Üsküdar 'Bilim Şenliği'ne hazırlanıyor

Üsküdar Belediyesi Eğitim Destek Merkezleri bünyesinde yer alan 1. Geleneksel Bilim Şenliği 3-4 Aralık'ta başlıyor.

Üsküdar 'Bilim Şenliği'ne hazırlanıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Eğitim Destek Merkezleri bünyesinde yer alan Bilgi Evleri, Çocuk Akademileri ve Çocuk Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Geleneksel Bilim Şenliği 3-4 Aralık tarihinde Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik etkinliklerin yer aldığı bilim şenliği etkinlikleri iki gün boyunca 10.00 ? 17.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Planetaryum'da uzaya seyahat

Gerçekleştirmiş olduğu Kütüphanede Bilim Var ve Uluslararası Robot Zirvesi gibi etkinliklerle genç zihinleri bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştıran Üsküdar Belediyesi bu alandaki çalışmalarına geleneksel hale getireceği ?Bilim Şenliği? ile devam ediyor. Robotların mekanik dünyasından dinozor kalıntılarına, sonik seslerden kuru buz deneyine kadar birçok etkinliğin yer alacağı şenliğin ilk adımı Uzaya Seyahat olacak. Ziyaretçilerini, Uzay ve Astronomi Sergisi ile karşılayacak olan bilim şenliği, ay yüzeyi, güneş sistemi, takımyıldızlar haritası, Hubble Uzay Teleskopu bölümlerinden oluşan harika bir sergiyle uzay seyahatini gerçekleştirecek. Ziyaretçiler ayrıca planetaryumda uzayla ilgili eğlenceli ve şaşırtıcı yansımalardan oluşan filmleri seyredebilecek.

Dinozorlar Dünyası ziyaretçileri büyüleyecek

Bilim şenliğinin geçmişe aralanan kapısı ise ziyaretçilerini dinozorların gizemli dünyasına taşıyacak. Dinozorlar Dünyası adını alan etkinlikte ziyaretçiler, özel olarak tasarlanan bölümde çağlar öncesi bir yaşamın izlerini sürecek. Dinozor maketi ve heykelleri, dinozor yumurtaları, yaşam alanları gibi birçok konuda bilgi sahibi olabilecek olan ziyaretçiler katılacakları dino kazısı ile de fosiller ve fosil bilimciler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Robotlar aramızda

Gerçekleştirdiği Uluslararası Robot Zirvesinde, gençlerle robot dünyasını buluşturan Üsküdar Belediyesi Eğitim Destek Birimleri, bilim şenliğinde de bilime meraklı Üsküdarlı çocukları robotlarla tanıştıracak. Şenliğin etkinliklerinden bir bölümü oluşturacak olan robot standında ziyaretçiler, Humanoid robotlar ile futbol turnuvası, çizgi izleyen robotlarla Boğaz Köprüsü turu ve Mindstroms adlı robotlarla robotik eğitim programına katılabilecek.

Üsküdar Belediyesi Eğitim Destek Merkezleri bünyesinde yer alan 1. Geleneksel Bilim Şenliği 3-4 Aralık'ta başlıyor.

Hepsi Deney Standında

Bilim Şenliğinin bir diğer eğlenceli bölümü ise deney standı olacak. Bilgi Evleri ve Çocuk Akademilerinde gerçekleştirilmiş olan Kütüphanede Bilim Var etkinliği ile bilimin eğlenceli yönünü keşfeden Üsküdarlı çocuklar, bilim ve deneylerle ilgili meraklarını bilim şenliğinde gidermeye devam edecek. Sonik sesler, polimerler, kuru buz, terleten sıcaklık, mikroskobik canlılar, uzayda yaşam ve uzay teknolojisi gibi farklı başlıklarda gerçekleştirilecek olan deneylere katılacak ziyaretçiler bilim adamlığına ilk adımlarını atmış olacak. Ziyaretçiler ayrıca çılgın bilim sahne gösterileri ile de bilimin sınırları zorlayan dünyasında eğlenceli vakit geçirecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.04 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir