7. Özel Sporcular Atletizm Şenliği Üsküdar'da başladı!

7. Özel Sporcular Atletizm Şenliği Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi'nde başladı.

7. Özel Sporcular Atletizm Şenliği Üsküdar'da başladı!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl yedincisini düzenlediği Özel Sporcular Atletizm Şenliği Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi'nde başladı.

Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nda iki gün sürecek organizasyonda, Marmara Bölgesi'nde 6 ilden ve İstanbul'daki 24 ilçede 113 okuldan binin üzerinde öğrenci yarışmalarda mücadele edecek.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Taner Özgüven, Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin de organizasyonun açılışında hazır bulundu.

7. Özel Sporcular Atletizm Şenliği kortej geçişi ile başladı. İstiklal Marşı'nın ardından, konuşmalar ve halk oyunları gösterileri yapılan etkinlikte, ilk gün 50 ve 100 metre yarışları yapıldı. Yarışlarda dereceye girenlere kupa ve madalya verildi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

7. Özel Sporcular Atletizm Şenliği Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi'nde başladı.

KARA, ''BELEDİYECİLİK SADECE YOL, KALDIRIM, ASFALT DEĞİL SOSYAL BELEDİYECİLİK OLDUĞUNA İNANIYORUZ''
Üsküdar Belediye Başkanı Kara, organizasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, engellilerin yaşamın her alanında var olduğunu, azimlerini sporda da göstermelerini istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Engelliler dört duvar arasında değil, kültür yaşantımızda var, mutluluklarımızda var, acılarımızda var, sporda var. Geçenlerde müftülükle beraber ilahi yarışması yaptık. Orada da heyecanlarını gördük. Onlara diyoruz ki 'Biz sizin azminizi alkışlıyoruz, yaşama sevincinizi alkışlıyoruz'. Çünkü biliyoruz zor şartlarda sokaklara çıkıyorlar, sinemaya gidiyorlar, ibadethanelere gidiyorlar. Çok azimliler, bu azimlerini sporda da göstermelerini istedik. İlgi her yıl artıyor. Törendeki fotoğraflarını odalarında saklıyorlar. Onların mutluluklarını görünce, ailelerin gülümsemelerini görünce mutlu oluyoruz. Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, asfalt değil sosyal belediyecilik olduğuna inanıyoruz.''

DEMEK Kİ NASİP SİZEYMİŞ
Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı da şenliklerde bir konuşma yaptı. Sabancı, ''Böyle bir organizasyon düzenlendiği için hepinize teşekkür ediyorum. Böyle şeyler yapmak çok büyük sevap, Allah nezdinde de normal hayırdan ayrı bir yeri olduğuna inanıyorum. 1994 senesinde o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan sayın başbakan Recep Tayyip Erdoğan engelliler merkezini kurdu ve bu ak parti'ye nasip oldu. Ama ilk defa bir parti bu kadar engellilere önem veriyor, destek veriyor, çalışmalarına müsaade ediyor ve destekler veriyor. Demek ki nasip sizeymiş.'' dedi.

Şenlikteki ilk yarışta tekerlekli sandalye 50 metre mücadelesinde birinci olan minik Emirhan Korkmaz, çok mutlu olduğunu, spor yapmayı çok sevdiğini ifade etti.

Atletizm sahasına büyük boyutlarda ''Sevgi Her Engeli Aşar'' ve ''Azminizi Alkışlıyoruz'' yazılı büyük pankartlar asıldı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir