Ehliyet sınav sisteminde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı B sınıfı ehliyet sınavında yapılan değişiklikle teoriden çok pratiğe yer verilecek.

Ehliyet sınav sisteminde değişiklik
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı e-Kılavuzu'nda önemli değişiklikler yaptı. Teorik sınavda birçok yenilik yapıldı. Sınav takvimine göre yılda 6 tez yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) sayısı 7'ye çıkarıldı.

Teorik sınavda yeni yıl ile birlikte birçok çok önemli değişiklikler yapıldı. Özellikle ehliyet sınav soru sayısında ve sınav süresinde yeni düzenlemeler yapıldı. B sınıfı ehliyet sınavlarında önceki yıllarda 120 olan soru sayısı bu yılki yeni uygulama ile birlikte 60'a indirildi. Buna paralel olarak da 150 dakika olan sınav süresi 75 dakikaya indirildi. Yeni uygulamaya göre; daha önce trafikte 50 soru varken, soru sayısı 25'e indirildi. Motor sınavındaki soru sayısı 40'da 20'ye ve ilk yardımdaki 30 soru da 15'e indirildi.

Yazılı sınav sonuçları açıklandıktan sonraki ilk haftanın sonunda uygulama sınavı yapılacak. Aday, yazılı ve uygulamalı sınavlardan başarılı olduğu takdirde sertifika almaya hak kazanacak.Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) on-line olarak Özel Motorlu Taşıt sürücü Kursu (MTSK) Modülü'nden sertifika kontrolü yaptıktan sonra sürücü belgesi düzenleyecek. Aday, 2013 yılı ve her sınav dönemi için ayrı-ayrı olmak üzere 50 TL MTSAS sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ şubelerinden birine 'Kurumsal Tahsilat Programı' aracılığı ile kendi T.C. kimlik numarasına göre yatıracak.

Adayların derslere göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilecek. Yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan hesaplama yapılacak. Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacak. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahip olacak. Sınav sonuçları, www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir