Adli Bilimler Sempozyumu Üsküdar'da başladı

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi'nin birlikte gerçekleştirdiği ''Yalan Tespitinde Güncel Yaklaşımlar'' konulu ''Üsküdar Üniversitesi 1. Adli Bilimler Sempozyumu'' başladı.

Adli Bilimler Sempozyumu Üsküdar'da başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

''Yalana Dair, Kurumsal Görüşmelerde Mülakat Teknikleri, Subliminal Mesaj Teknikleri ile Suçu Önleme ve Suçlu Rehabilitasyonu, Sosyal Psikoloji açısından yalan, yalan ve Nörogörüntüleme, Yalan Tespitinde Gelecek Uygulamalar, Sahte Deliller ve Yalan, Adli Mülakat Teknikleri, Yalan ve Psikiyatri, Dijital Yalanlar ve Tespiti ile Çocuk ve Yalan'' konularında sunumların yapılacağı sempozyumda açılış konuşmasını yapan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu, polisin suç ve suçlu tespitinde uyguladığı yöntemler hakkında bilgiler verdi. Soylu'nun konuşması sonrası katılımcılara, emniyetin topluma yönelik yürüttüğü programların anlatıldığı kısa bir filmin gösterimi yapıldı.

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi'nin birlikte gerçekleştirdiği ''Yalan Tespitinde Güncel Yaklaşımlar'' konulu ''Üsküdar Üniversitesi 1. Adli Bilimler Sempozyumu'' başladı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'da ''yalan'' konusunda yaptığı sunumunda, yalan söylemek için zeki olunması gerektiğine vurgu yapıp, ''Eğer yalan söyleyen yeterince zeki değilse yakayı kısa sürede ele verir. Yalan söylemek süreklilik isteyen bir eylemdir. Kurgulamak ve planlama yapmak gerektirir. Bunu da ancak yeterince zengin olan kişiler yapabilir'' diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''yalanın'' bütün kötülüklerin anası olduğuna vurgu yaparak başladığı konuşmasında, ''Peygamber Efendimizin Hadis-i şerifinde mülhem, 'Bütün kötülüklerin anası', bütün sorunların kaynağı, bireysel ve toplumsal felaketlerin ana müsebbibi yalan söylemektir'' dedi.

Başkan Türkmen, Üsküdar Üniversitesi ile birlikte tertiplenen ''Yalan Tespitinde güncel yaklaşımlar'' konulu ''Birinci Adli Bilimler Sempozyumun''da hem bireysel hem de toplumsal rahatsızlık olan yalana dair tespitlerin ve tedavi edici önerilerin ortaya konulacağına değinip, ''Her türlü güzelliklere layık olan insanımıza hizmet yolunda böylesine önemli bir sempozyumda sizlerle olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum'' diye konuştu.

Adli Bilimler Sempozyumu Üsküdar'da başladı

Üsküdar Belediyesi olarak iş başı yapmadan önce ''Gençlerimizi iyilerle ve iyiliklerle buluşturacağız'' diye sözleri olduğunu hatırlatan Başkan Hilmi Türkmen, ''Güzel işlere imza atarak bu yolda ilerliyoruz. Daha önceki gün Üsküdar'a çok yakışan çok özel bir projeyi hayata geçirdik. Edebiyat tarihimizde çığır açan edebiyatçılarımızın yer aldığı 'Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi'nin açılışını yaptık.'' diyerek ilçede gençlere yönelik gerçekleştirdikleri projeleri sıraladı.

Yapılan konuşmalar sonrası Başkan Hilmi Türkmen ve diğer katılımcılara birer teşekkür plaketi sunuldu. ''Yalana'' dair her şeyin ele alınacağı sempozyum Perşembe günü de devam edecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir