Üsküdar Yeni Okullarına Kavuştu

Yavuztürk'ün 12 yıllık hasretine son veren Fatma Nuri Erkan İlköğretim Okulu, Sultantepe Ortaokulu ve İcadiye İlköğretim Okulu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katılımıyla Üsküdar'da açıldı.

Üsküdar Yeni Okullarına Kavuştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Temeli 11 Mayıs'ta atılan Erkan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Erkan ve kardeşleri tarafından anne ve babaları adına yaptırılan 24 derslikli ilköğretim okulunun açılış törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, eski Üsküdar ve bugünkü Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Mahir Yavaş ve hayırsever Erkan ailesi ile öğrenci ve veliler katıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Yavuztürk'ün 12 yıllık hasretine son veren Fatma Nuri Erkan İlköğretim Okulu, Sultantepe Ortaokulu ve İcadiye İlköğretim Okulu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katılımıyla Üsküdar'da açıldı.

Okullarımızı Sahiplenelim

Fatma Nuri Erkan İlköğretim Okulu'nun açılış töreninde bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, güzellikleri paylaşmak üzere bir araya geldiklerini belirterek başladığı konuşmasında hayırsever Mehmet Emin Erkan ve ailesinin Yavuztürk'deki çocuklar ile velilerine müstesna bir yeni yıl hediyesi verdiğini belirtti. Türk toplumunda başarının bu tür güzel eğitim yuvalarının hizmete girmesiyle geleceğinin altını çizen İstanbul Valisi Mutlu, rahmetli anne ve babaları adına okul yaptıran Erkan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Erkan'a milli eğitime sağladığı katkıdan ötürü teşekkür etti. Konuşmasında öğrenci velilerine de seslenen Mutlu, kendilerinden okulları sahiplenmeleri konusunda istekte bulundu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Güler yaptığı kısa konuşmada Türkiye'de her 4 derslikten 1 tanesinin hayırseverlerin katkısıyla yapıldığını dile getirirken eğitime yapılan katkının önemine değindi.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler yaptığı açılış konuşmasında adına okul yaptırılan Nuri Erkan'ın önemli dini hizmetlerde bulunmuş bir şahsiyet olduğunu belirterek kendisinin ve eşinin adının açılışı yapılan okul ile birlikte rahmetle ve şükranla anılacağını belirtti. Kaymakam Güler ayrıca yeterli alan olmamasına karşın yan taraftaki parseli okul yapımı için kiralayan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile hayırsever Erkan ailesine teşekkür etti. Güler konuşmasında açılışı yapılan ilköğretim okulunda bugün itibariyle 90 öğrencinin okuyacağını ancak kalan 18 dersliğin de en kısa zamanda doldurulacağına olan inancını belirtti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada açılışı yapılan ilköğretim okulunun devlet millet birleşmesinin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti. Bundan 12 yıl önce mahallelinin isteği ve muhtarların öncülüğüyle yapım kararı alınan ve arsası da bağışlanan ancak çeşitli nedenlerle bir türlü yapılamayan Yavuztürk'ün en büyük ihtiyacı ilköğretim okulunun nihayet bugün itibariyle hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Kara, önce doğdukları memleketlerinde ardından da doydukları Üsküdar'da böylesine değerli okulların açılışına vesile olan Erkan ailesine teşekkür etti.

Fatma Nuri Erkan İlköğretim Okulu'nun yapımını sağlayan Erkan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Erkan ise Mayıs 2012'de merkezde bir okulun açılışını yaptıklarını ardından Yavuztürk'de rahmetli anne ve babaları adına yaptırdıkları okula sağladığı katkılardan dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, esik Üsküdar Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler'e teşekkürlerini iletti. Mehmet Emin Erkan konuşmasının sonunda anne ve babası ile şehitlerimize Allah'tan rahmet diledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile Erkan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Erkan'a birer teşekkür plaketi sunmasının ardından protokol davetlileri tarafından okulun açılış kurdelesi kesildi.

Davetliler daha sonra hep birlikte önce Rasathanede inşaatı süren Rasathane İmam Hatip Lisesi'ni ve ardından da Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi'nin inşaatını gezdi. Ardından da sırasıyla Sultantepe Ortaokulu ve İcadiye İlköğretim Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir