyor.  

Cengiz Akduman'ın "Panistanbul" isimli fotoğraf sergisi de 5 Aralıkta Fototrek'te açılıyor. Sergi 8 Aralık Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek. 

KONSERLER
İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde vereceği konserle anılacak.Konserde orkestraya şeflik yapacak olan Ola Rudner, aynı zamanda konsere kemanıyla da eşlik edecek.  

Sanat Güneşi Zeki Müren ise doğum günü olan 6 Aralık Pazar günü şarkılarıyla anılacak. Kadıköy Belediyesi'nin katkıları ile Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek gecede, Zeki Müren şarkılarını, şef Serdar Yalçın yönetimindeki Türk ve batı sazlarından oluşan 9 kişilik orkestra eşliğinde tenor Hüseyin Likos yorumlayacak. Konserde, Zeki Müren'in ünlü besteleri arasından seçilen ve sanatçının severek söylediği 18 şarkı seslendirilecek.  

İstanbul Klarnet Korosu'nun "The Great Clarinet Circus" konseri de 8 Aralık Salı günü yapılacak. Dünyaca ünlü org müzisyeni Joey DeFrancesco, "Garanti Caz Yeşili Konserleri" kapsamında yarın ve Cumartesi günü İstanbul Jazz Center'da dinleyicilerle buluşacak. 

Sanatseverler, orkestra şefliğini Antonio Pirolli'nin yaptığı, Yekta Kara'nın sahneye koyduğu "La Traviata" adlı operayı da bugünden itibaren hafta boyunca Kadıköy Süreyya Operası'nda izleyebilecek.


Anadolu Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir