Mazeret sınavlarında 1. oturum bitti

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bu yıl ilk kez 8. sınıflar için yapılan merkezi ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için düzenlenen mazeret sınavları ilk gün oturumu tamamlandı.

Mazeret sınavlarında 1. oturum bitti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Saat 09.00'da başlayan sınavlar, saat 12.00'de tamamlandı. İlk gün oturumunda Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin sınavları yer aldı.

Sınavda öğrencilere her ders için çoktan seçmeli 20 soru soru yöneltildi. Sınav süresi 40 dakika sınav arası ise 30 dakika oldu.

Mazeret sınavları, yarın yapılacak fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin sınavları sonrası tamamlanmış olacak.

Sınavlara 45 bin 984 öğrencinin katılması bekleniyor. Öğrenciler, Bakanlıkça 818 merkezde sınava alınıyor. Sınavlarda yaklaşık 8 bin 42 öğretmen ve 2 bin 601 idareci görev yapıyor.

Mazeret sınavına giremeyen öğrenciler sınava katılmamış kabul edilecek. Sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları, puanla değerlendirilmeyecek ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınacak.

Seminerlere katılanlara "Diyabet Akran Eğitim Programı" katılım sertifikası verildi.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir