Şehir tiyatrolarında 4 yeni oyun...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kasım ayında, 4'ü yeni 24 oyunla seyircisini selamlayacak.


Şehir tiyatrolarında 4 yeni oyun...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nda müzikli oyun "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", 4-8 Kasım tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Ragıp Yavuz’un yönettiği Woody Allen komedisi "Tekrar Çal Sam", beyninde yaşattığı kişilerle kendi hayatını sorgulamaya çalışan bir sinema eleştirmeninin içsel hesaplaşmalarını konu alıyor. Oyun, 4-8 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyircisini bekliyor.

"Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe", Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde 4-8 Kasım tarihleri arasında, izleyicilerini bekliyor. Kanuni Sultan Süleyman dönemine, Şehzade Bayezid’in trajedisi üzerinden yaklaşan oyunu, Orhan Asena yazdı, Nedret Denizhan yönetti.

Yiğit Sertdemir’in yazdığı, Tolga Yeter’in yönettiği "Bekleme Salonu"nda,Cengiz Tangör, Ertuğrul Postoğlu, Zeynep Özyağcılar rol alıyor. Oyun, 4-8 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 18-22 Kasım tarihlerinde ise Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir.

"Dinmeyen Alkışlar", 4-8 Kasım tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde, seyircisiyle buluşacak. Tiyatro ve sinemanın güzelliği ve sahne gücüyle efsaneleşen oyuncusu Cahide Sonku’nun trajik yaşam öyküsünün anlatıldığı oyunda Aslı Seçkin, Erkan Sever, Aziz Sarvan, Rahmi Elhan, Defne Gürmen Üstün, Cem Uras, Enes Mazak, Melike Altınbaran, Emre Narcı rol alıyor.

İsrailli yazar Ilan Hatsor’un kaleminden, Filistinli üç erkek kardeşin, savaşın ortasında birbirleriyle yaşadıkları hesaplaşmaları anlatan "Maskeliler", 11-22 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyircisini bekliyor.

"Balıkesir Muhasebecisi", 25-29 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir.

Musahipzade Celâl‘in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği "İstanbul Efendisi"nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Oyun, 11-22 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyredilebilir.

1931-32 tarihinde Vasfi Rıza Zobu’nun çevirisiyle Şehir Tiyatrosu’nda oynanan "Onlar Ermiş Muradına" 78 yıl sonra Haldun Dormen’in rejisiyle tekrar İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyredilebilir.

"Bozuk Düzen" 11-22 Kasım tarihleri arsında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyredilebilir.

Ece Okay, Özge Özder, Emre Narcı, Osman Gidişoğlu’nun oynadığı "Gizli Oturum", 11-22 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. Jean Paul Sartre’ın çağdaş tiyatro klasikleri arasına girmiş olan bu oyununu Ergün Işıldar yönetiyor.

"Çıkmaz Sokak" adlı oyun; dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan darbe rejimlerini tek bir ülke üzerinden anlatıyor ve “şiddet” kavramını irdeliyor. Oyun, 11-22 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyircisini bekliyor.

William Shakespeare’in yazdığı "Coriolanus", Şükrü Türen yönetimiyle, 11-15 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir.

"Cabaret" (Kabare), 25-29 Kasım tarihleri arasında, İ.B.B. Şehir Tiyatroları Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir.

Deli Dumrul hikâyesi Ragıp Yavuz tarafından farklı bir bakışla işlendiği "Mecbur Adam", 25-29 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde olacak.

Savaş Dinçel’in, İstanbul atmosferinden yansıyan Sait Faik’in dünyasını, yazarın öykü ve anılarından yola çıkarak anlattığı "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye", 4-8 Kasım tarihleri arsında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde, 25-29 Kasım tarihleri arasında ise Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde seyredilebilir.

"Tarla Kuşuydu Juliet", 25-29 Kasım tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyircisini bekliyor. Engin Alkan’ın yönettiği oyunda Engin Alkan, Özlem Türkad, Çağlar Çorumlu, Murat Bavli rol alıyor.

-ÇOCUK OYUNLARI-


İ.B.B. Şehir Tiyatroları repertuarına, Kasım ayında iki yeni çocuk oyunu daha katılıyor. Oyunlardan ilki Caner Bilginer’in yazıp yönettiği "Karagöz Geri Döndü". Oyun 14-15-21-22-28-29 Kasım’da Fatih Reşat Nuri Sahnesi’de seyredilebilir. Hakan Yavaş’ın yazıp yönettiği "Kazuu" adlı oyunise, 7-8-14-15-21-22 Kasım’da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde miniklerle buluşacak.

Ayrıca Hans Chiristian Andersen’in yazdığı Şevket Avşar’ın uyarlayıp yönettiği "Kibritçi Kız" adlı oyun da 14-21-22-28-29 Kasım’da Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde; Gökçe Delagrange’nin yazdığı Ece Okay’ın yönettiği "İyi Geceler" adlı oyun 5-6-12-13-19-20-26-27 Kasım’da Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde; Gökçe Delagrange’nin yazdığı Ece Okay’ın yönettiği "Boya Benek" oyunu 5-6-12-13-19-20-26-27 Kasım’da Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde; "Şahmeran" 21-22 Kasım’da Üsküdar Musahipzade Celâl, 28-29 Kasım’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde; Turgut Denizer’in yazıp yönettiği "Büyüyünce Ne Olacaksın" adlı oyun da 7-8-14-15-21-22-28-29 Kasım’da Ümraniye Sahnesi’nde olacak.
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir