Kasım'da tiyatrolar hareketli...

Devlet Tiyatroları, Kasım ayında, 12'si yeni 83 değişik oyunla toplam 600 temsil verecek.

Kasım'da tiyatrolar hareketli...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Devlet Tiyatroları'nın, (DT) Kasım 2009 programına göre, daha önce sahnelenmiş oyunların yanı sıra 8'i yerli, 4'ü çeviri 12 yeni oyun sanatseverlerle buluşacak. Ankara ve İstanbul'da 2 yeni oyun dünya prömiyeri yaparken; Devlet Tiyatroları'nda ilk kez sahnelenecek olan "Karşılaşmalar" ise Bursa Devlet Tiyatrosu'nda prömiyer yapacak.

Sürekli turne sahneleri Gaziantep, Elazığ, Malatya, Samsun, Çorum ve Aydın Devlet Tiyatroları'nın yanı sıra "Her ay her ilde tiyatro" projesi çerçevesinde Şırnak, Muğla, Kahta ve Mardin'de 45 turne temsili verilecek. Programa göre; Ankara Devlet Tiyatrosu İrfan Şahinbaş Tiyatrosu'nda, 18 Kasım Çarşamba günü dünya prömiyeri yapacak olan Ahmet Önel'in yazdığı, Mehmet Ege'nin yönettiği "Derbi Ya Da Darbe" 19, 21 Kasım tarihlerinde de izlenebilecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Salon 2'de, 19 Kasım Perşembe günü prömiyer yapacak olan Yasmina Reza'nın yazdığı, Zeynep Avcı'nın çevirdiği, Celal Kadri Kınoğlu'nun yönettiği "Vahşet Tanrısı" 20 - 28 Kasım tarihleri arasında da sahnelenecek. Üsküdar Tekel Sahnesi'nde; 11 Kasım Çarşamba günü prömiyer yapacak olan Serpilhan Kanıbol'un yazdığı, Elif Erdal'ın yönettiği "Yağmur Ağacı" 12 - 15, 22 Kasım tarihlerinde de izlenebilecek. Üsküdar Stüdyo Sahne'de; 17 Kasım Salı günü dünya prömiyeri yapacak olan Beliz Güçbilmez'in yazdığı, Mahir Günşiray'ın yönettiği "Kül Bellek" 18 - 29 Kasım tarihleri arasında da sanatseverlerle seyredilebilecek. Küçükçekmece Sahnesi'nde; 24 Kasım Salı günü prömiyer yapacak olan Turgut Özakman'ın yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettği "Töre" 25 - 29 Kasım tarihlerinde de izlenebilecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu AVP Sahnesi'nde, 8 Kasım Pazar günü prömiyer yapacak olan Çağlar Deniz'in yazdığı, Ahmet Somers'in yönettiği çocuk oyunu "Kahraman Karınca" 17, 22, 24, 29 Kasım tarihlerinde de küçük sanatseverlerce seyredilebilecek. Oda Tiyatrosu'nda; 5 Kasım Perşembe günü Devlet Tiyatroları'nda ilk kez prömiyer yapacak olan H. Can Utku'nun yazdığı, Neriman Uğur'un yönettiği "Karşılaşmalar" 6, 7, 19, 20, 21 Kasım tarihlerinde de sahnelenecek.

Adana Devlet Tiyatrosu H. Ö. Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde, 17 Kasım Salı günü prömiyer yapacak olan Simon Moore'nin yazdığı, Selma Yeşilbağ'ın çevirdiği, Hakan Boyav'ın yönettiği "Ölüm Kitabı (Misery)" 18 - 28 Kasım tarihleri arasında da sanatseverlerce izlenebilecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesi'nde, 28 Kasım Cumartesi günü prömiyer yapacak olan Fernando Arabal'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Üç Tekerlekli Araba" sahnelenecek.

Konya Devlet Tiyatrosu'nda19 Kasım Perşembe günü prömiyer yapacak olan Musahipzade Celal'in yazdığı, Tomris Çetinel'in yönettiği "İstanbul Efendisi" 20, 21 Kasım tarihlerinde de seyredilebilecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu Atatürk Kültür Merkezi'nde, 18 Kasım Çarşamba günü prömiyer yapacak olan Ali Yoleri'nin yazdığı, Mustafa Yıldıran'ın yönettiği çocuk oyunu "Kelebeğin Günlüğü" 25 Kasım Çarşamba günü de küçüklerle buluşacak.

Van Devlet Tiyatrosu Kültür Merkezi Sahnesi'nde, 5 Kasım Perşembe günü prömiyer yapacak olan Dario Fo'nun yazdığı, Füsun Demirel'in çevirdiği, Tolga Evren'in yönettiği "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" 6, 7, 12, 14, 19, 21 ve 28 Kasım tarihlerinde de sahnelenecek.

 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir