Fazilet Eğitim Kurumları Vakıflar Haftası'nı kutladı

Üsküdar'ın en köklü eğitim kurumlarından İlim ve Fazilet Vakfı her yıl 5-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan Vakıflar Haftası'nı Üsküdar Bağlarbaşı Kampüsü'nde düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

Fazilet Eğitim Kurumları Vakıflar Haftası'nı kutladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Vakıflar Haftası etkinliğine İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Vakıflar Bölge Müdürü Saffet Ertürk, Fazilet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Veli Şirin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını vakıf genel müdürü Veli Şirin yaptı. Şirin, vakıflar haftasıyla ilgili tarihten günümüze bilgiler aktararak önemine vurgu yaptı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar'ın en köklü eğitim kurumlarından İlim ve Fazilet Vakfı her yıl 5-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan Vakıflar Haftası'nı Üsküdar Kampüsü'nde kutladı

Ardından Vakıf Başkanı Mahmut Ekşi de yaptığı konuşmada, ''Vakıflar genel müdürlüğümüzün İstanbul bölge müdürlüğü nezdinde her sene yapmış olduğu vakıflar haftası nedeniyle bizde bir vakıf okullar zinciri olduğumuz için her yıl düzenli olarak bizim okullarımızda da kutlanıyor. İnşallah bu çalışmalarımız vatanımız milletimiz ve devletimiz için hayırlı olur inşallah...'' dedi.

Ekşi, kısaca vakıfların tarihimizden günümüze kadar gelen süreçte ne kadar önemli bir rol oynadığını ifade ederken, kutsal kitabımız Kur-an'ı Kerim'de vakıflarla ilgili geçen bazı ayetlerle ilgili bilgiler verdi.

Osmanlı döneminde ise vakıfların en parlak dönemlerini yaşadıklarını ve vakıfların sadece müslümanlara özel bir kurum olmadığını osmanlı tebasından olan gayri müslimlerin de vakıflar kurarak hizmetler yaptığını söyledi.

Mahmut Ekşi, ''Vakıfların gayesinde müslümana hizmet etmek, gayri müslim olana vermemek veya tam tersi bir kural bulunmuyor. İhtiyacı olan herkese verebildiğin kadar vermektir. 'Vakfet yaşa, yaşat!' prensibini kendimize düstur edinelim. İlim ve Fazilet Vakfı olarak bizlerde bu amaçlarla 1972 yıllarında inanmış birkaç adamın kurmuş olduğu bir vakıfız'' dedi.

Vakfın geçmişten bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ekşi, bizim bu çalışmalarımızda bizlere el veren tüm çalışanlar, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve Vakıflar Bölge Müdürü Saffet Ertürk de programda birer konuşma yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından çeşitli yarışmalarda derece alan başarılı faziletli öğrenci ve öğretmenlere hediyeler verilmesinin ardından sinevizyon gösterileri ile program sona erdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir