İstanbul'da Kültür-Sanat...

2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul'da, ekim ayında adına yakışır programlar var.

İstanbul'da Kültür-Sanat...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
"Bach İstanbul'da" sloganıyla düzenlenen 8. Bach Günleri Festivali çerçevesinde, festivale üçüncü kez katılan Alexander Rudin, 9 ve 10 Ekimde St. Antuan Kilisesi'nde konser verecek. Genç klarnet sanatçılarından oluşan "İstanbul Klarnet Korosu", şef Burak Tüzün yönetiminde 13 Ekim Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde dinleyiciyle buluşacak. Konserin solisti ünlü Fransız keman virtüözü Pierre Amoyal olacak.



İstanbul Resitalleri kapsamında piyano sanatçısı Iddo Bar Shai, 14 Ekimde Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Salonu'nda konser verecek. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 15 Ekim Perşembe günü Lütfi Kırdar Konser Salonu'nda konser verecek.

TİYATRO
Korhan Abay'ın yazdığı, Bora Severcan'ın sahnelediği "Korkuyorum Sevgilim" adlı oyun yarın ve 10 Ekim Cumartesi günü Haldun Dormen Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Shakespeare'den uyarlanan Kemal Kocatürk'ün yönettiği "Aşk Sözleri" adlı oyun yarın ve 11 Ekim Pazar günü Muammer Karaca Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Müjdat Gezen'in kaleme aldığı "Adalet Pantolonun Kemeridir" 11 Ekim Pazar günü Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Tiyatro Kedi'nin sahneye koyduğu "Çalıkuşu" 10 Ekim Cumartesi günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, 12 Ekim Pazartesi günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, "Bu da Benim Ailem" adlı oyun 10 Ekim Cumartesi günü Profilo Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Ayrıca Mehmet Ali Alabora'nın oynadığı Muhabir adlı oyun yarın Garajistanbul'da sergilenecek. Bu hafta sonu çocuk oyunları "Birimiz Hepimiz, Hepimiz Akut!" Profilo Kültür Merkezi'nde "Parmaklarım Konuşuyor" Cevahir Atlantis Sahnesi'nde izlenebilecek.

GÖRÜNÜRLÜK PROJESİ '09
Bu yıl Galata Perform tarafından 5'incisi düzenlenen "Görünürlük Projesi '09" kapsamında dans ile tiyatronun birleştiği, farklı ülkelerden yeni nesil sanatçıların toplandığı, Halit Ergenç'in sesiyle hayat verdiği yeni dans tiyatrosu "Aşkın Işığı" 10 Ekim Cumartesi günü Avusturya Lisesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Gösteri "Aşkı için ölümü göze alan bir kahramanın hikayesi ile başlayan ve aşkı için yaşamayı seçen bir kartalın savaşı" ile devam ediyor.

Etkinlik kapsamındaki diğer bir performans olan "Fratres" 10 Ekim Cumartesi günü Tiyatro Z'de izlenebilecek. Etkinlikte İtalyan sanatçı Verena Stenke ve Alman Andreas Pagnes, 20 dakikalık seanslara yedişerli gruplar halinde alınan izleyicileri, karanlığın içinde Arvo Part'ın "Fratres" adlı bestesi eşliğinde meditatif bir atmosfere sokuyor. 

 Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde müzikal çocuk oyunu "

Deniz Kızı" 10 Ekim Cumartesi günü sahnelenecek.

ŞEHİR TİYATROLARI
Şehir Tiyatrolarında bu hafta Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Kabare(Cabaret)" adlı müzikal oyun izlenebilecek.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde bu hafta "Mecbur Adam" adlı oyun sahnelenecek. Oyunda, Dede Korkut hikayeleri arasında yer alan Deli Dumrul hikayesi, yönetmen Ragıp Yavuz tarafından farklı bir bakışla işleniyor.

Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak "Çıkmaz Sokak" adlı oyun, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan darbe rejimlerini tek bir ülke üzerinden anlatıyor ve "şiddet" kavramını irdeliyor.

Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde izlenebilecek "Tarla Kuşuydu Juliet"te de Shakespeare'in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon'un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor.

Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sergilenecek "Bozuk Düzen" adlı oyunda yaşadıkları kasabadaki depremden zarar görerek İstanbul'a yerleşmek zorunda kalan orta halli bir ailenin, büyük şehrin karmaşası içinde yaşama tutunabilme çabaları anlatılıyor.

Bu hafta Ümraniye Sahnesi'nde de "Gizli Oturum" adlı eser sahnelecek. Oyun, insanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında değiştirilemeyeceğini işliyor.

SERGİ
Bu hafta açılacak sergilerden "Moda'nın Yüzü" sergisi Lokomotif Kültür ve Sanat Derneğinde 24 Ekime, "Solidarnosc Döneminde Polonya Afişleri" sergisi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde 7 Kasıma, "Havana Fotoğraf Sergisi" İstanbul Fotoğraf Merkezi'nde 5 Kasıma kadar ziyaret edilebilecek.
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir