Temel Eğitim Sempozyumu'nun 2.'si Üsküdar'da düzenlendi

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde Fazilet Eğitim Kurumları ve Marmara Üniversitesi öncülüğünde Temel Eğitim Sempozyumu'nun 2.'si düzenlendi.

Temel Eğitim Sempozyumu'nun 2.'si Üsküdar'da düzenlendi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Sempozyuma Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi ile birlikte konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Adnan Akgün ve Prof. Dr. Münevver Çetin ile birlikte çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde Fazilet Eğitim Kurumları ve Marmara Üniversitesi öncülüğünde Temel Eğitim Sempozyumu'nun 2.'si düzenlendi.

Orta okul sorunlarının ele alındığı sempozyumda, Eğitim Teknolojileri ve Sosyal Medya başlığı altında Sosyal Medyanın 10-14 yaş çocukları üzerindeki etkileri, eğitsel similasyonların değerlendirilmesi, sosyal medya kullanımı, rehberlik, orta okullarda şiddet, ortaokul öğrencilerinin gelişim özellikleri, din eğitimi, değerler eğitimi programlarının etkinliği, öğrenen okullar, Alman ortaokul eğitim sistemi ile Türk ortaokul eğitim sisteminin karşılaştırılması, İsveç modeli ile eğitimi sistemimizin karşılaştırılması konularında sunumlar yapıldı.

Sempozyumda Prof. Dr. Münevver Çetin, Alman ortaokulları eğitim sistemi ile Türk ortaokulları eğitim sistemini karşılaştırdı. Sonrasında konuşan Prof. Dr. Adnan Akgün ise ortaokullarda tavsiye edilen edebi metinlerin öğrencilerin gelişimine etkilerini ele aldı.

Sempozyumda Prof. Dr. Münevver Çetin, Alman ortaokulları eğitim sistemi ile Türk ortaokulları eğitim sistemini karşılaştırdı. Sonrasında konuşan Prof. Dr. Adnan Akgün ise ortaokullarda tavsiye edilen edebi metinlerin öğrencilerin gelişimine etkilerini ele aldı.

Temel Eğitim Sempozyumu'nun açılış konuşmasını İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi yaptı.

İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi sempozyumda yaptığı konuşmada, ''Dünya üzerindeki tüm toplumlar gibi bizlerde kaliteli eğitime her geçen gün biraz daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Büyük ve iddialı devletler, her bakımdan iyi yetişmiş bilgi toplumu için hazırlanmış donanımlı insan yetiştirmek amacıyla bütçelerinden daha fazla kaynak aktarmaktadırlar. Toplumların gelişmişliğinin ve ekonomik kalkınmışlığının düzeyi eğitilmiş insan gücüyle ölçülmektedir. Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahiptir. Gençlerimizin nitelikli, donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı bir biçimde yetiştirilmesi önem taşımaktadır. Genç nüfusumuzun üretken hale getirilmesi dış dünya ile rekabet edebilecek düzeyde kuşatılması, batı dünyası ile yozlaşmadan işbirliği koşullarını oluşturmak milletçe hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

MAHMUT EKŞİ, ''TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK''

Öğrencilerimiz popüler kültürün fazla tesiri altında kalmakta, Sosyal medyanın esiri olmakta milletçe önem verdiğimiz değerlerimizi yeterince özümseyememektedirler ayrıca Türkçeyi doğru ve etkili kullanma becerilerine sahip görülmemektedirler. Bu ve benzeri sorunları tespit edip çözüm yollarını bulmalıyız. Modern dünyanın güzellikleriyle değerlerimizi birleştirmekte İnsan Sevgisini, Kardeşliği, Hoşgörüyü ön plana çıkarmalıyız. İlim ve Fazilet Vakfı olarak belirlediğimiz hedefler doğrultusunda 43 yıldır Eğitimin daha nitelikli olması için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız.

Okullarımızda öğrencilerimizi Araştıran, Sorgulayan, Analitik düşünceye sahip ve aynı zamanda milletçe koruduğumuz bizi biz yapan değerlerle barışık, Vatan ve Millet sevgisini içselleştirmiş bir biçimde yetiştirmekteyiz. 2.'sini düzenlediğimiz bu sempozyumda çeşitli bilim adamlarımız Orta Okul sorunlarını ele alacak ve çözüm yollarını göstererek Eğitim camiamıza ışık tutacaklardır. Bu sempozyumda emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürümüz İlçe milli eğitim Müdürümüz Marmara Üniversitesine ve Salonu bize tahsis eden Üsküdar Belediye Başkanımıza hocalarıma ve bu zor kış şartlarında buraya gelen tüm katılımcılara çok teşekkür ederim.'' dedi.

Sempozyumda Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdür Sinan Aydın da bir konuşma yaptı

Sempozyumda konuşan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdür Sinan Aydın, ''Temel Eğitim Sempozyumu adı ile birlikte bir etkinlik icra ederek, öğretmenlerin bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımlarının yanında kişisel gelişimlerine de önemli bir destek vermiş oluyorsunuz. Ülkemizde nitelik öğretmen yetiştirme konusunda Eğitim Fakültelerimizin ve Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğümüzün her geçen gün daha güzel gayretleri mevcuttur.'' dedi.

Sempozyuma katılanları ''İlim-irfan şehri, sempozyumlar şehri Üsküdar'a hoş geldiniz'' diye selamlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, böylesine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sempozyuma katılanları ''İlim-irfan şehri, sempozyumlar şehri Üsküdar'a hoş geldiniz'' diye selamlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, böylesine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Eğitim sistemi hakkında gördüğü eksikliklere dikkat çeken Başkan Hilmi Türkmen, ''Eğitim sistemine yönelik 2 tespitimiz var, ilki bizim eğitim ne yazık ki çok sistemimiz çok resmi. Bu resmiyetten kurtulamıyoruz. Çocuklarımızı okulun dört duvarı arasından çıkartmaya çalışıyoruz gayret ediyoruz ama başaramadık. Bu okul kıyafetleri konusu örneğin tek tip tek kıyafet diye tartışmalar oldu. Böylesine basit konular oldu. Kanaatimce resmiyetten uzaklaşınca sanki daha başarılı oluruz.Bir de bu eğitim işini sadece okullarımıza, okul idarecilerine, öğretmenlerimize, milli eğitim çalışanlarına bırakırsak, sivilleşme adı altında da bakacak olursak, gerek bireyler anne baba veli gerekse sivil toplumlar, örneğin fazilet vakfımız. Bu işin içerisinde siviller olarak daha çok olmamız lazım. Çocuklarımızı okuluna gitmek üzere kapıdan dışarı atınca her şeyi hallettik sanıyoruz. Oysa ki eğitim o kapıdan çıkınca başladığını ailelere benimsetmek lazım. Sayın Başbakanımız'ın belirttiği üzere Öğretmenlerimiz, okullarda sadece derse giren eğiticiler olarak kendilerine bir misyon biçmemeliler. Çocukların her zaman yanında olmalılar. Çocukların evinde olmalı, alış-verişte buluşmalı, cafede kafeteryalarda buluşmalı, onunla sinemaya tiyatroya gitmeli. Ne yazık ki bunu başaramıyoruz. Öğretmenlerimiz çocuklarımızın okul dışındaki hayatında olmalı ama ne yazık ki yok'' diye konuştu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir