TOGEM-DER'in eğitim serüveni hız kesmeden devam ediyor

Okul Öncesi Eğitim kurumlarını Anadolu'nun dörtbir yanına yayan, TOGEM-DER eğitim serüvene devam ediyor.

TOGEM-DER'in eğitim serüveni hız kesmeden devam ediyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (TOGEM-DER) ''Anasınıfsız Okul Kalmasın'' projesi kapsamında ERNA MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel tarafından yaptırılan Macide Anne Anaokulu, Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde açıldı.

Açılış töreni, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran, hayırsever işadamı ERNA MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Bozoğlu, İstanbul Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (TOGEM-DER) ''Anasınıfsız Okul Kalmasın'' projesi kapsamında ERNA MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel tarafından yaptırılan Macide Anne Anaokulu, Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde açıldı.

GÜLBARAN; ''HAYALLERİMİZ ADIM ADIM GERÇEK OLUYOR''

TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran 2005 yılında TOGEM'i kurarken, böyle günleri hayal ettiklerini söyleyerek, şunları kaydetti: ''Güzel ülkemizin dört bir yanında açılmış okullar, mutlu yüzler, tıpkı şimdi gördüğüm gibi heyecanla parlayan gözler olsun istiyorduk. İstiyorduk ki böyle pırıl pırıl okullarda her çocuk anne kucağından öğretmen kucağına sevgiyle şefkatle geçsin. İşte adım adım hayallerimiz gerçek oluyor. Mutluyuz çünkü TOGEM-DER olarak bir kez daha vermek için uzanan elleri alan ellerle birleştirdik. Bize bu duyguyu yaşatan İlhan Gürsel Bey ve ailesine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.''

Ayrıca 6 yıldır bizimle beraber yürüyen hayırseverlerimiz Erdoğan Demirören 92 anasınıfı,  Mehmet Nazif Günal 27 anasınıfı, Bilfen eğitim kurumları 23 anasınıfı, Rıza Sarraf 31 anasınıfı ve 40 özel eğitim anasınıfı, özel eğitim meslek sınıfları, Özen Kuzu 23 anasınıfı, Nihat Özdemir 12 anasınıfı, Engin Musaoğlu 9 anasınıfı yaptırarak, Anasınıfsız Okul Kalmasın ve Erken Tanı Erken Hayat projelerine destek vermişlerdir. Bir kez daha sizlerin aracığı ile kendilerine ve buradan isimlerini sayamadığım tüm hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Gülbaran, TOGEM-DER olarak gerçekleştirdikleri, ''Geleceğe annemle yürüyorum'' ve ''Erken Tanı Erken Hayat'' projeleriyle ilgili de bilgiler verdi.

HEYECANLANDIRAN PROJE: ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU

Gülbaran, TOGEM-DER olarak gerçekleştirdikleri, ''Geleceğe annemle yürüyorum'' ve ''Erken Tanı Erken Hayat'' projeleriyle ilgili de bilgiler verdi.

Gülbaran, özellikle ''Erken Tanı Erken Hayat'' projesi kapsamında, İstanbul'da Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli ilçelerinde ve Siirt merkezde yaptırılan Özel Eğitim Ana Okulları'nın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, ''Her çocuk aynı öğrenme kapasitesine sahip değil. Bazı çocuklar yaşıtlarına oranla geç öğrenebiliyorlar. Sorunu ne kadar çabuk fark edilir ve kabullenilirse o kadar güzel sonuçlar alınabileceğinden, projemizin adına 'Erken Tanı Erken Hayat' adını verdik. Bu projemize istinaden özel eğitim anaokullarımızı da bu yıl hayırseverlerimizin desteği ile açacağız'' diye konuştu.

TOGEM-DER'İN ''GELECEĞE ANNEMLE YÜRÜYORUM'' PROJESİ

TOGEM-DER'İN ''GELECEĞE ANNEMLE YÜRÜYORUM'' PROJESİ

Üsküdar ilçesinde yaşayan dezavantajlı (düşük gelir düzeyine sahip) bir kesim ve onların çocukları ile ilgili olarak; 36-72 ay arasındaki çocukların bir kısmının maddi imkansızlıktan ötürü okul öncesi eğitimden mahrum kaldığı gerçeğinden hareketle onları eğitim öğretim sürecine dahil etmek ve eş zamanlı olarak da annelerine meslek edindirme kursları açılması ihtiyacı görülmüştür.

TOGEM-DER'İN YENİ PROJESİ ''TEMİZ SINIF SAĞLIKLI GELECEK''

Bu ihtiyaca binaen ''GELECEĞE ANNEMLE YÜRÜYORUM - Okul Öncesini Eğitimini Güçlendirme ve Meslek Edindirme Projesi'' kapsamında 36-72 ay arasındaki çocukların (özel eğitime muhtaç öğrenciler dahil okul öncesi eğitim almalarına yönelik okul ve okullar açılması ve eş zamanlı olarak da annelerine meslek edindirme kursu verilmesi planlanmıştır. İlk Üsküdar'da pilot çalışma ile başlamıştır. Proje kapsamında 5 yıl süresince) yeni okullar açılacak ve daha fazla dezavantajlı aileye (bireye) ulaşılacaktır. Ayrıca geçim sıkıntısı çeken, maddi durumu çok kötü olan, aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışan veya çalışmak isteyen kadınlarımızın çocuklarına bu uygulama sınıflarında ücretsiz istihdam ediyoruz. Proje kapsamında bu güne kadar 239 öğrenci eğitim görmüş,112 anne ise ''ev işlerine yardımcı eleman'' sertifikası almaya hak kazanmıştır.

TOGEM-DER'İN YENİ PROJESİ ''TEMİZ SINIF SAĞLIKLI GELECEK''

TOGEM-DER'İN YENİ PROJESİ ''TEMİZ SINIF SAĞLIKLI GELECEK''

''Temiz sınıf sağlıklı gelecek'' projesi ile ilgili de bilgi veren Gülbaran, ''Projenin amacı; Okullarda hijyenik ortam sağlanması, yapılan bilgilendirmelerle hijyen koşullarındaki değişikliklerin okullarda ne denli etkili olduğunun takip edilmesi, Siirt ve İstanbul illerinde bir rol model sınıf ortaya çıkarılmasıdır. Okul öncesi eğitim kurumlarında kullanılan sınıf malzemelerinin genellikle mikroorganizma gelişmesine uygun şartlar taşıyan açık malzemelerden yapıldığı tespit edilmiştir. Kurulan örnek sınıflar, mikroorganizma barındırmayan materyallerden yapılacak ve bu sınıflarda yine aynı nitelikte malzemelerden yapılmış oyuncaklar kullanılacaktır'' ifadelerini kullandı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir