SBS ve YGS Raporuna Takip !

Bakanlı SBS ve YGS öncesi raporlu öğrencileri takip altına aldı.

SBS ve YGS Raporuna Takip !
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

SBS ve YGS yaklaşırken okullar alarm verdi. Çok sayıda öğrenci sınavlara hazırlanmak için rapor aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu engellemek için öğrencileri evlerine gidip kontrol edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaklaşan SBS ve YGS sınavları öncesi rapor alan öğrencileri yakın takibe aldı. İl milli eğitim müdürlüklerini uyaran Bakanlık öğrencilerin evlerinde ziyaret edilmesini istedi. Ayrıca buna göre gerekli görülen öğrencilerin aldığı rapor hakem heyeti yardımıyla incelemeye alınacak. SBS ve YGS'nin yaklaşması üzerine rapor alan öğrenci sayısında artış tespit edildi.

MEB konuyla ilgili il milli eğitimmüdürlüklerini uyardı. Buna göre sağlık raporu alan öğrenci, evinde ziyaret edilecek ve velisiyle görüşülecek. Hasta olmadığı halde rapor alarak dershanelere giden öğrencilerin, hastalık raporları hakem hastaneye gönderilerek incelettirilecek.

Okullarda sınav nedeniyle devamsız öğrencileri takip etmek için okul müdürü başkanlığında bir komisyon oluşturulacak. Komisyonda birmüdür yardımcısı, rehber öğretmen, bir sınıf vebir branş öğretmeni yer alacak. Komisyon sağlık raporu alan öğrencilere ev ziyaretleri düzenleyecek. Ekonomik durumuzayıf olan ve ailevi sorunları bulunan öğrencilere öncelik verilecek.

MERCEK ALTINDA

Dershaneler yakından izlenerek, öğrencinin okulda dersi varken etüt, deneme sınavı, test çözümü, rehberlik gibi adlar altında okula devamsızlık yaparak dershaneye gitmesini gerektirecek faaliyetlere izin verilmeyecek. Dershaneye gitmek amacıyla sağlık raporu alan öğrencinin velisi ile görüşülerek öğrencinin okula devamı sağlanacak.

MÜDÜRLÜKLERE SUNULACAK

Hazırlanan projede yer verilen detaylar şunlar: ''Okullarda eğitim gören öğrencilerden başarı ve davranışlarına, velilerin okula ilgilerine göre bütün öğrenciler bir plan dahilinde ziyaret edilecek. Ailenin çalışma koşullarına göre belirlenen tarihte evlerine gidilerek öğrenci ve ailenin durumu ile ilgili bilgiler edinilecek. Ziyarete giden görevlilerce değerlendirme formu doldurulacak. Formlar incelenip değerlendirilerek gerekli önlemler alınacak. Bu formlar sonucunda raporlar hazırlanıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje sorumlularına teslim edilecek.''


Milliyet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir