''Üsküdar'ın Başarılı Okulları'' bu kitapta

Uzun yıllar çeşitli Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde görev yapan ve son olarak Üsküdar'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nü yürüttükten sonra, şuan Eğitim Uzmanı olarak görevine devam eden İlyas Tekin; Üsküdar'ın başarılı okullarını anlattığı kitabıyla, en son Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı Üsküdar'a çok değerli bir armağan bıraktı.

''Üsküdar'ın Başarılı Okulları'' bu kitapta
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İlyas Tekin, en son Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığı Üsküdar'a çok değerli bir armağan bıraktı. Tekin, tarafından hazırlanan 88 sayfalık istatistik bilgilerinde yer aldığı kitapta Üsküdar'daki okulların sıralama ve başarılarına yer verildi. Kitapta, resmi-özel Üsküdar Liselerinin hem YGS ve hem de LYS'de Mat-Fen,Türkçe-Mat ve Türkçe-Sosyal puan türleri, derslere göre başarı, Üniversiteye yerleşme sayı ve oranlarına yer verilmiş.

Eğitim Uzmanı İlyas Tekin kitabı ile ilgili olarak Üsküdar Postası Gazetemiz ve Üsküdar 34 Haber Sitemize yaptığı ziyarette bilgi verdi. Tekin; ''Bu kitapta 2013 YGS-LYS sonuçlarını bulacaksınız. Bütün bilgiler ÖSYM'nin internet sitesinden alınmıştır. Bunun yanında gruplarına göre Liselerin İstanbul ve Türkiye sıralamaları, en iyiler ile değişik yönlerden il ve ilçe sıralamaları bulunmaktadır. Bu çalışma okul, ilçe ve illerin YGS ve LYS'de nerde olduklarını tespit için önemlidir. Merak edenler, bu tespitten sonra eksiklerini telafi ederek gerekli çalışmaları yapabilirler.

Bu nedenle, yıllardır yaptığımız bu çalışmayı faydalı olur düşüncesiyle bu sene de yaptık.

Yalnız başarı oranları ile okul, ilçe, il ve Türkiye sıralamaları incelenirken sınava girenlerin sayılarının da dikkate alınmasında fayda vardır. Zira genelde sayı arttıkça oran düşer.

Kitabın hazırlanmasında emeği geçen değerli meslektaşım sayın Mehmet Ali Acar ile baskısını gerçekleştiren Üsküdar Özel Belde Okulları Kampüs Müdürü sayın Deniz Demirtaş'a teşekkür ederim.'' dedi.

88 sayfalık geniş bir araştırmada ilk göze çarpanlar...

1- Üsküdar, YGS 1, YGS 3 ve YGS 5'de iller sıralamasında 1.'ci,
2- Üsküdar, LYS iller sıralamasında Mat-Fen'de 2.'ci, Türkçe-Mat'de 5.'ci ve Türkçe-Sosyal'de 18.'ci,
3- İstanbul, iller sıralamasında YGS 1'de 26.'cı, YGS 3'de 29.'cu ve YGS 5'de 27.'ci,
4- Üsküdar, Üniversiteye yerleşmede, İstanbul'da 39 ilçe arasında lisansa yerleşmede 6.'cı, hepsine yerleşmede 4.'cü,
5- Hüseyin Avni Sözen Anadolu lisesi Mat-Fen'de Türkiye 5.'si, İstanbul 2.'si; Türkçe-Mat'de Türkiye ve İstanbul 2.'si ve Türkçe-Sosyal'de Türkiye ve İstanbul 4.'sü,
6- Özel Amerikan Lisesi Mat-Fen'de Türkiye 7.'si, İstanbul 3.'sü; Türkçe-Mat'de Türkiye ve İstanbul 1.'si olmuştur.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir