Çipli kimlik kartları hazır

TÜBİTAK tarafından tamamen milli yazılımla tasarlanan ve basılacak olan yeni çipli kimlik kartları artık hazır.

Çipli kimlik kartları hazır
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK tarafından tamamen yerli imkânlarla geliştirilen milli çipin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce dağıtılacak olan çipli kimliklerde kullanılmak üzere hazır olduğunu söyledi.

Eski Şartname, ihaleyi ABD'ye paslıyordu

Bakanın açıklaması, yıllarca TÜBİTAK'ta yuvalanan paralel yapının bir ihanetini daha gözler önüne serdi. Böcek davasında yargılanan, hakkında TÜBİTAK tarafından da suç duyurusunda bulunulan, TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı ve BİLGEM eski Başkanı Hasan Palaz döneminde hazırlanan şartnamenin, çipli kimlik ihalesini Abd'li firmaya yönlendirdiği ortaya çıkmıştı.

TALİMAT BAŞKAN IŞIK'TAN

Bakan Işık, göreve gelir gelmez, TÜBİTAK'a çipli kimlik projesi için güvenli bir çip üretmesi talimatı verdi. TÜBİTAK mühendisleri, teknoloji deyimiyle ''arka kapısı'' bulunmayan ve içindeki bilgilerin sızmasına imkân tanımayan yerli çipi hazırlayarak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

TÜBİTAK'ın yapabileceği iş yabancı firmaya paslandı

TÜBİTAK'ın bir yıldan az bir sürede kullanıma sunduğu yerli çip, aynı zamanda paralel yapının ihanetini de ortaya koydu. Kurumun gerçekleştirebileceği bir projeyi, Abd'li bir firmaya paslayan şartnameyi hazırlatan paralel örgütün, 75 milyon kişinin Mahrem bilgilerini dışarıya servis etmek istediği de böylece ortaya çıktı.

2014 Ağustos'undaki ihale iptal edildi

2014 Ağustos'unda yapılacak ihale iptal edilerek, güvenli ve yerli çipin kullanılacağı kimliklerin hazırlıkları hızlandırıldı.

Çipli kimlikler vatandaşın hayatını kolaylaştıracak

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün TÜBİTAK'a hazırlattığı ve ''Akıllı Kimlik Kartı'' olarak da adlandırılan yeni kimlik kartları, kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkân vermeyen biyometrik unsurlar içeriyor. Kredi Kartı boyutlarında tasarlanan, üzerinde 1 GB'ye kadar veri depolanabilecek olan yeni kimlik kartlarında banka hesap numaraları, ehliyet, maaş ve Sağlık bilgilerinin olduğu şifreli bir çip yer alacak. Hastaneler, okullar, bankalar, Gsm operatörleri, emniyet işlemleri ve noterlerde de kullanılması planlanan yeni kimlik kartları sayesinde birçok işlemde vatandaşa kolaylık sağlanacak. Yeni kimliklerle, sahte ya da çalıntı kimlikle telefon hattı çıkarma riski de sona erecek. Kimlik kartı sahibinden başka birinin eline geçse dahi kullanılamayacak, anında bloke edilebilecek.


Haberler.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Teknoloji

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir