Avcı, "Temel eğitim imkanı için son tarih 2015"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Hilton Otel'de yapılan "Her çocuğun kaliteli eğitime erişmesinin sağlanması..

Avcı,
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Hilton Otel'de yapılan "Her çocuğun kaliteli eğitime erişmesinin sağlanması; Bölgesel bakanlar düzeyi eğitim konferansı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin son 11 yılda özellikle kız çocukları ve dezavantajlı çocukların eğitiminde önemli atılımlar yaptığını" söyledi.

Bakan Avcı, herkes için temel eğitim imkanının sağlanması için belirlenen son tarih olan 2015 yılının yaklaştığına işaret eden Avcı gençlerin yararına olan adımların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Bakan Avcı, toplantıda yaptığı konuşmada eğitimin önemine ve bu konuda atılacak uluslararası adımların getireceği olumlu sonuçlara işaret etti. Temel eğitim imkanlarının sağlanması, Türkiye'de kız çocuklarının eğitimi gibi konuları vurgulayan Avcı, atılacak adımlar için 2015 tarihinin önemli olduğunun altını çizdi. Avcı, örnek olarak "Türkiye'nin eğitimin her kademesinde bilhassa kız çocuklarının ve dezavantajlı çocuklarımızın eğitiminde gerçekleştirmiş olduğu büyük sıçramadır." diyerek atılan adımların önemine değindi. Avcı, "Bin yıl kalkınma hedeflerinin ikincisi olan herkes için temel eğitim imkanını sağlamak için son tarih olan 2015 yılına hızla yaklaşıyoruz. Bizler de çocuklarımızın ve hayata hazırlayacağımız gençlerimizin yüksek yararına hizmet edecek adımlarımızı hızlandırmalıyız." dedi. Bütün dezavantajlılık durumları için kapsayıcı tedbirlerin alınmasına vurgu yapan Avcı, çocukların temel ve ortaöğretim süreçlerinin zamanında tamamlanmasının sağlanması gerektiğini anlattı. Avcı, "Bunu yaparken her bir gencin eğitim kalitesinin de artırılarak çağın gerektirdiği özelliklerle donatılmış olarak mezun olmasını garanti altına almalıyız." şeklinde konuştu.

Çocukların temel eğitimleri konusunda önlerine çıkacak engelleri ortadan kaldırmanın görev olduğunun altını çizen Avcı, hem bölge ülkelerinde hem de Türkiye'de bu konuyla ilgili yol alınmış olsa da yapılması gerekenler olduğunu ifade etti. Avcı, "Bölgenin tümünde kız ve erkek çocuklarının 2015 yılına kadar temel eğitimlerinin eksiksiz olarak tamamladığımızda bin yıl kalkınma hedeflerinin üçüncüsü olan kadınların durumunu güçlendirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına da katkı sağlamış olacağız." dedi. Bakan Avcı toplantıya verilen ara bölümünde basın mensuplarının dershanelerle ilgili ısrarlı soruları ile karşılaştı. Sadece toplantıya ilişkin soruları cevaplayacağını belirten Avcı, dershaneler konusundaki soruları cevaplamayacağını söyledi.


Mynet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir