Medyada İslam algısı tartışıldı.

İDSB ile Dünya Müslüman Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği panel, Üsküdar İSAM'da yapıldı.

Medyada İslam algısı tartışıldı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) ile Dünya Müslüman Birliği'nin (Muslim World League) ortaklaşa düzenlediği ''Medyada İslam Algısı'' konulu panel, Üsküdar'daki İslam Araştırmaları Merkezi'nde (İSAM) yapıldı.

Panelde konuşan Al Turki, bir başlangıç olarak gördüğü panelde, medya ve medyanın İslam'a hizmeti konusunda yapabileceklerini tartışacaklarını söyledi.

Dünyanın büyük kısmında İslam gerçeğinin bilinmediğini, bu nedenle İslam'ın gerçek yüzünü saptıran algılar ve bakış açılarının dünya medyasında yer aldığını belirten Al Turki, ''Bizim tüm sorumlular olarak İslam'ın gerçek yüzünü göstermemiz gerekiyor. Dünya Müslüman Birliği, 'Medya Birliği' adı altında yeni bir kurum kuracaktır. Bu birlik, gerek Müslümanlarla gerekse Müslüman olmayanlarla sempozyumlar düzenleyecektir'' dedi.

11 Eylül'deki saldırılardan sonra ABD ve Avrupa ülkeleriyle görüşmelerinde, ''Bizim İslam hakkında bildiklerimiz kesinlikle bunlar değildi'' ifadesini duyduklarını anlatan Al Turki, ''Diğer insanlarla diyaloğa girerek, onlara İslam'ı anlatmalıyız. İnsanlığın sorunlarının çözümü için akademisyenler, entelektüel kişiler ve din adamlarının bir araya gelmesi gerekir'' şeklinde
konuştu.

''İslam aleyhinde kampanya sürdürülmektedir''

İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu da İslam'ın basın yayın dünyasında doğru algılanması ve olduğu gibi yansıtılmasının, bugünün en önemli konu ve sorunlarından biri olduğunu vurguladı.

Sadıkoğlu, şunları söyledi: ''Özellikle 11 Eylül olaylarından sonraki süreçte bazı basın yayın kuruluşlarında kimi zaman kasıtlı kimi zaman da cehaletten kaynaklanan, İslam'ın yanlış algılanmasına sebep olacak yayınlar yapıldı. Bugün de maalesef bu yayınlar devam etmektedir. İslam'la ilgili ön yargılar, Müslümanların mukaddesatına hakaret eden yazı ve görüntüler, Batı ülkelerinin İslamileştiğiyle ilgili yayınlarla İslam aleyhinde karanlık bir kampanya sürdürülmektedir. Bu yayınlar sadece Batı ülkelerinde değil, üzülerek görüyoruz ki bazı İslam ülkelerinde de yapılmaktadır. Uluslararası kamuoyunun İslam'ı doğru algılaması ve anlaması için gayret etmemiz ve bütün gücümüzle İslam'ın doğru temsil ve tebliğ edilmesini sağlamamız hepimizin en önemli vazifesidir.''

İSAM Başkanı Prof. Dr. M. Akif Aydın da ABD'deki 11 Eylül saldırısından sonra İslamiyet'in yanlış biçimde tanıtıldığını belirterek, ''İnsanlar gerek yazılı gerekse görsel basının etkisi altında kaldı. Bu panel onun için çok önemli. Bu panelde aynı zamanda İslam kültürünün geliştirilmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapmalıyız, bunu da burada oturup tartışacağız'' diye konuştu.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir