AK Parti'de kazanan Halit Hızır, kazanan Üsküdar oldu

Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos ayında yapılan seçimle Cumhurbaşkanı olmasının ardından AK Parti kadroları kongre sürecine girdi. İstanbul'daki ilçe kongreleri Cumhurbaşkanı'nın ilçesi olan Üsküdar'dan başladı. AK Parti Üsküdar 5. Olağan Kongresi'nde Halit Hızır delegelerin teveccühüyle Üsküdar İlçe Başkanı olarak seçildi. Halit Hızır, ''Bugün burada Üsküdar kazanmıştır. Tek cümle budur. Bugün bu yarışta herkes kazanmıştır.'' dedi.

AK Parti'de kazanan Halit Hızır, kazanan Üsküdar oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos ayında yapılan seçimle Cumhurbaşkanı olmasının ardından AK Parti kadroları kongre sürecine girdi. AK Parti'nin İstanbul genelinde başlattığı ilçe kongrelerinin startı Üsküdar'da verildi. Kongre beklenildiği gibi heyecan ve coşku içinde gerçekleşti.

Bilindiği üzere mevcut İlçe Başkanı Sinan Aktaş'ın aday olmayacağını belirtmesi üzerine 2012 yılında yapılan kongrede Aktaş'ın yönetiminde yer alan Halit Hızır ve 2009 ? 2014 yılları arasında Meclis Başkan Vekilliği görevini yürüten Avukat Mustafa Demiral aday olarak partililerin karşısına çıktı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılması planlanan kongreye programının yoğunluğu nedeniyle katılamazken; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra milletvekilleri, teşkilat mensupları, yabancı ülkelerden gelen diplomatik konuklar, STK temsilcileri ve vatandaşlar kongreye yoğun ilgi gösterdi.

AK Parti Üsküdar 5. Olağan Kongresi'nin divan başkanlığını ise Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş yaparken, divan başkan yardımcılığını il yönetim kurulu üyesi Perihan Paksoy, katip üyeliklerini ise il yedek yönetim kurulu üyesi Hasan Kılıç, ilçe kadın kolları başkanı Songül Kavalcıoğlu ve ilçe gençlik kolları başkanı Mustafa Akif Ekşi yaptı.

Divan başkanı Mehmet Muş, kongrenin açılış konuşmasını yapmak üzere AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, kürsüye davet etti. İlçe başkanı Sinan Aktaş, konuşmasında görevi süresi boyunca kendisine yardımlarını esirgemeyen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Aktaş, yeni dönemde görev alacak İlçe Başkanına her türlü desteği vereceğini belirterek bu kutlu görevi alnının akıyla yeni başkana teslim ettiğini belirtti.

''İYİ NİYETİMİZDEN BAŞKA HİÇBİR ŞEYİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada aylardan beri Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalar yapıldığını ve istişareler edildiğini ifade ederek partimizi en iyi temsil edecek arkadaşlarımızı kadın kollarımız, gençlik kollarımız yönetimlerimiz mahalle delegasyonlarımız hepsiyle beraber bir istişare yürütüyoruz. Eksiğimiz olabilir, aksağımız olabilir... Ama herkes bilsin ki; İyi niyetimizden başka hiçbir şeyimiz söz konusu değildir! Biz bir seçime gidiyoruz, bu seçime giderken de uzlaşma içerisinde gitmek istiyoruz. Kol kola birliktelik içerisinde gitmek istiyoruz. Ve bu değerlendirmelerimiz bütün Türkiye'de yaparken hakkaniyet adalet ölçüsünün yanında partimizin ilkelerine, partimizin prensiplerine ve partimizin bugün ki anlayışının yarına taşınması için yapıyoruz. Aynı şeyi Üsküdar'da da yaptık. Birlik içinde beraberlik içinde uzlaşma içerisinde Allah'a şükürler olsun. Bugün itibariyle Türkiye'de toplam 150'nin üzerinde ilçede kongre yaptık. Bir çatışmamız yok, bir sıkıntımız yok, her kesim her partilimizin her bireyimizin her üyemizin hemde kol kola ve omuz omuza gittiği kongreleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Biz Üsküdar'dan da bu kararlılığı bekliyoruz. Üsküdar'da da bu anlayışı bekliyoruz. Üsküdar'dan da bu birliği bu bereberliği bu anlayışı bu uzlaşmayı bekliyoruz.'' dedi.

Soylu'dan sonra kürsüye ilçe başkanlığı'na aday olan Halit Hızır ve Mustafa Demiral çıkarak teşkilat mensuplarına hitaben birer konuşma yaptılar.

ÜSKÜDAR'DA SİYASET YAPMAK AYRICALIKTIR

Halit Hızır, konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verirken, ''Üsküdar'da yaşıyor olmak nasıl bir ayrıcalıksa, Üsküdar'da siyaset yapmakta o kadar ayrıcalıktır. Bizler yerelde siyaset yapan yöneticileriz. Üsküdar'ın sorunlarını belediye başkanımız Sayın Hilmi Türkmen ve ekibiyle teşkilatımızın desteğiyle çözmek en büyük hedefimizdir. Bizler şuna inanıyoruz ki, belediyesiyle uyum içinde bir ilçe teşkilatı yerel sorunları çözmekte en büyük etki olacaktır. Bu konuda belediye başkanımız Sayın Hilmi Türkmen, her türlü sorunda arkasında teşkilatı bulacağından emin olmalıdır.'' dedi. Hızır, Sinan Aktaş'a da görev yapmış olduğu dönemde Üsküdar'a kazandırmış olduğu sayısız okul ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİDİR, MİLLİ İRADENİN TEZÂHÜRÜDÜR

Mustafa Demiral, ise konuşmasında yeni Türkiye sürecinden bahsederek, ''Burada vurgulamak isterim ki, hepinizin bildiği ve inandığı gibi AK Parti milletin partisidir, milli iradenin tezâhürüdür. Bugüne kadar gerçekleşen tüm kongrelerimiz partimizin adına ve yüklendiği misyona uygun olarak her zaman demokratik bir şölen havasında cereyan etmiş parti kademelerinde görev alacak kadrolar her defasında yenilenerek millete hizmet kervanı sarsılmadan yoluna devam etmiştir. Bizim kongremiz, içselleştirmiş olduğumuz ahlak, nezaket ve kardeşlik anlayışının gereği olarak demokratik bir zeminde gerçekleşmektedir. Bizim kongremiz hiçbir zaman başka partilerin kongrelerinde olduğu gibi kavgaya, gürültüye sahne olmamıştır, olmamalıdır ve inşallah olmayacaktır. Hizmet için bayrak yarışında olan her bir kardeşimiz, ip göğüsleyen kardeşine tabi olmuştur. Davasına omuz vermeye desteklemeye devam etmiş ve devam edecektir. Çünkü bizler işi ehline verin buyuran bir peygamberin ümmetiyiz. Yetki ve görev alacak kişilere de ehliyet ve liyakat şartını gözeten kararlarında adalet ve hakkaniyeti esas alan bir medeniyetin mensuplarıyız. Âleme nizam götürmek gibi ulvi vazife yüklenen bir milletin torunlarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin inşallah Üsküdarımıza partimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum'' dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kongrede seçim sürecine geçildi. Seçimde 403 delegenin oy kullandı. Kongre sonunda 228 oy alan Halit Hızır AK Parti Üsküdar'ın yeni ilçe başkanı olurken, Mustafa Demiral ise 172 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

AK Parti'de kazanan Halit Hızır, kazanan Üsküdar oldu

BİZDE BİRBİRİMİZLE MÜCADELE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Üsküdar'da demokratik olgunluk içerisinde bir yarış olacak, neticede kim kazanırsa kazansın seçimi sonradan bitirenin kazanan kişinin arkasında kenetleneceğini söylemiştim. İnşallah Halit başkanımızın arkasında bundan sonra tüm ekibimizle birlikte hep birlikte ancak AK Parti'nin başarısı için mücadele edeceğiz, bizde birbirimizle mücadele söz konusu değildir. Kendisi zor bir görev üstlenmiştir. Allah utandırmasın, başarılarının devamını diliyorum. Bundan sonra biz tüm ekibimizle birlikte, bir ayrı gayrı olmaksızın AK Parti Üsküdar'ın başarısı için uğraşmaya, mücadele vermeye devam edeceğiz.

BUGÜN BURADA ÜSKÜDAR KAZANMIŞTIR

Halit Hızır, ''Mustafa kardeşimi bu medeni cesaretinden ve yarıştaki performansından dolayı kutluyorum. Bugün burada kaybeden yoktur. Bugün burada Üsküdar kazanmıştır. Tek cümle budur. Bugün bu yarışta herkes kazanmıştır. Tüm delegelerimize hasleten teşekkür ediyorum. Olgunluklarından, nezaketlerinden ve sabırlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

HALİT HIZIR KİMDİR?

1968 yılında Rize ili Güneysu ilçesinde doğan Halit Hızır, evli ve ikisi kız ikisi erkek olmak üzere 4 çocuk babasıdır. İlk ve orta öğrenimini Güneysu ilçesinde, lise öğrenimini ise Rize İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimine Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde başlayan Hızır, İşletme Bölümü'nde eğitimine halen devam ettirmektedir. Orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

İş hayatına serbest ticaret ile başladı. Gıda, akaryakıt ve gemi taşımacılığı sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarda yönetici pozisyonunda görev aldı. Yurtdışı yatırımları bulunan bir firmada Türkiye Cumhuriyetleri Bölge Sorumlusu görevinde bulundu. İnşaat, İnsan Kaynakları ve Dış Ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren grup firmalarının kurucu ortağı olup, ilgili sektörlerde ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

İş hayatının yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev alan Halit Hızır, siyasi hayatına 1985 yılında Refah Partisi Sarıyer Gençlik Kolları'nda başladı. Sırasıyla Sarıyer, Şişli ve Üsküdar ilçelerinde siyasi faaliyetlerde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kuruluş sürecinde fahri görevlerde bulundu. 2004 Yerel Seçimlerinin ardından Üsküdar ilçe teşkilatında çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2012 yılında yapılan Üsküdar 4. Olağan Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi. 5. Olağan Kongre'ye kadar da AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatında Teşkilat Başkanlığı görevini yürüttü. Kasım 2014'te yapılan Üsküdar 5. Olağan Kongresi'nde AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı seçildi.


Üsküdar Postası


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir