Kandilli İmam Hatip Lisesi'nin Temeli Atıldı

Kandilli İmam Hatip Lisesi'nin temeli Üsküdar Müftüsü'nün okuduğu dualar eşliğinde atıldı.

Kandilli İmam Hatip Lisesi'nin Temeli Atıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde Üsküdar'da eğitim adına atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Üsküdar Rasathane'de yapımına başlanan Kandilli İmam Hatip lisesi'nin temeli Üsküdarlıların hizmetine sunulmak üzere atıldı.

Kandilli İmam Hatip Lisesi'nin temel atma törenine AK Parti İstanbul Bölge Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti MHYK Üyesi Hakkı Şanlı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, belediye başkan yardımcıları, ak parti ilçe yöneticileri, mahalle muhtarları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve mahalle sakinleri Üsküdarlılar yoğun ilgi gösterdi.

Kandilli imam hatip lisesi'nin yapımı tamamlandığında 1977 yılında Üsküdar din görevlileri binasında iki sınıf olarak açılan şuan yaklaşık 4 bin öğrencisi bulunan Üsküdar İmam Hatip Lisesi 80 derslikle burada hizmet vermeye başlayacak.

Törende Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Üsküdar Belediye başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma konuşma yaptı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Kandilli İmam Hatip Lisesi'nin temeli Üsküdar Müftüsü'nün okuduğu dualar eşliğinde atıldı.

Yaşanabilir bir Üsküdar için neler yapabiliriz?
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ''bir mühendis olarak sadece neler yapabiliriz? Yani yaşanabilir bir Üsküdar için hangi çabaları sarf ederiz? Ona bakmış olacağız inşallah...'' dedi.

Kara, ''Bir Komplek Olacak''
Kara, ''İnşaat ve fiziki alanlarla ilgili bilgilerde veren Kara, 65 bin m2'lik bir yeşil alan üzerine ilk öğretim okulu, yurt ve kültür merkezinin bulunacağını temeli atılan okulun sadece bir okul olmadığını aynı zamanda bir kültür merkezi, seminer salonu, içerisindeki konferans salonlarıyla, çalışma odalarıyla, laboratuvarlarıyla ve kapalı spor salonuyla tam anlamıyla bir komplek olacak inşallah'' dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın ardından AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş konuşma yaptı. Aktaş, kendisininde bir imam hatip lisesi mezunu olduğunu söyledi. Hz. Ömer'den nakledilen-rivayet edilen bir hadisi şerif ile konuşmasına devam eden Aktaş, ''İçinde Allah'ın isminin zikredildiği mescit yapanlara cenabı Allah cennetinde birer ev yapar, içinde Allah'ın isminin zikredildiği bu imam hatipleri yapanlara da mevla her halde az şey vermez diye umuyoruz umut ediyoruz.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

AK Parti İstanbul Bölge Milletvekili İsmet Uçma ise uzun bir konuşma yaptı. Konuşmasında bir çok noktaya değinen Uçma, Ben bir imam hatipliyim. Bugünler bizim için çok duygu yüklü günler, bizim günlerimizde imam hatipliler üzerinde çok yoğun baskılar vardı. Ama hiç unutmamak gerekir bir toplumun değişip dönüşmesi için bazen belki bir nesil zayi edilebiliyor. Ve lakin bu çekilenlerden sonra hakikaten her zorlukla birlikte bir kolaylığın nasıl olduğunu bizzat biz yaşayarak gördük. Bu güzel tesisimizin bu güzel yuvanın önce çocuklarımıza, ailelerimize, milletimize, memleketimize, bütün dünya insanlığına ve özellikle de mazlum milletlere bir nefes soluk olmasını cenabı Allah'tan niyaz ve temenni ediyorum. Başta müteahhidimiz olmak üzere emeği geçen herkesi çok kutluyorum.'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Temel atma töreni öncesinde Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir tarafından okunan duaların ardından Üsküdar'ın bir okulunun daha temeli atılarak yapımına başlandı.


Üsküdar 34 - Ziya Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir