''Üsküdar İnovasyon Merkezi'' projesi uygulanmaya başlandı

Üsküdar Kaymakamlığı'nın, İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında hazırlamış olduğu Üsküdar İnovasyon Merkezi adlı proje başarılı görülerek hibe desteği almaya hak kazandı.

''Üsküdar İnovasyon Merkezi'' projesi uygulanmaya başlandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi, Baran Girişimciler Derneği ve Akışkan Gücü Derneği ortaklığı; Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iştirakçi olduğu proje 1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlandı.

Çocuk ve gençlerin, yeni teknolojiler ve üretim modelleri ile tanışmaları sonucunda yaratıcılık ve yenilikçilik kapasitelerinin geliştirilmesi; bilgi, yetenek ve becerilerinin artırılması ve uygun iş alanlarına yönlendirilerek istihdam edilmelerine katkı sağlayacak olan projemiz Üsküdar Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Alanı'nda 1 Temmuz 2014-30 Haziran 2015 tarihleri arasında uygulanacak.

Yaklaşık 532 bin liralık destek sağlanan projede uygulama okulunda son teknolojiye sahip ''Fabrika Otomasyon Laboratuvarı'' kurularak, toplamda 90 çocuk ve gence robot üretim ve otomasyon konularında birebir üretim eğitimi verilmesi, mekatronik alanda kalifiye ara iş gücü elemanlarının yetiştirilmesi ve bu kişilere istihdam ve staj olanaklarının sağlanması hedefleniyor.

Açılacak olan merkezde günümüzün mesleki eğitimindeki en önemli sorunlarından olan nitelikli mesleki eğitim probleminin çözümüne katkı sunacak hem okuldaki öğrencilerin hem de bu alanda eksiği olduğunu fark edip okul dışından başvuru yapacak olan gençlerin mesleki yeterliliklerini artırmada önemli bir konumda yer alacak.

Proje 1 yıl boyunca Üsküdar Kaymakamlığı AB Etüt Proje ofisi tarafından yürütülecek olup proje hakkında detaylı bilgi almak isteyenler proje ofisini ziyaret edebilirler.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Teknoloji

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir