8. Uluslararası Öğrenci Buluşması Üsküdar'dan start aldı

Türkiye'de eğitim gören 160 ülkeden 80 bin misafir öğrenci kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla ''8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'' etkinliğinde kapsamında Üsküdar'da buluştu.

8. Uluslararası Öğrenci Buluşması Üsküdar'dan start aldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye Gençlik Vakfı ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonları'nın ''Dünya'nın Rengi İstanbul'un Misafiri'' temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve Sudan ile Endonezya konsolosları katıldı.

Fatih Sultan Mehmet Anadolu İHL. Mehter Takımı'nın gösterisi ile başladı. Okunan Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından Sudanlı öğrencilerin dans gösterisi ilgiyle izlendi.

KATILIMCILAR MEHTARANLA COŞTU

Program misafir öğrencilerden oluşan Fatih Sultan Mehmet Anadolu İHL. Mehter Takımı'nın gösterisi ile başladı. Okunan Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından Sudanlı öğrencilerin dans gösterisi ilgiyle izlendi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,

BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN ''ÖNEMLİ OLAN ANLAŞMAK DEĞİL ANLAMAKTIR''

İstanbul'un kültür havzası Üsküdar'da böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğa vurgu yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Türkiye'de eğitim gören 160 ülkeden neredeyse bütün dünyadan 80.000 misafir öğrenci yani dünyanın renkleri, güzel ülkemizde buluşuyor. Ankara, Sakarya, Trabzon, Konya, Antalya, Bursa, İzmir, Van, Edirne, Çanakkale tam 33 şehrimiz aynı anda dünyanın renkleriyle şenlenecek. Bu çerçevede, organizasyonun İstanbul ayağının güzide şehrimiz Üsküdar'da gerçekleşmesi bizim için büyük bir onur. Böylesine renkli, böylesine zengin böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak, dünyanın bütün renkleriyle buluşmak ve kaynaşmak bizim için ayrı bir keyif, büyük bir heyecan'' diye konuştu.

İnsanlığın büyük bir aile gibi olduğunu belirten Başkan Türkmen, ''Hepimiz farklı coğrafyalarda yaşayan kardeşleriz. Bu kardeşliği idrak etmenin en mühim yolu da, iletişim. Birbirimizi dinledikçe, konuştukça ortak bir atadan gelen yeryüzü misafirleri olduğumuzu kavrayacağız. Ön yargılarımızı, kuşkularımızı niyet okuyuculuğu üzerinden değil, bizzat birbirimizi muhatap kabul ederek, konuşarak çözme imkânı bulacağız. Önemli olan anlaşmak değil, anlamak'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop,

MUSTAFA ŞENTOP ''EN GÜZEL MEKAN ÜSKÜDAR''

Bosna Hersek ve Kıbrıs dahil Türkiye'nin 33 ilinde aynı zamanda 160 ülkeden 80 bin öğrencinin katılımı ile etkinlikler düzenlendiğine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, ''Hiç şüphe yok ki bu açılışların mekan olarak yapıldığı yer Üsküdar'dır'' etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olanlara teşekkürlerini iletti.

Türkiye'de eğitim gören 160 ülkeden 80 bin misafir öğrenci kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla ''8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'' etkinliğinde kapsamında Üsküdar'da buluştu.

Protokol konuşmaları sonrası etkinliğin açılış kurdelası kesildi. Sonrasında protokol üyeleri birlikte stantları gezerek misafir öğrencilerle sohbet ettiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir