Görevden alınan okul müdürleri Üsküdar'da eylem yaptı

Okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde görevlerinden alınan okul müdürleri Zeynep Kamil Parkı'ndan Üsküdar Hükümet Konağı'nda bulunan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Türk Eğitim Sen'in düzenlediği, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyelerinin de destek verdiği yürüyüşte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne siyah çelenk bırakıldı.

Görevden alınan okul müdürleri Üsküdar'da eylem yaptı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

MHP İl teşkilatının tam kadro katıldığı eyleme, Erdem Karakoç, Mehmet Bülent Karataş, Rasim Ekşi, Şinaşi Başlılar, Afşin Birben, Metin Özüpek, Hayrettin Nuhoğlu, Ahmet Yiğit Yıldırım, Ali Şanalmış, Ömer Ekşi, Hanifi Bostan, Erdinç Öztaş, Sami Çelik, Mustafa Kavlu, Remzi Özmen, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan, ADD Üsküdar Şube Başkanı Mezbure Keleş ve bir çok sivil kuruluşu destek verdi.

Görevden alınan okul müdürleri Üsküdar'da eylem yaptı

Okul yöneticilerinin değerlendirme işlemleri sonucunda yurt genelinde birçok okulda müdür yeterli puanı alamadığı gerekçesiyle görevinden alınmıştı. Puanlamada haksızlık yapıldığını öne süren okul müdürleri Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanlığı öncülüğünde Üsküdar'daki Zeynep Kamil Parkı'nda toplandı. Aralarında MHP üyelerinin de bulunduğu kalabalık saat 14.30'da yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen göstericiler yol boyunca ''Ak değil karasın başımıza belasın'', ''Hükümet istifa'' ve ''Kurşun asker değil eğitimciyiz'' diye slogan attı.

Görevden alınan okul müdürleri Üsküdar'da eylem yaptı

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen grup adına Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, açıklama yaptı. Hasanpaşaoğlu yaptığı konuşmada, ''Hükümetin sözde açılım politikası sayesinde bölücüler öylesine azmıştır ki, Güneydoğu'da anadilde eğitim için Bağlar, Cizre ve Yüksekova'da yasal olmayan bir şekilde Kürtçe eğitim verecek okullar açılıp, kayıtlar alınmıştır. Bu, mesnetsiz hainlik ve nefret kokan bir girişimdir. Alternatif sözde okullar açıp, buralarda Kürtçe eğitim verilecek olması ne demektir? Bu ülkeyi yönetenler burunlarının dibinde neler olup bittiğinden bu kadar mı habersizdir? 'Ana dilde eğitim vermiyorsanız, biz alternatif model oluştururuz' anlamına gelen bu iğrenç girişim, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir ve bölücü çetenin bölgede gücünün arttığının göstergesidir. Kendi kendilerine müfredat hazırlayan, öğrenci kaydı alan, ücretsiz kitap dağıtan, hatta öğretmen yetiştirdiğini iddia eden bölücü unsurlar açıkça Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okumaktadır. Bir de utanmadan Türkçe'yi yabancı dil olarak okutacaklarını söylemektedir. Bu ülke bölücülerin istediği gibi at koşturacağı, kendi kanunlarını uygulayacağı, kendi okullarını oluşturacakları bir aşiret devleti değildir. Herkes Türkiye Cumhuriyeti kurallarına uymak zorundadır'' dedi.

Görevden alınan okul müdürleri Üsküdar'da eylem yaptı

Hasanpaşaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu eğitim-öğretim yılındaki en büyük sıkıntı ise Milli Eğitim Bakanlığı Yasası ve ardından çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile bilrikte Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) hız kazanan kardolaşma furyası olmuştur. Paralel yapılanmayı ortadan kaldıracağız diyerek yola çıkanlar MEB'de taş üstünde taş barıkmamış, çıkarılan yasayla 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür baş yardımcılar, müdür yardımcılar, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, MEB'de üst düzey yöneticiler olmak üzere tam tamına 76 bin yöneticinin görevlerine son verilecek bir süreç başlatılmıştır. Sözde paralel yapıdan şikayet edenler, MEB'de kendi adaletsiz ve ahlak dışı paralel yapısını oluşturmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4 yılını tamamlayan 8 bin civarında okul müdürünün görevi hiçbir kriter olmaksızın, keyfi bir şekilde uzatılmamıştır. MEB'de kıyım öyle bir noktaya gelmiştir ki, siyasi, ideolojik anlayışı iktidarla farklı olan, sendikal tercihini yandaş sendikadan yana kullanmayan, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bunun adı MEB'de yönetici soykırımıdır. Okullarımızda başarıyı yok sayan, tecrübeyi çöpe atan, liyakatı önemsizleştiren ve adalet duygusunu yok eden bu uygulamayla her platformda mücadele edeceğiz''

Görevden alınan okul müdürleri Üsküdar'da eylem yaptı

Açıklamanın ardından Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önüne siyah çelenk bırakıldı.

Görevden alınan okul müdürleri Üsküdar'da eylem yaptı


haberhergun.com


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir