Eğitim Bir Ülkenin Şahdamarıdır

Yazımızın başlığı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Seçuk'a aittir. Ülkelerin, toplumların, coğrafyaların gelişmesi ilerlemesi eğitime bağlıdır. Eğitim olmadan, insanların geleceklerini inşa etmeleri mümkün değildir. Ülke ve toplum olarak, eğitimi önemsememiz ve eğitim üzerinde çokça durmamız gerekiyor.

Eğitim Bir Ülkenin Şahdamarıdır
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yazımızın başlığı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Seçuk'a aittir. Ülkelerin, toplumların, coğrafyaların gelişmesi ilerlemesi eğitime bağlıdır. Eğitim olmadan, insanların geleceklerini inşa etmeleri mümkün değildir. Ülke ve toplum olarak, eğitimi önemsememiz ve eğitim üzerinde çokça durmamız gerekiyor.

EN BÜYÜK SORUN EĞİTİM SORUNU

Bugün Türkiye'nin en büyük sorunu eğitim sorunudur. Eğitim alanında daha çok yatırımların yapılması gerekiyor. Eğitimin zayıf olduğu bölgeler birer cinnet toplumuna dönüşüyor. Hemen her gün cinnet haberleri izliyoruz. Eğitimin olmadığı yerde saygı yok. Eğitimin olmadığı yerde sorumluluk bilinci yok.

Eğitimden uzak bir insan, hayattan uzak bir insandır. Eğitim almamış ve eğitimin gereğini yerine getirmeyen bir insan ölüdür. Ölülerden bir gelecek inşa edilemez. Ölülerden bir umut çıkmaz.

EĞİTİM HAYATIN KALBİDİR

Eğitim demek, sadece okullarda verilen bilgi demek değildir. Eğitim demek, hayatın bütün evresini medeni bir şekilde kucaklamak demektir. Eğitim herkes için şattır ve hayati bir öneme sahiptir. Eğitim yıllarla sınırlı bir olay değildir. Eğitim beşikten mezara kadar hayati bir ihtiyaçtır.

Örneğin Türkiye'de insanlara araba kullanmaları için ehliyet veriliyor. Sadece işin ehliyeti almak olmadığını trafiğe çıkan herkes çok iyi görebiliyor. Ehliyet almak, araba kullanmaya Türkiye de yeterli değildir. Ehliyetin yanında; kültür, medeniyet, insanlara saygı olması gerekiyor. Eğitimin içerisinde kul hakkının bir trafik ihlali olduğunu bilmek gerekiyor. Arabayı park ederken, başka birisinin de rahat bir şekilde park edebileceğini düşünmek gerekiyor. Bu sadece kısa bir örnek. Birçok alanda bu ve buna benzer örnekleri çoğaltmak mümkündür.

TARİHTEN GÜNÜMÜZE BÜTÜN EĞİTİM MODELLERİ İNCELENMELİ

Eğitim için örnek modeller var. Bunların en başında ''Nebevi Eğitim Modeli'' gelmektedir.

''Hz. Peygamber, Mekke'de on üç yıllık peygamberliği boyunca insanların zihni yapısında büyük bir inkılâp gerçekleştirmiştir. Ashâbının cahiliye döneminden edindiği inançları yıkmış ve örnek aldıkları modelleri değiştirmiştir. Cahiliye inancı yerine 'Tevhid' anlayışını koyarken model olarak kendini göstermiştir. Bu inanç ve yeni model sayesinde cahiliyyeye ait yanlış olan ne varsa silinip atılmıştır.

Mücerret (soyut) sözler insana fazla tesir etmez. Ancak insan 'güzel bir örnek' karşısında kaldığında hayranlık duyguları harekete geçer. Onu kendine 'model' olarak alır. Özellikle çocuklar ve gençler düşünmezler; dinlerler, gözlerler ve taklit ederler. Bu nedenle insanların manevi hayatlarında anlatılan hikâye ve menkıbelerin, onların ruhî tecrübelerinde olduğu gibi dinî tecrübelerinde de müspet tesiri olacaktır.

Gerek anne-babalar, gerek öğretmenler, Allah Resûlü'nün uygulamalarını ve tavsiyelerini güçleri nispetinde hayata geçirmek durumundadırlar. Çocukların, gençlerin, insanlığın onlardan beklentileri budur. Çünkü onlar eğitimcilerini kontrol altında tutarlar. Böyle olunca da bilinçli ya da bilinçsiz birçok şeyi modellerinden alırlar. Burada bize düşen, eğitimci ya da anne-babalar olarak muhataplarımıza küçük, kavrayamayan, anlamayan varlıklar gözüyle bakmamalı. Onlara değer vermeliyiz.'' (Siyeri Nebi, Mustafa Çavuşoğlu)

SONUÇ

Eğitim demek sorumluluk bilinci ile yaşamak demektir. Eğitim demek bir ülkenin geleceği demektir. Eğitime sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır.

Eğitim demek, bir ömür öğrenci olup okumak ve hayatı öğrenmek demektir!

Vesselam...

Ziya Gündüz


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir