Üsküdar'ın ilk Çocuk Akademisi Açıldı

Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz ay Medeniyet Üniversitesi ile işbirliği halinde hizmete aldığı Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nin ardından bir başka ilke de imza attı.

Üsküdar'ın ilk Çocuk Akademisi Açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

​Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz ay Medeniyet Üniversitesi ile işbirliği halinde hizmete aldığı Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nin ardından bir başka ilke de imza attı. İlçede ilköğretim düzeyinde okuyan çocukların geleceğe zihinsel, sosyal ve kültürel anlamda daha nitelikli ve hazır hale getirilmesi yanında katılımcı bir anlayışla yetişmesi, daha mutlu ve başarılı bireyle olabilmeleri amacıyla Üsküdar Çocuk Akademileri'nin ilki olan Fevziye Meriç Çocuk Akademisi hizmete girdi.

Adını ünlü yazar, şair ve düşünür Cemil Meriç'in eşi Fevziye Meriç'ten alan Çocuk Akademisi'nin açılış törenine;
Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ak Parti İlçe Başkanı Sinan Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, Cemil ve Fevziye Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç ile Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Süleyman Faruk Göncüoğlu, Hikmet Barutçugil ve Memduh Cumhur gibi kültür ve sanat camiasının önde gelen isimleri katıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz ay Medeniyet Üniversitesi ile işbirliği halinde hizmete aldığı Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nin ardından bir başka ilke de imza attı.

Mustafa Kara, ''Gelecek seçimler için değil! Gelecek nesiller için çalışıyoruz''
Akademinin açılış töreninde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalıştıklarını söyledi. Kara konuşmasında şunları söyledi:
''Kendisi ve bahçesi küçük ancak yüreği ve anlamı çok büyük bir merkezin açılışını yapıyoruz. Bir faaliyeti yaparken ya da bir merkezi hizmete açarken onu ne kadar çok kişinin kullanacağını ve gelecek nesillerin bunun nasıl etki edeceğini düşünerek hareket ediyoruz. Medeniyet Üniversitesi ile işbirliği halinde hizmete açtığımız Çocuk Üniversitesi bunlardan birini oluşturuyor. Halen 34 bin üyesi bulunan Bilgi Evlerimiz ile Üsküdar Çocuk Üniversitemizin arasında bir köprü görevi görecek Çocuk Akademileri, çocuklarımızın eğitiminde çok büyük bir eksikliği giderecek.''

5 Bin kitap verecek
Yazar, şair ve düşünür Cemil Meriç ile Fevziye Meriç'in kızı olan ünlü yazar ve düşünür Prof. Dr. Ümit Meriç ise yaptığı konuşmada böylesine önemli bir eğitim merkezinin annesi adına açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Ümit Meriç yağmurlu bir havada yapılan açılışa vurgu yaparken ''Bu yağmur Cemil Meriç ve Fevziye Meriç'in göz yaşları'' dedi. Meriç konuşmasının sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'dan halen tek katlı olan Fevziye Meriç Çocuk Akademisi'nin yapılacak düzenleme ile 4 katlı hale getirilmesini istedi. İlk katın yeni hizmete giren Çocuk Akademisi, ikinci katının Fransızca eğitim veren bir merkez, 3 ve 4. katlarının ise kendi ellerindeki binlerce eserden oluşan Cemil ve Fevziye Meriç Kütüphanesi olmasını talep eden Prof. Dr. Ümit Meriç 5 bin kitaptan oluşan kütüphanesini vereceğini söyledi. Ayrıca Çamlıca Kız Lisesi'nin de koruma altına alınmasının uygun olacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan açılış töreni sonrası konuklar, Bilişim Sınıfı, Teknoloji Sınıfı, Sayısal Etüd Sınıfı, çok amaçlı salon, kütüphane, seminer salonu, Psikolojik Danışman odası ile hobi bahçesinden oluşan Fevziye Meriç Çocuk Akademisini gezdiler.

Üsküdar'da ikamet edip ilçe sınırlarındaki İlköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanacağı Çocuk Akademilerinin ilki olan Fevziye Meriç Çocuk Akademisi'nde; Osmanlıca, İngilizce, drama, uzay ve astronomi, ebru, ev dekorasyonu, Hüsn-ü Hat, mental aritmetik, kaligrafi, elektronik, karikatür, resim, kutu yapımı, Origami yapımı, yapma bebek, maket uçak, eğlenceli mutfak, robot yapımı, akıl oyunları, rehberlik, satranç, gitar, bağlama, takı tasarımı, grafik ve bilgisayar eğitimi verilecek. Akademi bünyesinde ayrıca bilişim atölyesi ve okul derslerine destek etütleri de yer alacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir