Şampiyon atletler basının karşısına çıktı

Üsküdar Belediyesi Kulübü'nün Avrupa Kulüpler Şampiyonu erkek tekvando ve Avrupa Kulüpler Şampiyonası üçüncüsü kadın kros takımı, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şampiyon atletler basının karşısına çıktı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Kulübü'nün Avrupa Kulüpler Şampiyonu erkek tekvando ve Avrupa Kulüpler Şampiyonası üçüncüsü kadın kros takımı, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başarılı sporcular için Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesislerinde bir kokteyl düzenlendi. Organizasyonda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile kulüp başkanı Mecit Çetinkaya da hazır bulundular.

Asıl hedefimiz sporu tabana yaymak
Elde edilen başarılar için sporcular ile idarecileri kutlayan Mustafa Kara, ilçelerinin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, sporda da ön plana çıkması için yatırımlar yaptıklarını kaydederek, ''Futbol dışında tüm branşları hedefimize koyduk. Amacımız illa kupalar veya büyük başarılar da değil. Asıl hedefimiz sporu tabana yaymak. Başarı olmayınca, rol model birileri olmayınca bu çalışmalar istenilen seviyeye ulaşmıyor. Sporcumuz Aslı Çakır Alptekin'in kazandığı bir olimpiyat şampiyonluğu, atletizme olan ilgiyi adeta patlattı'' diye konuştu.

Kısa bir dönem önce kurdukları tekvando takımının Avrupa şampiyonu olduğunu, kendilerine bir çok şampiyonluk kazandıran kros takımlarının ise Avrupa üçüncüsü olmasının dahi yeterli görülmediğini anlatan Kara, istikrarlı olarak belli dereceler kazanmanın önemine dikkati çekti ve yatırımları sürdürüp, 4 ayrı spor tesisinin inşasına devam ettiklerini aktardı.

Yeniden spora dönmesini umuyoruz
Öte yandan, doping numunesinde yasaklı maddeye rastlanan sporcuları Alemitu Bekele'nin durumuna da değinen Mustafa Kara, ''Alemitu Bekele, maalesef teknik bir konudan dolayı hak etmediği bir cezayla karşı karşıya kaldı. Konuyla ilgili Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'na başvurumuzu yaptık. Yeniden spora dönmesini umuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yeni şampiyonluklar için çalışmalara başlanacak
Üsküdar Belediyesi Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya ise, hem tekvando hem de kros takımlarını başarılarından ötürü kutlayarak, ''Tekvando takımımız yeni olmasına karşın önemli bir başarı elde etti. Kros takımımızın ise buraya şampiyon olarak gelmesini isterdik ancak daha önce bizi şampiyonluklara alıştırdıkları Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda bu kez üçüncü oldular. Yeni şampiyonluklar için çalışmalara bugünden itibaren yeniden başlanacaktır'' şeklinde konuştu.

Organizasyonun sonunda sporcular ve yetkililer birlikte medya mensuplarına poz verdiler.

Üsküdar Belediyesi'nde, Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nda 63 kiloda Umut Bildik ile 74 kiloda Ömer Faruk Bulak altın, 54 kiloda Cemil Akçay gümüş, 87 kiloda ise Serdar Yüksel bronz madalya kazanmış, takım Avrupa Şampiyonu olmuştu.

İspanya'nın Castellon kentinde gerçekleştirilen Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'nda ise Etiyopyalı sporcusu Hiwot Ayalew ile 6 bin metrede birinci olan Üsküdar Belediyesi, kadınlarda takım halinde Avrupa üçüncülüğünü elde etmişti.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir