Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği Sona Erdi.

"Tarih ve Kültür Şehri" Üsküdar ile 2010 Avrupa Kültür Başkente İstanbul'un tanıtımına uluslararası düzeyde katkı sağlamak amacıyla bu yıl 21'incisi düzenlenen Kâtibim Uluslararası Kültür ve Sanat Şenliği 3 gün süren etkinliklerin ardından muhteşem bir final gecesi ile sona erdi.

Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği Sona Erdi.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

"Tarih ve Kültür Şehri" Üsküdar ile 2010 Avrupa Kültür Başkente İstanbul'un tanıtımına uluslararası düzeyde katkı sağlamak amacıyla bu yıl 21'incisi düzenlenen Kâtibim Uluslararası Kültür ve Sanat Şenliği 3 gün süren etkinliklerin ardından muhteşem bir final gecesi ile sona erdi. Final gecesine Mustafa Küçük konseri ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın türkü söylediği Sıra Gecesi damga vurdu.

Şenliğin son gününde Macaristan, Polonya, Moldovya, Bosna-Hersek, Karadağ ve KKTC'den gelen halk oyunları ekipleri Üsküdar Belediyesi Folklor ve Turizm Derneği (ÜFTUD) ekibiyle birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Mustafa Kara, Kâtibim Şenlikleri'nin uluslararası olması nedeniyle ülkelerarası kültür alışverişi ve tanıtıma katkıda bulunduğunu, bu yılki etkinliğin de şenlik ve festivallerin amacına uygun olarak gerçekleştirildiğini ifade ederek festivale katılan ülkelerin ekiplerine teşekkür etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret eden halk oyunları ekiplerinin liderleri de, Üsküdar'da bulundukları süre içerisinde kendilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını, 3 gün süren şenlik boyunca vatandaşların yoğun ilgisinin kendilerini çok etkilediğini söylerken, 22. Kâtibim Şenliği'ni şimdiden sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler. Konuşmaların ardından Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, şenliğe katılan ülkelerin halk oyunları ekiplerine plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Macaristan, Polonya, Moldova, Bosna-Hersek, Karadağ ve KKTC'den gelen misafirler de ülkelerine has hediyeleri Mustafa Kara'ya takdim ettiler. Ziyaretin ardından etkinliğe katılan ülkelerin ekipleri Üsküdar Belediye Başkanlığı önünde topluca fotoğraf çektirdikten sonra halk oyunları gösterileri gerçekleştirdiler.

21. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği'nin son gününde saat 12.00 ile 17.00 arasında Çocuk Oyunları gerçekleştirilirken, aileleriyle birlikte etkinlik alanına gelen çocuklar yine gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar. Çocuk oyunları sonrası gün içinde Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret eden halk oyunları ekipleri ülkelerine dönmeden önce son kez gösterilerini etkinlik alanını dolduran vatandaşlara büyük bir coşku içinde sundular.

Şef Erdem Özdemir'in sunduğu ve Esra Er tarafından seslendirilen Karadeniz'den Anadolu'ya Türkülerimiz programı Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesini dolduran türkü sevenlere 1 saat boyunca değişik yörelere ait türkülerden bir demet sundu. Kâtibim etkinliklerinin son gecesinde sahneye çıkan Mustafa Küçük ise yaklaşık 3.000 kişiye unutulmaz bir türkü resitali sundu. 21. Kâtibim Şenlikleri'nin son etkinliği ise Gazel Urfa Sıra Gecesi ekibi tarafından gerçekleştirilen ve başta Uraf olmak üzere Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerine ait türküler ile uzun havaların seslendirildiği Sıra Gecesi oldu. Yaklaşık olarak 1,5 saat boyunca Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesini dolduran üç bin kişi türkü ve uzun havalarla coşarken çok sayıda vatandaş halay çekti, hep bir ağızdan uzun havalara eşlik etti. Gecenin sürprizi ise Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın Sıra Gecesi'nde türkü söylemesiydi. Gazel Urfa Sıra Gecesi ekibi ile birlikte "Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar" türküsünü okuyan Mustafa Kara'ya vatandaşlar da eşlik ettiler. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara daha sonra beraberinde Başkan Yardımcıları Şadan Özkaya, M. Hakan Büker ve Hasan Ekmen ile Başkan Danışmanı Serdar Özdemir ile birlikte daha sonra Sıra Gecesi Ekibi'nin türkülerine de eşlik etti.

Sıra Gecesinin sonunda bir kapanış konuşması yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, güzel ve sayılı günlerin çabuk geçtiğini, Cuma günü yürüyüş ile başlanılan 21. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği'nin Sıra Gecesi ile son bulduğunu, etkinlik çerçevesinde konserler düzenlendiğini, kitap fuarında imza günleri gerçekleştirdiklerini, çocuk eğlenceleri düzenlediklerini ifade ederek Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin insanların buluştukları bir mekan haline geldiğini söyledi. Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bundan sonraki dönemlerde de sürekli açık kalmasını arzu ettiklerini söyleyen Mustafa Kara sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler yerel belediyeciliğin temel işleri olan çağdaş, kalkınmış, güvenli ve temiz bir ilçe oluşturmak için yola çıktık. İnşallah önümüzdeki 5 yıllık dönemde sadece bunları değil aynı zamanda İstanbul için bir tehdit olan depreme dayanıklı bir Üsküdar'ı elbirliği ile inşa edeceğiz. Bunun için tüm ekibimizle canı gönülden büyük bir hizmet aşkı ve şevkle çalışıyoruz. Bizler yine önümüzdeki dönem içinde "Tarih ve Kültür Şehri" Üsküdar'a yakışır faaliyetler düzenlemek için yeni projeler üretiyoruz. Şenliğimizi düzenlediğimiz Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Üsküdarlılar için kültürel anlamda yepyeni bir mekân oldu. İnanıyorum ki burada gelecekte çok çok daha güzel etkinliklere imza atacağız. Şenliğimiz boyunca Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bu büyük alanının Üsküdarlılara dar geldiğini görmek bizleri çok memnun etti. İnşallah böyle mekânları Üsküdar'da Üsküdarlıların hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Bu arada Marmaray çalışmalarının tamamlanması sonrası Üsküdar'ın GAP' dan sonra Türkiye'nin en büyük projesinin merkezi olduğunu da görmek istiyoruz."

Mutlulukların paylaşıldıkça çoğaldığını söyleyen Mustafa Kara, şüphesiz acıları da birlikte paylaşarak azaltacaklarını, önümüzdeki yıllarda tüm Üsküdarlılarla elbirliği yaparak bu tarihi şehri hak ettiği noktaya getireceklerini ifade etti. Mustafa Kara sözlerine şöyle son verdi.

"Bu güzel mekanda gerçekleştirdiğimiz gerek Ramazan etkinliklerinde gerekse Kâtibim Şenliklerinde emeği geçen saygıdeğer hocamız Doç. Dr. Serdar Özdemir'e, Başkan Yardımcılarımıza, birim müdürlerimize ve emeği geçen tüm personelimize sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunuyorum."

Üç gün boyunca 10 bin kişiyi geçen ziyaretçi çeken 21. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği, plaketlerin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Üsküdar 34

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.04 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir