4 yıl ceza verildi şimdi de altın madalyası alınıyor

Üsküdar Belediyesi Sporcusu olan Etiyopya asıllı atlet Bekele, yaptığı açıklamada, ''CAS'a gidip hakkımı arayacağım.

4 yıl ceza verildi şimdi de altın madalyası alınıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

2010 yılında Barcelona'da yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası 5000 metre yarışında kürsünün ilk sırasını paylaşan sporcularımızdan Bekele'nin doping yaptığı ortaya çıkınca şampiyonluk Elvan'a geçti.

Atletizmde yaşanan doping olayı sonrası iki Türk atletin kazandığı altın ve gümüş madalyalar el değiştirdi. 2010 yılında Barcelona'daki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın 5000 metre yarışında atletlerimiz Alemitu Bekele altın, Elvan Abeylegesse ise gümüş madalya kazanmıştı.

Bekele, ''Kesinlikle doping almadım''
Bu yarıştan 2 yıl sonra bir gerçek ortaya çıktı. Bekele'nin doping kontrollerinde biyolojik pasaportuna göre doping aldığı saptanmıştı. Sporcumuz bu karara ''Kesinlikle doping almadım'' diyerek karşı çıkmıştı. Alemitu'nun doping itirazı üzerine bu sporcumuzun geçmişe dönük uzun süreli araştırmalar sonucunda biyolojik pasaportuna göre bazı değerlerin yükselmesinin göz önüne alan Uluslararası Doping Kurulu, sporcumuza doping aldığını kabul etmesi halinde 2 yıl ceza verileceğini bildirdi.

Alemitu Bekele CAS'a gidiyor

Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 4 yıl müsabakalardan men edilen milli atlet, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) gidecek.

Üsküdar Belediyesi Sporcusu olan Etiyopya asıllı atlet Bekele, yaptığı açıklamada, ''CAS'a gidip hakkımı arayacağım. Ortada hiçbir şey yokken neden böyle şeyler oluyor anlamıyorum'' dedi.Biyolojik pasaport uygulamasına bir türlü anlam veremediğini kaydeden Bekele, ''Sakatlığımın ardından yeni yeni antrenmanlara başlamıştım. Bu olay moralimi alt üst etti. Antrenmanlara ara verdim. Biyolojik pasaport uygulamasına anlam veremiyorum. Ortada hiçbir şey yok. Gerçekten çok üzgünüm ve yıkılmış durumdayım'' diye konuştu.

CAS'a gitmek için daha 25 gününün olduğunu dile getiren Bekele, ''Bizim gibi üst düzey sporcular Tahkim Kurulu'na gidemiyor. CAS'a başvurmamız gerek. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) de sporcunun ismini ancak ceza, CAS'tan döndükten sonra dopingliler listesine koyabilir. CAS'tan gelecek sonuca göre beni dopingliler listesine almalıydı. Neden bu kadar acele ettiklerini anlayamadım. CAS hakkımı kullanmadan beni dopingli listesine koyamazlar. Bu konuda da avukatımla görüşüp, onun görüşleri doğrultusunda hukuki işlem başlatabilirim'' şeklinde konuştu.

Biyolojik Pasaport nedir?
Sporcuların kan ve idrar gibi biyolojik materyallerinden, biyolojik parametre profilleri çıkarılarak bilgiler, pasaporta kaydediliyor. İleri tarihlerde yapılan analizlerde profilden sapma olması halinde, sporcuya hedef test uygulaması veya anti-doping kural ihlali suçlaması yapılıyor.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir