Bulgurlu 'Bulgur Pilavıyla' Şenlendi

Üsküdar Belediyesi tarafından 4-5 Temmuz tarihlerinde Bulgurlu'da düzenlenen Bulgur Pilavı Şenlikleri mahalle halkının yoğun katılımıyla coşkuyla yapıldı.

Bulgurlu 'Bulgur Pilavıyla' Şenlendi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar'ın 500 yıllık tarihi mahallesi Bulgurlu'da düzenlenen şenliklerde konserden çocuk eğlencelerine, yarışmadan halkoyunlarına ve daha birçok etkinlik yer aldı.





Bulgur Pilavı Şenlikleri 4 Temmuz Cumartesi günü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve Bulgurlu halkının katıldığı yürüyüşle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mustafa Kara yaptığı açılış konuşmasında "500 yıllık tarihi Bulgurlu'nun 1. Şenliğine mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiğine değinerek bu etkinliklerle tıpkı atalarımızın bize bıraktığı miras gibi yeniden komşuluğu, yeniden birlik ve beraberliği elde etmeyi amaçladıklarını belirtti. Daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Kara Bulgurlu'da yer alan derneklerin şenlik alanında kurdukları çarşıyı ziyaret ederek yöresel ürünleri inceledi ve şenliğe katılanlara Belediye tarafından hazırlanan bulgur pilavı ile ayrandan ikram etti.



Çocuklar için hazırlanan özel eğlenceler, Üsküdar Belediyesi halkoyunları ekiplerinin gösterileri ve pop şarkıcısı Altar'ın konseri ile şenliğin ilk akşamı Bulgurlu halkı coşkulu bir gece geçirdi.



İkinci gün etkinlikleri yine çocuk eğlenceleri ile başladı. Halkoyunları gösterilerinin ardından düzenlenen " En güzel Bulgur Pilavı Pişirme Yarışması" Bulgurluların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Jüri başkanlığını Emine Beder'in yaptığı yarışmada en güzel pilavı pişirerek birinci olan Suzan Başar ödülünü ve plaketini Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları Ali Rıza Şenbabaoğlu ve Şadan Özkaya'dan aldı. Eğlenceli yarışmanın ardından Grup Anatolia sevilen şarkılarla Bulgurlu halkını coşturdu. Gece Bulgurlu'da yetişen yetenekli gençlerin gösterileri ve konserleriyle sona erdi.



 
 
Haber-Foto: Üsküdar Belediyesi
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir