Olimpiyat Ateşini Özel Sporcular Yakacak

2020 Olimpiyatları'nın bir numaralı adaylarından olan Türkiye, Avrupa'nın en büyük spor oyunlarından birisi olan Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol ve Karma Voleybol Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak 20 ülkeden 250 zihinsel engelli sporcuyu ağırlayacak.

Olimpiyat Ateşini Özel Sporcular Yakacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

2020 Olimpiyatları'nın bir numaralı adaylarından olan Türkiye, Avrupa'nın en büyük spor oyunlarından birisi olan Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol ve Karma Voleybol Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak 20 ülkeden 250 zihinsel engelli sporcuyu ağırlayacak.

Avrupa'nın en büyük spor organizasyonlarından Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol ve Karma Voleybol Şampiyonası, Uluslararası Özel Olimpiyatlar Organizasyonu'nun Türkiye'deki akredite ve resmi tek temsilcisi konumunda bulunan Türkiye Özel Sporcular Derneği'nin ev sahipliği ile 19 - 23 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

20 ülkeden 250 zihinsel engelli sporcunun katılımı ile gerçekleşecek organizasyonun basın toplantısı, Üsküdar Belediyesi'nin desteği ile Yeni Üsküdar Evlendirme Dairesi'nde yapıldı. TÖSSED yetkilileri, organizasyona destek veren; Üsküdar Belediyesi'ne, Türkiye Voleybol Federasyonu'na ve Türkiye Basketbol Federasyonu'na teşekkürlerini sundu.

Toplantıya TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, TÖSSED Başkanı Aydemir Karaer, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve Türkiye Basketbol Federasyonu Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş katıldı.

2020 Olimpiyatları'nın bir numaralı adaylarından olan Türkiye, Avrupa'nın en büyük spor oyunlarından birisi olan Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol ve Karma Voleybol Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak 20 ülkeden 250 zihinsel engelli sporcuyu ağırlayacak.

Biz kardeşlerimize kazanma şansı verdiğimizde çok mutlu oluyorlar
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara programda yaptığı konuşmada ''Özel sporcularımız bugüne kadar uluslararası arenada kazandıkları madalyalardan daha da önemlisi, engelli çocuklarımızın spor yoluyla engellerini aşmaları, hayata daha büyük bir coşkuyla sarılmaları ve dâhil olmalarıdır. Biz kardeşlerimize kazanma şansı verdiğimizde çok mutlu oluyorlar'' diyerek, şunları söyledi:

''Sizlerle paylaşmak isterim ki, şehrimizde özel sporcuların çok ayrı bir yeri var. Üsküdar Belediyesi olarak, özel sporcularımızla ilgili önemli organizasyonlar gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. 5 yıl önce amatör bir ruhla başlayan Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri, bu yıl itibariyle uluslararası bir düzeye geldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla büyüyen ve gelişen organizasyonu, son 2 yıldır uluslararası düzeyde ve bini aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Sizlerle paylaşmakta olduğumuz Özel Sporcular Olimpiyatları'nın, 2020 Olimpiyatları'nın ülkemizde, İstanbul'umuzda gerçekleşmesi noktasında önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.''

TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı yaptığı konuşmada, ''Ülkemizde 2,5 milyon zihinsel engelli vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Rakamın boyutu bizim görevimizin zorluğunu ve uzunluğunu ifade ediyor.'' diyerek şöyle devam etti:

''Bizler bugüne kadar 15 bin üzerinde çocuğa ulaşarak spor yoluyla hayata bağladık. Bunun çok daha büyüğünü yapabilmek, bu rakamın çok daha üzerine çıkabilmek için pek çok kuruluşun desteğine ihtiyacımız var. Umuyorum ki, 19 Haziran'da başlayacak olan Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol ve Karma Voleybol Şampiyonasında, engelli sporcularımızın yakmış olduğu olimpiyat ateşinin coşkusu bütün yurdu saracak, oluşacak olan olimpiyat ruhu Türkiye'yi 2020 Olimpiyatlarına bir adım daha yaklaştıracaktır.''

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil de bir konuşma yaparak, ''Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu'nda yer alan spor dallarından bir tanesinin de voleybol olması beni mutlu etmektedir. Bu organizasyonun daha fazla spor dalında, daha geniş bir coğrafyada, daha çok bireye ulaşması dileklerimle bütün gençlere başarılar diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

TÖSSED Başkanı Aydemir Karaer ise ''Ev sahipliğini yaptığımız Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol ve Karma Voleybol Şampiyonası'nda 4 gün boyunca İstanbul'da 20 ülkeden 250 zihinsel engelli sporcunun onurlu mücadelesine tanık olacağız. Yıllar önce çıktığımız bu anlamlı yolculukta bizler, yaptığımız her faaliyette, katıldığımız her müsabakada, onların nasıl yolunu aydınlattığımızı gördük daha büyük bir şevk ile işimize sarıldık. Bugün bu sağduyulu hareketin meyvesini Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol ve Karma Voleybol Şampiyonası organizasyonunu İstanbul'da gerçekleştirerek alıyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ederiz.'' diye konuştu.

19-23 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Özel Olimpiyatlar 2013 Avrupa Basketbol ve Karma Voleybol Şampiyonası kapsamında Karma Voleybol maçları Burhan Felek Spor Salonu'nda, Basketbol maçları ise İTO Yakacık Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir