Beylerbeyi Şehit Erol Olçak Stadı mühürlendi

15 Temmuz akşamı vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmak için Boğaziçi Köprüsünde oğlu ile birlikte şehit olan merhum Erol Olçak'ın adı Beylerbeyi 75. Yıl Stadına verilmişti. Bu stat şimdi mühürlendi.

Beylerbeyi Şehit Erol Olçak Stadı mühürlendi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

15 Temmuz akşamı vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmak için Boğaziçi Köprüsünde oğlu ile birlikte şehit olan merhum Erol Olçak'ın adı Beylerbeyi 75. Yıl Stadına verilmişti. Bu stat şimdi mühürlendi.

Amatorlig.net haber sitesinde yer alan Ali Kemal Demir imzalı habere göre;

T.C. Başbakanlık Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından 1997 yılında inşa edilen Beylerbeyi 75. Yıl Stadının yapılmasına yardımcı olan dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o günlerde mahkemeye verilmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız, mahkemede 'gençlerin kullanması için stat yapıyorum, bundan daha güzel ne olabilir' diyerek durumu özetlemişti.

MİLLİ TAKIM BİLE ÇALIŞTI

Aradan geçen 19 yılda Beylerbeyi 75. Yıl Stadı birçok tarihi maça şahitlik etti. Binlerce Profesyonel maç ile binlerce Amatör maça ev sahipliği yaptı. Milli takım bile dönem dönem bu sahayı kullandı.

ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI GEREKÇELERİ SUNDU

Ancak gelinen noktada, Üsküdar Kaymakamlığı, bazı raporlara dayanarak ve çeşitli gerekçelerle geçtiğimiz günlerde bir yazı ile bu statta maçların oynanmasının sakıncalı olduğunu ve artık maçlara müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

DEPREM OLURSA CAN GÜVENLİĞİ YOK

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler imzalı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğünün ve Çengelköy Sabancı Polis Merkezi Amirliğinin yazılarına ilgi olarak düzenlenen yazıda, İkinci ve Üçüncü Ligler ile Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynandığı Beylerbeyi 75. Yıl Stadında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün raporunda, spor alanı tüm tribünlerde strüktür sisteminde çatlak, kırık, çökme vb. taşıyıcı sistemin olumsuz etki edecek yönde olduğu ve statta maç oynanması durumda olabilecek bir deprem sırasında can güvenliği performans düzeyinin sağlanamayacağı belirtildi.

RAPOR TUTULMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğünün raporunda ise, 23 Şubat 2016 tarihinde yapılan tetkiklerde stat yetkilileri tarafından binaların yıkılacağı beyan edildiğinden tetkiklerin yapılmadığına dair rapor tutulmadığı ifade edildi.

EMNİYET, 'MÜSABAKA OYNANMAZ' DEDİ

Stadın güvenlik açısından sorumluluk bölgesinin sahibi olan Çengelköy Sabancı Polis Merkezi Amirliğince hazırlanan raporda ise stadın seyirci ve sporcu güvenliği açısından fiziki şartlarının müsabaka oynanmaya müsait olmadığı bildirildi.

Bu nedenlerle, Beylerbeyi 15 Temmuz Şehit Erol Olçak Stadı mühürlendi ve artık bu Statta durum düzelene kadar maç oynanmayacak.

KULÜPLER NE YAPACAK?

Üsküdar ilçesi spor açısından zengin bir ilçe ancak tesis bakımından oldukça yetersiz. İstanbul'un en güzel ilçelerinden olan Üsküdar'da, 2'si Profesyonel (Anadolu Üsküdar 1908 ve Beylerbeyispor) 1'i Bölgesel Amatör Lig (Çengelköyspor) 3'ü Süper Amatör (Bağlarbaşıspor, Selimiyespor ve Çamlıcaspor) olmak üzere toplamda 24 Futbol Kulübü var. Ve Üsküdar'da Beylerbeyi 15 Temmuz Şehit Erol Olçak Stadının haricinde sadece Selimiye Stadı var. Selimiyespor ise bu tesisi Vakıflar'dan uzun zaman önce kiraladı ve kendi maçları ile Kemahspor ile Barbarosspor'un maçlarına izin veriyor.

ÜSKÜDAR TAKIMLARI PERİŞAN

İşin özeti, Üsküdar takımlarının tamamı, -Süper Amatör Ligdeki Selimiyespor ile 1. Amatör Ligdeki Kemahspor ile Barbarosspor'un dışında- tüm Kulüpler, bütün kategorileri ile birlikte (toplamda 250 civarı takım) Üsküdar İlçesi dışında müsabaka oynuyor.

GAZİ ÇENGELKÖY SAHA BULAMIYOR

İlçenin en güzel semti olan ve 15 Temmuz akşamındaki hain darbe girişiminde canları pahasına işgal girişimine karşı gelen ve bu uğurda birçok şehit veren, onlarcasının da Gazi olduğu Çengelköy'ü temsil eden Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Çengelköyspor iç saha maçlarını oynayacağı saha bulamıyor. Antrenmanlarını Beykoz ilçesindeki Çavuşbaşında yapan yeşil-beyazlılar, bu hafta yoğun girişimlerden sonra Sancaktepe Stadını kiralayabildiler.

HALK 100 MİLYON TL'LİK PROJEYİ SORUYOR

'Spora ve sporcuya verdiği önemden' sürekli söz eden ve geçtiğimiz aylarda Beylerbeyi 75. Yıl Stadının yerine 100 milyon TL'lik Beylerbeyi Projesi ile Beşiktaş'ın yeni mabedi olan Vodafone Arena'ya rakip olmaya hazırlandığını kamuoyuna açıklayan Üsküdar Belediyesi ise bu konuda sessizliğini koruyor. Üsküdarlılar ise bu konuda Belediye'ye tepkili.

Kaynak: AmatorLig.net


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir