Üsküdar En'lerinde geleceğin şampiyonları yarıştı

Üsküdar Belediyesi'nin ''Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi'' kapsamında düzenlediği ''Üsküdar En'lerini Arıyor'' isimli eğlenceli atletizm ligi yarışma finali 445 öğrencinin kıyasıya verdiklerini mücadeleyle birlikte tamamlandı.

Üsküdar En'lerinde geleceğin şampiyonları yarıştı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi'nin ''Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi'' kapsamında düzenlediği ''Üsküdar En'lerini Arıyor'' isimli eğlenceli atletizm ligi yarışma finali 445 öğrencinin kıyasıya verdiklerini mücadeleyle birlikte tamamlandı. Etkinliğe katılanlar madalya ile ödüllendirilirken derece elde eden öğrenciler Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü'nün alt yapısındaki çeşitli branşlarda kendilerini geliştirme şansı yakalamış oldular.

7 BİN ÖĞRENCİ TARAMADAN GEÇTİ

Üsküdar'daki 64 ilköğretim okulunda okuyan yaklaşık 67 bin öğrenci arasından belirlenen 445 öğrenci, en iyi olabilmek için müsabakalarda yarıştı. Final yarışlarında 150 En iyi minik sporcu belirlendi. Çamlıca Spor Okulu'nda gerçekleşen yarışlara Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, minik sporcular ve velileri katıldı. Durarak uzun atlama, 30 metre sürat koşusu, sağlık topu ile atış (3 kg, 4 kg ve göğüs pası), dikey sıçrama ve 6x bayrak yarışı kategorilerinde yarışan öğrencilere madalyaları Başkan Türkmen tarafından verildi.

MİNİK SPORCULARDAN BAŞKAN TÜRKMEN'E BÜYÜK İLGİ

Final müsabakalarını izlemek için Çamlıca Spor Okulu Salonu'na gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, minik sporcuların coşkulu alkışlarıyla karşılandı. Başkan Türkmen kendisine büyük ilgi gösteren sporcularla bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Türkmen konuşmasını yapmak için çıktığı kürsüden Üsküdar olarak başarıdan  başarıya koştuklarını belirtip, ''Adeta madalyaları topluyoruz. Daha Şubat ayı başında Büyük Bayanlar Atletizm Kros Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Hemen ardından Genç Bayanlar Hentbol Takımımız Türkiye Şampiyonu oldu. Tekvandoda, karatede, judoda şampiyonluklar elde ettik. Bu minik sporcularımızla birlikte Türkiye'de bir ilk olan  Üsküdar En'lerini Arıyor yarışmalarında finalleri yapıyor'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, Üsküdarlı çocuklarımızın, gençlerimizin sporun bir branşıyla mutlak ilgilenmelerini istediklerine vurgu yaparak ''Sporu mutlaka ama mutlaka temele yaymak istiyoruz. Gençlerimizi sporla buluşturarak iyi insanlarla, iyi bir çevreyle buluşturmak istiyoruz.  Spor yapan bu pırıl pırıl gençlerimiz hem derslerinde çok başarılı olacaklar hem de yarın çok sağlam, çok kişilikli, çok karakterli gençler olarak memleketimizi kendilerine emanet edeceğiz. Çocukları bu yaşta sporun herhangi bir branşı ile meşgul edebilirsek, ilgi ve alakalarını artırabilirsek çok iyi bir başarı gelecek demektir'' diye konuştu.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi'nin 'Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi' kapsamında düzenlediği 'Üsküdar En'lerini Arıyor' isimli eğlenceli atletizm ligi yarışma finali 445 öğrencinin kıyasıya verdiklerini mücadeleyle birlikte tamamlandı. Etkinliğe katılanlar madalya ile ödüllendirilirken derece elde eden öğrenciler Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü'nün alt yapısındaki çeşitli branşlarda kendilerini geliştirme şansı yakalamış oldular.

''KÜÇÜK YAŞTA SPORA YÖNELEN ÖĞRENCİLER BAŞARI GETİRECEKTİR''

Üsküdar Belediyesi olarak sporu son derece önemsediklerini belirten Başkan Hilmi Türkmen, ''Üsküdar Belediyesi olarak spor ve sporu tabana yayma amacıyla yaptığımız çalışmaların en güzellerinden birisini bugün burada yaşıyoruz. Üsküdar enlerini arıyor derken en hızlı koşan, en hızlı atlayan, en ağır kaldıran en iyi voleybol ve basketbol oynayan, hentbol oynayan çocuklar arasında yaptığımız bir müsabaka bu'' ifadelerini kullandı.

Çocukların sevincini paylaşmaktan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Türkmen, ''Üsküdar'da bulunan okulların tamamındaki özellikle 4, 5, 7'inci sınıf öğrencileri arasından bu da 67 bin öğrenci yapıyor.  Bunlar arasından yaptığımız müsabakaların bugün finalindeyiz. 67 bin den 445'e kadar indi. Bugünde şampiyonlarımızı belirledik. Gerçekten de çocuklarımızın bu sporla ilgili heyecanları, mutlulukları, neşeleri, bu gözlerindeki parıltılar bizi çok mutlu ediyor.  Çocukları bu yaşta sporun herhangi bir branşı ile meşgul edebilirsek, ilgi ve alakalarını artırabilirsek çok iyi bir başarı gelecek demektir'' şeklinde konuştu.

Beşinci sınıf öğrencisi olan Mert Akdoğan isimli öğrenci, daha öncede yarışmalara katıldığını ancak çeyrek finalden döndüğünü belirtti. Akdoğan ''Bu yarışmada da birinci oldum. Koşu, atlama, uzun atlama alanlarında yarıştım. İlerleyen zamandaki hedefim futbolcu olmak'' diye konuştu.

445 öğrenci arasından kazanan 150 öğrenci, yetenekleri doğrultusunda Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü alt yapısında eğitim almak üzere gerekli branşlara yerleştirilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir