Çengelköy İlköğretim'de Genel Kurul Heyecanı

Çengelköy İlköğretim Okulu 2013-2014 Okul Aile Birliği olağan genel kurulu 26 Ekim 2013 Cumartesi günü üyelerin katılımı ile okul binasında gerçekleştirildi.

Çengelköy İlköğretim'de Genel Kurul Heyecanı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çengelköy İlköğretim Okulu 2013-2014 Okul Aile Birliği olağan genel kurulu 26 Ekim 2013 Cumartesi günü üyelerin katılımı ile okul binasında gerçekleştirildi.

Genel kurula Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Okul Müdürü Ali Yaşar Düzcü, Okul Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail, Okul Aile Birliği Onursal Başkanı Esat Kalay, Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu, Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretmenler, üyeler, veliler ve basın mensupları katıldı.

Genel kurulu üyeler listelerinin ve imzalarının kontrolünün ardından başladı. Açılış ve yoklamanın ardından divan başkanlığına İdris Sel, katip üyeliğine ise Ayfer Atalay ve Belkız Tel seçildi.

Divan başkanı İdris Sel saygı duruşu ve istiklal marşı'nın okunmasının ardından selamlama, teşekkür ve protokol konuşmaları için okul müdürü Ali Yaşar Düzcü, okul aile birliği başkanı Cemil İsmail, okul aile birliği onursal başkanı Esat Kalay ve ilçe milli eğitim müdürü İlyas Tekin sırasıyla söz verdi.

Heyecan olmadan hiçbir iş yapılmaz o yüzden heyecanlıyız

Okul aile birliği başkanı Cemil İsmail genel kurulda yapmış olduğu konuşmaya salonda bulunan protokol ve üyeleri selamlayarak başladı. Cemil İsmail, ''Az önce izlemiş olduğumuz 7 dakikalık slide gösterisine okul müdürümüzünde belirttiği gibi gerçekten birçok faaliyeti oraya sığdıramadık. Sizlerin değerli vakitlerinizi almak istemedik. Sadece şunu söylemek isterim 'Bu slide bizim bir daha ki dönemde yapacaklarımızın sizlere teminatı olsun'. Biz bu organizasyonları yaparken başta Üsküdar Belediye Başkanımız Mustafa Kara'ya, özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizi hiçbir platformda yanlız bırakmadı, her zaman yanımızda oldu. Sayın ilçe milli eğitim müdürümüz İlyas Tekin bey bizleri hiçbir zaman yanlız bırakmadı. Onursal başkanımız sayın Esat Kalay bey, bana bu görevi 3 Kasım 2012 de devrettiğinde gerçekten heyecanlıydım ve hala bu heyecanı taşıyorum. Şunu da biliyoruz ki heyecan olmadan hiçbir iş yapamayız. O yüzden heyecanlıyız, inşallah bu 365 gün daha da sürecek... Ben bunu bütün yönetimimle, bütün okulumla ve velilerimle beraber yaşayacağız. Sayın divan değerli hazirun, milli eğitim programımız, milli eğitim politikamız temel taşı cahilliğin yok edilmesidir. Büyük davamız en uygar, en üst kalkınmışlık seviyesine ulaşmaktır. Bu konuda başarılı olabilmek için öyle bir program izlemeye mecburuz ki; o program milletimizin bugünki haliyle sosyal ve hayati ihtiyaçlarıyla çevre şartları ve çağın gerekleriyle tamamen uyumlu olsun. Bunu sağlayabilmek için karmaşık düşüncelerden tamamen sıyrılarak, gerekçeyi etkili bir bakışla görmek gerekir. Sayın veliler, bilginin tek başına bir karakter oluşturmayacağını biliyoruz. Sadece bilgili insan kurulmuş bir robottan ileriye geçemez. O nedenle yüksek ideal ve evrensel değerlerle beslenmeyen bir öğretim ruhsuz bir makineye benzer. Oysa insan bir makine değil, makineyide yapabilecek kadar kabiliyetli üstün bir varlıktır. Çağdaş teknolojiyi yakalamak en zaruri ihtiyaçlarımızdan biridir. Teknoloji olmadan yaşanmayacağını biliyoruz. Fakat ona koşarken manevi zevklerden mahrum kalmak, sandalı tek kürekle çekmeye benzer. Okullarda yüksek ideallerle donatılmayan, vatan ve milletinin nasıl sevileceği öğretilmeyen, evrensel değerlerden mahrum, disiplinsiz, vurdum duymaz ve sorumsuz nesil yarın neye sahip olacaktır? Sorarım sizlere... Çengelköy İlköğretim Okulu olarak eğitime-öğretime ve bu alanda devletimize yapacağımız katkılar katlayarak devam edecek ve bu uğurda üzerimize düşeni harfiyen yerine getirme çabası içerisinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinize en derin sayğılarımı sunuyor 2013-2014 genel kurulumuz okulumuza, öğrencilerimize ve siz değerli velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu salona girdiğimde çok duygulanıyorum

Çengelköy Okul Aile Birliği onursal başkanı Esat Kalay, genel kurulda yaptığı konuşmada ''Bu salona girdiğimde çok duygulanıyorum açıkçası... Hamd olsun ki, Allah'a binlerce şükrediyorum ki rabbim bize böylesine bir eğitim kurumu içerisinde, böylesine tarihi bir eğitim kurumu çatısı altında hizmet etmeyi nasip etti. Tabiki bunun için tek başına Esat Kalay'ın birşey yapamayacağını hepimiz biliyoruz. Ben 2000 yılında başlayan yolculuğumuz süresince birlikte çalışmış olduğum okul müdürlerime, okul aile birliğinde, okul koruma derneği'nde ve Üsküdar Gönüllüleri'nde birlite çalışmı olduğum tüm arkadaşlarıma huzurunuzda katkılarından dolayı teker teker teşekkür etmek istiyorum. Bu bir ekip işi...'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Çengelköy İlköğretim Okulu 2013-2014 Okul Aile Birliği olağan genel kurulu 26 Ekim 2013 Cumartesi günü üyelerin katılımı ile okul binasında gerçekleştirildi.

Protokol konuşmalarının ardından okul aile birliği yönetim kurulu üyesi Beyhan Öztürk yönetim kurulu faaliyet raporunu, yönetim kurulu üyesi Sevgi Aydın kesin hesap raporunu ve tahmini bütçeyi, yönetim kurulu üyesi Zeynep Evciler denetim kurulu faaliyet raporunu okuduktan sonra açık oylama yapılarak yönetim ve denetim kurulu raporları ayrı ayrı ibra oldu.

Divan başkanı İdris Sel 2013-2014 yıllarından Çengelköy İlköğretim Okulu için hizmetler yapmak üzere yeni yönetim kurulu için aday olacak üyelerin listelerini divana sunmaları için süre verdi. Süre sonunda divana tek liste ulaştı. Divana ulaşan listede başkanlığını Cemil İsmail'ın yaptığı yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin isimleri tek tek okunarak açıklandı. Ardından açık oylama ile yapılan oylamada oy çokluğuyla Cemil İsmail ve yeni yönetim kurulu bir yıl süreliğine Çengelköy İlköğretim Okulu okul aile birliği başkanlığına tekrar seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise söz almak isteyen üyeler dileklerini paylaştı. Okul Aile Birliği Başkanlığına tekrar seçilen Cemil İsmail kısa bir konuşma yaparak ''Bize bu sorumluluğu verip, bu yükü tekrar üzerimize yüklediğiniz için biz gurur duyduk, sevinç duyduk çok teşekkür ediyoruz hepinize'' dedi ve katılan tüm veli, öğretmen ve davetlilere teşekkür etti.

Genel kurul önceki dönemlerde yönetim kurulunda görev alan üyelere ve okula katkıda bulunan üyelere plaket takdimi yapıldıktan sonra çektirilen hatıra fotoğrafları ile genel kurul toplantısı sona erdi.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Yönetim Listesi

Yönetim Kurulu Asil : Başkan Cemil İsmail, Sevgi Aydın, Beyhan Öztürk, Belkız Tel, Salih Yılmaz.

Yönetim Kurulu Yedek : Mehtap Lafçı, Birsen Tuna, Ayşegül Bahçivan, Serap Fidan, Bahar Gürkaya.

Denetim Kurulu Asil : İnci Eriman, Fatma Kapıcı (Öğretmen), Sibel Özcan Eyigün (Öğretmen).

Denetim Kurulu Yedek : Didem Teke, Şebnem Ergün (Öğretmen), Mümine Türkmen (Öğretmen).


Üsküdar 34 - Ziya Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir