Çok satılan ve yeni çıkan kitaplar

Vitrinlerde Ramazan hareketlliliği yaşanırken çok satan kitaplar rafında pek büyük değişiklikler olmadı. Aşk, listede yine açık ara önde gitmeyi başarıyor.

Çok satılan ve yeni çıkan kitaplar
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Haber 7 kitap dünyası ve Penguen Kitap startejik işbirliği ile hazırlanan ve dağıtım şirketlerinin rakamları  ile kitap satış zinciri bulunan mağazaların beyanları ile oluşturulan, hiç bir yönlendirme ve reklam kaygısı taşımaksızın hazırlanan Türkiye'nin en objektif çok satılan kitaplar satış listesi ve bize gönderilen kitaplardan oluşan yeni çıkan kitaplar listemizde bu hafta şu kitaplar var:

1- Aşk - Elif Şafak - Doğan Kitap
2- Koloni - Jean-Christophe Grange - Doğan Kitap
3- Macbeth - William Shakespeare - NTV Yayınları
4- Devlet-i Aliyye - Halil İnalcık - İş Bankası Yayınları
5- Çivisi Çıkmış Dünya - Amin Maalouf - Yapı Kredi Yayınları
6- Cahillikler Kitabı 2: Hayvanlar Alemi - John Lloyd, John Mitchinson - NTV Yayınları
7- Abdülmecit - Hıfzı Topuz - Remzi Kitabevi
8- Varlık Ve Hiçlik - Jean Paul Sartre - İthaki Yayınları
9- Bizim Gizli Bahçemizden - Nermin Bezmen - Doğan Kitap
10-Hurufilik - Fatih Usluer - Kabalcı Yayınevi
11- Katre-i Matem - İskender Pala - Kapı Yayınları
12- Mezarlık Kitabı - Neil Gaiman - İthaki Yayınları
13- Avrupa'nın 50 Büyük Yalanı - Mustafa Armağan - Timaş Yayınları
14- Seçilmiş - Kristin Cast, P. C. Cast - Pegasus Yayıncılık
15- Makalat - Şems-i Tebrizi - Ataç Yayınları
16- Dava - Franz Kafka - NTV Yayınları
17- Olasılıksız - Adam Fawer - April Yayıncılık
18- Outliers - Çizginin Dışındakiler - Malcolm Gladwell - MediaCat Kitapları
19- Senin Adın Bile Geçmedi - İclal Aydın - Epsilon Yayınevi
20- Gizlidir Bütün Aşklar - Maeve Binchy - Doğan Kitap

 

Yeni Kitaplar:

Kürt Meselesi - Mahir Kaynak - Profil Yayıncılık
Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Türkiye ne yazık ki temel meselelerini çözmede bir arpa boyu yol alamadı. Ya görmezden geldi ya yok saydı. Ulus-devlet yaratma sürecinde her şey ötekileştirildi, pespaye edildi.

Çöplüğün Generali - Oya Baydar - Can Yayınları
Oya Baydar’ın yeni romanı Çöplüğün Generali, hayalî bir ülkede geçiyor. Okurumuza bir hayli tanıdık gelecek bu ülkede, günün birinde, çöplüklerde, boş arazilerde gömülüp bırakılmış bombalar, mermiler bulunmaya başlar. Bu durum giderek bir yazarın dikkatini çeker ve yazar bu konunun çevresinde bir roman yazmaya koyulur. Ne var ki romanını tamamlayamadan kaybolacaktır. Bundan sonrası, Çöplüğün Generali’nin sayfalarında.

Bediüzzaman’la 365 Gün Yaşamak - Lütfullah Müftüoğlu - Bilge Yayıncılık
Tarih boyunca vahyin ışığı altında üretilen düşünceler insanlığı nurlu caddelere çıkarmıştır. Çağımızda da vahyin ışığı altında üretilen ve düştüğü her yerde çok ciddi çalkalanmalar meydana getiren devasa fikir insanları mevcuttur ki; bunlardan biri de asrımızın ‘manevi doktoru!’ diyebileceğimiz Bediüzzaman Hazretleridir.

Bunny Munro'nun Ölümü - Nick Cave - Siren Yayınları
Nick Cave'in yirmi yıllık bir aranın ardından yazdığı Bunny Munro'nun Ölümü, ünlü sanatçının karanlık ve hüzünlü sesinin sayfalarında çağladığı, zamanımız yeraltı edebiyatının unutulmaz bir klasiği olmaya aday, esprili, dokunaklı, yoğun ve kült bir roman. Avi Pardo'nun Türkçeleştirdiği roman şimdiden 31 ülkede yayımlanıyor.

Kabalist - Geert Kimpen - Neden Kitap
Kabalist… Bir gecede başarı… Kitabı okurken, bir marka haline gelen Dan Brown'u anımsamadan edemiyorsunuz. -HET LAATSTE NIEUWS (Main Belgian Daily)

Hazreti Âişe (r.a) - Reşit Haylamaz - Işık Yayınları
Âişe Validemiz’in annelerimiz arasındaki konumu çok farklıdır; zira o, din adına hizmet etmeye ihtiyaç duyulan Medîne yıllarında, Resûlullah’ın yanında yer alan husûsî bir vezirdir ve bu yönüyle o, Medîne döneminde akla gelen ilk isimdir. Husûsî bir donanıma sahiptir ve Allah ona, misyonunu edâ adına müthiş bir zekâ lütfetmiştir. Duyduğunu olduğu gibi kabullenmeyen, onu Kur’ân ve Sünnet’in kıstaslarına göre sorgulayan bir fıtratı vardır. Kulağı vahiyde, gözü ise istikbâldedir. Ayaklarını sapasağlam bastığı yerde o, Saâdet Asrı ile istikbâli birbirine bağlayan muhteşem bir köprü gibi durmaktadır.

Canla Ba(ğı)şla - Sadaka Kitabı - Senai Demirci - Timaş Yayınları
Her birimizi sessizce kül eden 'SözYangını'nı haber veren Senai Demirci, şimdi de bu yangını söndürmek için Canla Başla infaka çağırıyor bizi.

Şerbet ve Hoşaf - Elif Ayla - HayyKitap
Şerbet gibi havaların, şerbet gibi insanlarla, şerbetten nafakalar çıkarılan günlerin, güzel su içilir yemeğin yanında diye, hoş-ab denilen hoşafların, o unutulmaz tadların bir araya geldiği bir çalışma bu...

Sevgi Dininden Yansımalar - Nihat Hatipoğlu - Doğan Kitap
Nihat Hatipoğlu’nun sesinden “Medine’nin Gözyaşı” CD’si ile birlikte… İçten, güler yüzlü yaklaşımıyla milyonlara ulaşan Nihat Hatipoğlu’nun kaleminden barış, sevgi ve hoşgörü dini İslam…

Mevlid - Kapı Yayınları - İskender Pala
1880'li yılların başlarında, Tanzimat ve Servet-i Fünûn edebiyatının ünlü şairleri bir araya geldikleri bir gün, söz Süleyman Çelebi'nin mevlidinden açılmış. Muasırlaşmak, İslamlaşmak Türkleşmek fikirlerinin tartışıldığı, edebiyatımızın Batı'ya açıldığı, hatta Batı'ya kapılandığı yıllar. Aralarında bir karar alıp "500 yıla yakın zamandır okunan mevlidin bazı kelimeleri artık eski ve anlaşılmaz durumdadır, üstelik o vakitten bu yana dilimiz de, edebiyatımız da değişmiştir. İşte bu yüzden mevlidi yeniden yazmalıyız!" demişler.

Isparta Kahramanları - Himmet Koçoğlu - Nesil Yayınları
Üstad Bediüzzaman, 1926-1934 yılları arasında Barla`da kaldığı süre zarfında Isparta`nın muhtelif kazâ ve köylerinden kendisine gönül vermiş nice talebeleri oldu.

Barla Lahikası - Bediüzzaman Said Nursi - Şahdamar Yayınları
Risale-i Nur Külliyatı'ndan BARLA LAHİKASI

30 Ramazan 40 Tavsiye - Yusuf Ömeroğlu - Işık Yayınları
30 Ramazan, 40 Aktivite…
Ramazan’ı değerlendirebilmek, “Kur’ân ve oruç ayı”nı ihyâ edebilmek için altın değerinde 40 tavsiye…
Bu ayda değişmek, yenilenmek ve kötü alışkanlıklarını terk etmek isteyenler! İşte hepimize, Ramazan ayını hayatımızda büyük bir değişimin başlangıç noktası yapacak 40 vesile…
Ramazan ayını diğer aylardan ayıran özellikler nelerdir?
Ramazan ayını iki kez oruç tutarak geçirmek ister misiniz?

İletişimde Kalp Köprüsü - Zülfikar Özkan - Hayat Yayıncılık
Hayatın her yönü ile zenginleştirilmesine, başka bir ifadeyle, bedenin, beynin ve kalbin dengelenmesine, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Kişinin her yönü ile gelişmesi için toplumda takdir görmesi ve güçlü yönlerinin ortaya çıkarılması gerekir. Bu takdir ve güçlü yönleri ortaya çıkarma işi, ancak iletişim sırlarını çok iyi bilen insanlarla başarılabilir. İnsanların en iyi ve en güçlü yönlerini ortaya çıkaran çalışmalar, bireyi toplumla bütünleştiren bağları güçlendirir.

Büyük Günahlar - Murad KARASOY - Işık Yayınları

• İnsanı helâk eden 76 büyük günah…
• İnsan niçin günah işler?
• Küçük günahları büyük günahlara dönüştüren sebepler nelerdir?
• Açık saçık filmleri seyretmek büyük günah mıdır?

Çocuklar İçin Hadis Kitabı - Emine Aydın - Uğurböceği Yayınları
Birinci bölümde Sevgili Peygamberimizin (asm.) birbirinden kıymetli hadislerinden yani sözlerinden sizin için seçtiklerimiz var.Şimdilik koca koca cilt cilt hadis kitaplarını alıp okuyamazsınız diye, biz sizin için bütün o kitapları taradık ve hemencecik anlayabileceklerinizi bu kitapta topladık.

Çocuklar İçin Peygamberimizin Mucizeleri - M. Sinan Adalı - Uğurböceği Yayınları
Daha önce Peygamberin Küçük Arkadaşları adlı çocuk kitabı ile, küçük okurların büyük ilgi ve beğenisini çekmeyi başaran M. Sinan Adalı, son derece sade ama bir o kadar da renkli anlatımıyla Peygamberimizin mucizelerini çocuklar için yazdı.

Osmanlı Padişahlarının Manevi Dünyası - İbrahim Öztürkçü, Tahsin Yıldırım - Yağmur Yayınları
Osman Gazi’nin göğsünden çıkan ulu çınar, bütün dünyayı dal ve budaklarıyla haşmetle kucakladıktan sonra tarih sahnesinde yerini almıştır. Bir zamanlar dilleri ve dinleri farklı 60’dan fazla milleti, gölgesi altında huzur ve adaletle dinlendiren ve barış içinde asırlarca yaşatan Osmanlı Devleti, günümüzde hala anlaşılmayı beklemektedir.

Floransa Büyücüsü - Salman Rushdie - Can Yayınları
Salman Rushdie’nin “Bu kitabı yazmak için yıllarca okuyup araştırma yapmam gerekti,” dediği roman, türlü türlü anlatıcılar, gezginler, serüvenciler tarafından aktarılan, Babur İmpa-ratorluğu ve Osmanlılar, Moğollar ve Rönesans Floransa’sının tarihine ve kültürlerine göndermeler yapan, bölgenin tarihini masallarla kaynaştıran büyüleyici bir yapıt.

Turnalar - Öner Yağcı - Cumhuriyet Kitapları
“Turnalar, 80 öncesi ve sonrasınınTürkiye’sini kucaklıyor…Sevgilerini, umutlarını, kavgalarını, dirençlerini, aşklarını yitirmeyen insanların acı yazgısını okurken, bir kez daha umuda sevgiye dirence olan inancımızın yeni- lendiğini anlıyorum.

Dicleden Yükselen Feryat - Hallac-ı Mansur - Ahmet Çelik - Irmak Yayınevi
“Kendimi tesbih ederim, şanım ne büyüktür” diyen Bayezid Bistami ile “Cübbemin altında Allah’tan başkası yok” diyen Cüneyd-i Bağdadi’nin sözleri aşk sarhoşluğuna bağışlanmış da “Ene’l-Hak” diyen Hak aşığı için Bağdat’ın Babu’t-Tak meydanında bir darağacı kurulmuş ve Hallac-ı Mansur, hakkında verilen ölüm fermanı gereği, 26 Mart 922 tarihinde hunharca katledilmiştir.

21. yüzyıla girerken Türkiye - Kitap Yayınevi
2008’te çok genç yaşta kaybettiğimiz, Türkiye’nin önde gelen siyaset bilimcilerinden Semih Vaner’in yönettiği bu neredeyse “ansiklopedik” eser, Türkiye’nin “batılılaşma serüvenini,” ilk adımlarından Avrupa Birliği üyeliğine aday adayı olduğu güne kadar adım adım izliyor. Bir anlamda son “yüz yılın” bilançosunu çıkarıyor. Türkiye’nin 19. yüzyıldan bu yana benimsediği ve seksen yıllık “cumhuriyet” dönemi boyunca hiç vazgeçmediği “batılılaşma” ve modernleşme hedefi çerçevesinde toplum ve devlet düzeyinde yaşadığı çözülememiş kimi sorunları ele alıyor.

Dinle Neyden "Mesnevi Sohbetleri" - Ö. Tuğrul İnançer - Sufi Kitap
Allah’ın sırlarını Kur’an açıklar; Kur’an’ın sırlarını Mesnevi. Bu kitap ise Mesnevi’nin sırlarını açıklıyor. Asırlardır gönüllere, dimağlara, akıllara nurlar saçan, hakikatler öğreten Mesnevi-i Şerif, söz eri ve muhabbet ehli bir arifin himmetiyle kapılarını okura aralıyor.

Uykusuz Cilt 7 - Uykusuz yazar ve çizerleri - Mürekkep Yayınları

Şark Islahat Planı - Kürtlere Vurulan Kelepçe - Mehmet Bayrak - Özge Yayınevi
• Resmi İdeolojinin Yarattığı Kürt Sorunu
• İttihat'tan Cumhuriyet'e "Tek Tip Toplum" Yaratma Politikası
• "Şark Islahat Planı" ve TC'nin Kürt Politikası

Deja Vu - Susan Fraser - Pegasus Yayıncılık
Geçmişe dönmek mümkün olsaydı, hayatınızda neyi değiştirmek isterdiniz?

Annie ve Marc dokuz yaşlarındaki çocukları Charlie ile beraber işlerini bırakarak Avustralya’dan Fransa’ya taşınır. Fakat iki yıl sonra, evlilikleri kötüye gider. Her şey daha da kötüye giderken, anlaşılmaz bir şey olur…

Anılar Akın Akın - İsmet Kabaağaçlı Noonan - Bilgi Yayınevi
İsmet Noonan, ünlü yazar Halikarnas Balıkçısı’nın kızı. Balıkçı’nın kızı olup da sıradan bir yaşam sürmeniz olası mı? Değil tabii. İsmet Hanım sevenlerini kıramadı ve anılarını yazdı.

Bilinenden Kurtulmak - Jiddhu Krishnamurti - Omega
13 yaşındayken "dünya öğretmeni" seçilen Krishnamurti, hayatını dünyayı dolaşarak, insanlarla, yaşama ve dünyaya dair konuşarak geçirdi. Kendisine mesihlik yakıştırılmış olmasına rağmen bunu hiçbir zaman kabul etmedi. Onun için, karşılaştığı herkes başlı başına bir “birey”di. Bu nedenle öğretmekten çok paylaşmayı ilke edindi. Yine de dünya üzerindeki milyonlarca kişi ondan çok şey öğrendi.

Peygamber Orucu - M. Sinan Adalı - Zafer Yayınları
Saadet asrında oruç ve Ramazan hatıralarını merak edenler için hazırlanmış bir eser. Hem orucu anlatıyor hem de aktardığı hatıralarla gençlere güzel bilgiler sunuyor.

Ortaçağ'da Avrupa'da Alevi Hareketi - Katharlar - Sean Martin - Kalkedon Yayınları
Katharlar hem "gerçek Hıristiyan biziz" diyorlar hem de kiliseye gitmiyor ve ibadetlerini evlerde gerçekleştiriyorlardı. Bu insanların ruhban sınıfları da diğerlerinden farklıydı; İnsanı Kamilleri, Erenleri vardı ve onların izlerinden gidiyorlardı. Kendilerine yol gösteren insanları "dede" diye çağırıyorlardı. Albigenler'de kadın ve erkekler eşitti ve her iki cins beraber ibadet ediyor ve kadınlar ermiş olabiliyorlar, yani ruhban sınıfı içinde yer alıyorlardı. Yine bu insanlar İsa'nın çarmığa gerilişine ve yeniden dirilişe inanmıyorlar bakire doğum ve tanrının oğlu inanışlarına değer vermiyorlardı.

Atatürk ve Devrimcilik - Bülent Ecevit - İş Bankası Yayınları

Elinizdeki kitap, Bülent Ecevit'in, 1969 yılında Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu'nca düzenlenen Atatürk'ü anma toplantısındaki konuşmasına dayanmaktadır. Ecevit'in daha önce ve daha sonra yaptığı kimi Atatürk'ü anma konuşmaları da eklenerek yayımlanmaktadır.


Foto Muhabiri - Nezih Tavlaş - Fotoğraf Evi Yayınları
Nezih Tavlaş’ın, fotoğrafın efsane ismi Ara Güler’in hayatını anlatan bu kitabında sayfalar akarken alttan da Türkiye’nin 80 yıllık tarihi geçiyor. Kitap, savaşlar, darbeler, medeniyetler, facialar ve dünyanın kaderini değiştiren insanlar ardında koşuşan Ara Güler’in yaşam boyu karşılaştığı inanılması güç öyküleri akıcı bir üslupla sunuyor. Usta Ara Güler’in her zaman doğru yer ve doğru zamanda olabilmek için nasıl çalışıp didindiğinin ve nasıl bir bedel ödediğinin de tanığı bu sayfalar.

Kabe'nin Sırrı - DVD Hediyeli - Erdem Çetinkaya - Sınır Ötesi Yayınları
Albert Einstein; "Tanrı zar atmaz" Galileo da; "Doğanın büyük kitabı yalnız onun yazıldığı dili bilenler tarafından okunabilir" diyor. Varoluşun sırlarını okumanın birçok dili ve yöntemi vardır. Bu dili okuyabilmemizi sağlayan unsurlardan biri de "Altın Oran"dır.

Sınır Ötesi - Osman Aysu - İnkılap Kitabevi
Sabah güneşi Amerikan Büyükelçiliği’nin kuzeye bakan geniş pencerelerinden içeri süzülerek yerdeki bordo renkli makine halısının üzerinde hâreler yaratıyordu. Kocaman odada derin bir sessizlik hüküm sürüyordu; tek işitilen ses klima cihazının belli belirsiz monoton uğultusuydu. CIA’nın Irak bölgesi en üst düzey yetkilisi Michael Edward, odanın serinliğine rağmen alnında beliren ter damlalarını silmeye çalışarak, karşısında oturan ve kahredici nazarlarla kendisini süzen Harry Morgan’ın bakışlarından kurtulmaya çalışıyordu. İnce metal çerçeveli gözlüğünü burnunun üzerine doğru iten Harry Morgan, buz gibi bir ses tonuyla sorusunu tekrarladı. “Demek MİT ajanı yaşıyor, öyle mi?”

Lord Jim - Joseph Conrad - İletişim Yayınları
“Conrad’ın etkileyici ifadelerinin ve yarattığı atmosferin cazibesi hiç bu kadar belirgin olmamıştı. Lord Jim gibi nadir edebi kaliteye sahip bir kitabı minnet ve coşkuyla karşılamalıyız.”

Pusu Ve Katliamların Kronolojisi - Ümit Özdağ - Kripto
Bu kitap, PKK’nın yaptığı katliamlarda şehit edilen silahsız insanlarımızın hikâyesidir.Bu kitapta ilk kez, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü kaynakları birleştirilerek, 3 ve üzerinde yurttaşımızın kurban edildiği katliamlar, isim, yer, gün, saat ve olayın akış şekli verilerek anlatılmıştır.

Abdülmecit - Hıfzı Topuz - Remzi Kitabevi
Abdülmecit, Osmanlı sultanları içinde yaşamı ve kaderiyle öne çıkan ilgi çekici bir padişah… Hıfzı Topuz bu romanda, 16 yaşında tahta çıkan, büyük aşklar ve acılar yaşayan, Mustafa Reşit Paşa’nın çabalarıyla Tanzimat’ı ilan eden, genç yaşta yaşama veda eden zarif ve duygusal bir padişahın hüzünlü öyküsünü anlatıyor.

Esma'ül Hüsna Hazinesi - İsmail Kılınç - Dört Mevsim Kitap
"Esmâü'l-Hüsnâ Hazinesi" kitabı "En güzel isimler Allah'ındır. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin."ayetinin güzel bir tefsiri.Okuyan herkesin seveceğine inanıyorum.'Allah'ın güzel İsimlerini anlatan bu kitapta sade ve akıcı bir dil kullanılmış. Ayrıca her bir ismin anlamı ve o isme göre nasıl dua edileceği üzerinde geniş bir şekilde durulmuş.

Gaia Teorisi - Maxime Chattam - Doğan Kitap
Avrupa Komisyonu yetkilileri çok önemli, son derece gizli bir meselenin çözümü için sizin yardımınızı istedi.
Karınız hiç tanımadığınız bir adamla birlikte dünyanın öbür ucundaki bir adaya gönderildi ve onlardan hiçbir haber alamıyorsunuz.

Ayışığı - Selim İleri - Everest Yayınları
Bu şiirlerin hemen tümünde, çırpman, kötülüğün sıkıştırdığı bir ruh hali ile trajik ya da dramatik (hatta bir iki yerde melodramatik) duygu ve yaşantılar, cürete yaklaşan bir cesaretle dile getirilir. Cinsellik dahil. Ancak, sıkışmışlığın darlık yaratmadığına da dikkat etmek gerekiyor: Zamana meydan okunuyor çünkü bu şiirlerde, tıpkı Selim İleri'nin diğer yapıtlarmdaki gibi. Sıkışılan her yerde, uzak ve geniş zamanlı, bazen geleneksel ya da tarihsel varlıklara ve oralara ait bir dile tutunulmaktadır.

 

Haber 7


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir