30 yıl sonra CHP'ye geçen Üsküdar'da ilk meclis toplantısı yapıldı

CHP'li Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, ilk ilçe meclis toplantısını 8 Nisan 2024 Pazartesi günü Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu'nda yaptı.

30 yıl sonra CHP'ye geçen Üsküdar'da ilk meclis toplantısı yapıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CHP'li Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, ilk ilçe meclis toplantısını 8 Nisan 2024 Pazartesi günü Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu'nda yaptı. Başkan Dedetaş açılıştaki konuşmasında Üsküdarlılara hizmet etmek için kalplerinin çarptığını dile getirdi.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul'daki birçok ilçenin yönetimi AK Parti'den CHP'ye geçti. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin de bulunduğu ilçe, 1994'ten bu yana ilk kez CHP'ye geçti. Üsküdar'da seçimi kazanan eski İBB Şehir Hatları Müdürü CHP'li Sinem Dedetaş yüzde 49,90 oy aldı. AKP'nin adayı Hilmi Türkmen ise yüzde 42,37'de kaldı.

Dedetaş, 4 Mart'ta Üsküdar İlçe Seçim Kurulu'na gidip mazbatasını alarak göreve başladı. Üsküdar Belediyesi'nde gerçekleşen ilk meclis toplantısını da Dedetaş açtı.

CHP'li Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, ilk ilçe meclis toplantısını 8 Nisan 2024 Pazartesi günü Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu'nda yaptı.

İlk meclis toplantısını dinlemek için parti yöneticileri, partililer ve Üsküdarlılar, mecliste hazır bulundu. Dedetaş salona girdiğinde, uzun süre salonda bulunanlar tarafından alkışlandı. Daha sonra Dedetaş, ilk önce belediye meclis üyeleriyle el sıkıştı ve onları tebrik etti. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Üsküdar'ın 9. dönem belediye başkanı olan Sinem Dedetaş tarafından açılış konuşması yapıldı.

Üsküdar'ın 9. dönem belediye başkanı olan Sinem Dedetaş tarafından açılış konuşması yapıldı. Dedetaş konuşmasında, ''Yeni dönemimiz hepimiz için hayırlı olsun'' diyen Dedetaş, MHP temsilcilerinin neden toplantıya katılmadığını anlattı:

''Milliyetçi Hareket Partisi temsilcilerimizin bir duyurusunu paylaşmak istiyorum. İlk meclisimiz olduğu için bir hassasiyet gösterdiler, sağ olsunlar.  Paylaşalım bir yanlış anlaşılma olmasın. İlk meclisimiz, onların bayramlaşma programıyla çakıştığı için şu anda aramızda bulunamıyorlar. İkinci mecliste hep beraber oluruz diye düşünüyoruz.''

''Vatandaşlara hizmet etmek üzere kalbimiz çarpıyor''

Önemli bir görev devraldıklarını ve belediyecilik hizmetlerinin kutsal bir görev olduğuna dikkat çeken Dedetaş, sözlerine şöyle devam etti:

''Belediyecilik, vatandaşla temasımızın yoğun olduğu hizmetlerdir. Burada hem belediye meclisi üyesi arkadaşlarımız var, hem de bir önceki dönem belediye yönetiminde görev almış şu anda meclis üyesi olan arkadaşlarımız var. Hep beraber, el birliği ile özellikle vatandaş ve kamu adına doğru işlerin yapılması için ortaklaşa çalışacağımıza hiç şüphem yok. Burada bir konuşma ve tartışma ortamının oluşması en arzu ettiğim şeylerden bir tanesidir, yeter ki doğruya yönlendirsin. Seçildikten sonra artık bütün vatandaşlarımız ve Üsküdarlılara hizmet etmek için kalbimiz çarpıyor.''

Belediye Başkanvekilleri belirlendi

Belediye meclisinin ilk toplantısında, Meclis 1. Başkanvekili ve Meclis 2. Başkanvekili seçimi yapıldı. CHP'li Mithat Özdemir, 28 oy alarak Meclis 1. Başkanvekili oldu, AK Parti'li Ekrem Baki ise 14 oyda kaldı.

Üsküdar belediye meclisinin ilk toplantısında, Meclis 1. Başkanvekili ve Meclis 2. Başkanvekili seçimi yapıldı.

CHP'li Sibel Tan Çetinkaya 28 oy alarak Meclis 2. Başkanvekili olurken, AK Parti'li Zeki Geçer 13 oy aldı. Oy sayımında bir tane boş oy çıktı. Toplantıda aynı zamanda Divan Katip üyeleri ve Encümen adaylar da belirlendi.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir